17. januar 2010



Le Phare Bleu, Grenada


Vi er fortsatt i La Phare Bleu Marina etter halvannen uke...
Marinaen er nesten som en uthavn og regne her den ligger innerst i en liten bukt på en halvøy ved Grenadas sydspiss. Samtidig er bryggeanlegget moderne og har alle fasiliteter. Vann, strøm, og til og med diesel kan bunkres på brygga der vi ligger. Marinanen er bygget i tilknytning til en liten resort, med en veldig hyggelig restaurant/bar som også har sundeck med saltvanns-basseng! Det er også en liten strand på hver side av bryggeanegget med parasoller og solsenger. Her finnes et lite mini-marked hvor ferskt brød og de viktigste matvarer kan kjøpes, et motor- og elektroverksted, yachtservice, og en kalesjemaker. Til og med toll- og immigrasjonsmyndighetene har et lite kontor her som er bemannet 7 dager i uken! Gjett om det er drømme-utplasseringen for tollere på Grenada... Så er det sist men ikke minst, marinaens signatur; fyrskipet Västra Banken, som ble hentet hit i 2006 etter omfattende oppussing, og som nå er blitt senteret på La Phare Bleu Marina. Her finner man på hoveddekket en meget bra restaurant, på toppdekket under åpen himmel en bar, marinakontor, 4 flotte dusj/toalett kabiner for marinaens gjester, og et "bibliotek" med bøker og videofilmer som kan lånes gratis.
Det er virkelig ikke mye som mangler på dette stedet...
Vi kom, som nevnt tidligere, hit sammen med Ronja. De seilte videre forrige fredag. Så har Cantare med Maria og Sofia vært innom før de seilte videre til Tobago. Torsdag kom El Mar og Escape hit. Fredag bestilte vi en minibuss som kjørte oss til Goyave (der muskat fabrikken ligger), for vi hadde hørt at det var Fish Friday der; det vil si at det settes opp små kjøkken med bord og benker i to av byens gater, hvor det tilberedes lokale fiskeretter av ymse slag. Gatene er fulle av liv, og både lokalbefolkning og turister kommer til. I midten, der gatene møtes, spilte et lite tromme-ensamble lokale toner. Vi smakte oss gjennom de forskjellige rettene og hadde en morsom og spesiell kveld.
Det har vært herlig å kunne ligge her så lenge vi har ønsket, uten å måtte tenke på at vi skal rekke noe spesielt i en annen havn. Det neste holdepunktet nå er at vi skal treffe Nik, Caro og Enja på Aruba 20. februar :-). Det gleder vi oss veldig til! Det betyr også at vi har over en måned på oss før vi behøver å være der.
På veien dit har vi veldig lyst til å besøke Los Roques, som er et stort rev med flere små øyer, og som tilhører Venezuela. Los Roques ligger ca. 65 nm fra fastlandet, og er derfor regnet som et trygt område med hensyn til piratvirksomhet. I følge de som har besøkt dette revet, er det et av de flotteste stedene i Karibien for dykking og snorkling. Mellom Los Roues og Bonnaire (B'en i ABC øyene, De Nederlandske Antiller) ligger også Aves de Sotovento og Aved de Barlovento, som også skal være to perler som bør besøkes.
Vi regner med å seile herfra i midten av uken som kommer. Mads i Frivind skal holde oss oppdatert på været, så vi håper på en fin seilas som bør ta rundt 2 døgn før er på Los Roques.


1 kommentar:

  1. Fin logg! Ønsker dere god og trygg seilas til Les Roques.Bra her.Klem Reidun

    SvarSlett