6. september 2010

Beqa, Fiji

18*24,24'S, 178*06,04'E

Vi trosset værmelding med mye vind og bølger, og seilte ved 12-tiden i
dag til Beqa (eller Mbengga) som ligger 20 nm sørvest for Suva. Etter en
uke i Suva hadde vi fått nok av det skitne vannet og den forurensete
luften.
Astrid (Elins søster) og Simon kom lørdag kveld, og vi fikk vist dem
Suva på sitt beste, - nemlig søndag. Da er byen stort sett fri for
trafikk og støy fra havnen, og folk tar livet med ro langs
strandpromenaden, i parken, eller i kirken... Mandag tok vi en siste
runde til markedet, mens Mads sjekket oss ut hos tollvesenet.
Seilasen ble kanskje vel røff for nykommerne, - med 25 kn vind, og
krappe bølger fra siden, - men etter 3 timer kom vi vel frem til Beqa,
og Vaga Bay (Vanga). Her ligger vi godt i le for all sjø, men
kastevinder på over 30 knop kommer over øya rett som det er. Men vinden
er i ferd med å løye håper vi, så vi får holde ut en natt med litt
bevegelse i båten :-)
Blir nok her et par netter før vi seler videre til Lautoka på Fijis
vestkyst…
A,S,E&M

5 kommentarer:

  1. Og dette er Stillehavet....
    Kos dere med gjestene om bord. Er det fint å bade der dere er nå? Her er det overskyet og litt høstaktig etter en deilig, varm og skyfri helg.

    I går bestilte Kirsten, Amalie (mor og søster til Camilla)og Sigurd tur til Los Angeles for å besøke Camilla i julen. 2.juledag til 2.nyttårsdag. Sigurd søker nå jobb ved siden av skolen...Han har ikke hatt noen jobb fram til nå, men nå er behovet sterkt...Bursdagen til Edvard var fin. Mange gjester og masse oppmerksomhet. Karsten var hos Erik Hult på guttetur. Edvard sa han savnet pappa, Elin og Mads...

    Hold dere i stroppen!
    Klem fra Ingjo

    SvarSlett
  2. 6/9-10 Hei Elin og Mads, Astrid og Simon!

    Forstår at dere hadde en tøff tur til Beqa, men det var ikke så langt heldigvis, men ille nok for den som ikke er dreven seiler vil jeg tro. Men jeg ser at været forventes å bedre seg kommende døgn.

    (På Ugrib blir det problemer omkring 180° lengde, fordi jeg får bare frem den østlige
    eller vestlige delen av det aktuelle området, ikke begge samtidig. Nok om det)

    Noen korte nyheter:

    - Carl I. Hagen kunngjorde mandag at han stiller som Frp's ordfører- kandidat i Oslo. Han utfordrer dermed Høyres Fabian Stang. "Jeg savnet meg selv i politikken", sier han!

    - Norge trenger 20.000 nye blodgivere opplyser Blodbanken.De oppfordrer bedrifter til å sende sine ansatte til blodtapping.

    - Svineinfluensaen kommer til Norge også kommende vinter. Utbruddet blir neppe stort, fastslår Folkehelse- instituttet. 60 % er immune pga vaksinering eller fordi de har hatt sykdommen.

    - Bøndene oppfordres nå til å ta dyrene med på brannøvelser! Viktig at dyrene er trent til å benytte nødutganger. Det var 223 fjøsbranner i Norge i 2009.

    - Sjakten som skal benyttes til å redde 33 grubearbeidere som er innesperret er nå kommet ned til 70 meter. Og eksisterende sjakt som benyttes til mat og vann etc vil bli utvidet. En tror nu at de innesperrede vil bli reddet ut i løpet av november.

    - Den 15. september skal Norge og Russland signere avtalen om delelinjen i Barentshavet.

    - Regjeringsforhandlingene i Australia går mot slutten. Avgjørelsen om hvem som får regjeringsmakten er ventet innen tirsdag. Hverken Julia Gillard eller Tony Abbott klarte å få flertall i valget 21. august.

    - Sør Australia er rammet av flom. Rundt 53.000 mennesker er klare til å flykte fra hjemmene sine. Har rammet 300 hus, og flommen er fremdeles stigende. Kraftig uvær i Victoria. 4.000 mennestker har ringt etter hjelp til å komme seg ut av boligene sine.

    Ha det fint! Hilsen F

    SvarSlett
  3. DERE MÅ SVARE PÅ DETTE:
    Hei på dere :) Var på Møller bil i dag, og de hadde aldri hørt noe om et slikt skjema som jeg kom med. De skjønte ikke hva det var, og sa at hvis de skulle gjøre det som stod på skjemaet (sjekke at det ikke er noen skader osv.) så må bilen inn på kontroll. dvs jeg må bestille time og det kommer til å koste over 1000 kr sa han. Han sa at det ikke var mulig å sjekke alle de tingene på 5 minutter som hun camilla sa. skal jeg bestille time da eller? kine

    SvarSlett
  4. Hei Elin og Mads. Endelig har jeg fått lest litt på bloggen deres. Vakker lesning. Dere er heldige som har anledning til en så lang reise. Vi fløy som planlagt hjem fra New York i midten av juni og er rått og brutalt slukt av arbeidsliv og dagligdagse gjøremål. På lørdag får vi besøk av; Lina4, Escape, Havfrilla, Kaja, Safari, Cantare, Skamløs, Fortidudo og Fortia. Dere er herved også invitert!

    Skal hilse fra ELlen MARgrethe og barna. God tur videre. Hilsen Martin

    SvarSlett
  5. Det virker som en evighet siden vi hørte fra dere, men det er jo bare 3 dager... F

    SvarSlett