30. juni 2011

Dag 3, Darwin til Kupang

TID: 12.00 LT /03.00 UTC
POS: 11*18,1'S, 126*47,1'E
VIND: 9-10 kn / 130 deg
SJØ: 0,5-1,0m
VÆR: Sol og klar himmel :-)
VIS: 100%,
BAR: 1015hPa
COG: 285* SOG: 5,0kn
DISTANSE TIL DARWIN: 223nm
I følge siste værmelding ser det ikke ut som vi får stort mer
vind på denne seilasen. 13-15 kn fra i morgen tidlig er det
beste vi kan håpe... Men vi gjør akkurat passe fart til å nå
frem til Kupang etter soloppgang 2. juli, så det passer greit
siden vi uansett ikke vil kunne rekke frem før solnedgang dagen
før.
Sjøen er like rolig fremdeles, og livet om bord bedagelig. I
dag hadde vi besøk av en stor flokk delfiner, og det er noe vi
aldri blir lei av!
Vi har ennå ikke fått noe fisk, - så vår Quiz står fortsatt ved
lag:-)
Alt vel om bord,
Rune, Elin og Mads
(Bilde: Flekkede delfiner, Rune)

3 kommentarer:

  1. Hei Sailors.Det er godt å være sjømann under sånne forhold,delfiner var et kjærkomment besøk,man føler liksom at man ikke er helt alene ute på det store havet.Tordenskyer over budorfjellet i Løten i dag,det kommer nok en tordenskrell snart.God seilas videre.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  2. Så det ble ikke noen fersk fiskemiddag på dere igår. Ikke på meg heller. Jeg spiste Findus frosne Gourmet-torsk. Jeg tror ikke dere får fisk før 5 timer før dere er i havn.
    Vi har hatt veldig skiftende vær denne sommeren, og vind har vi ikke manglet. I går var det strålende sol og 23 gr. Jeg syklet opp til Østernvann og hadde sommerens første bad. Herlig!
    Klem klem <3

    SvarSlett
  3. 30/6-11. Hei Elin, Mads og Rune!

    Ha fortsatt god tur videre! Ser at avstanden til Darwin stadig blir kortere… men det er vel Kupang som menes…

    Noen nyheter mest fra VG:

    Norge har en adel, og det er arbeiderbevegelsen. Og blodskammen truer i maktens korridorer. Avisen Vårt Land nøstet i helgen opp hvordan de samme etternavnene går igjen i regjering, lobbystillinger og byråkrati. AP fremstår som et konglomerat av slektskap, vennskap og kjærlighet. Dette består, fordi en har nytte av hverandres posisjoner.

    Veitrafikksentralen frykter for situasjonen i morgen, fredag. En kritisk situasjon har oppstått, fordi verken NSB, Jernbaneverket, Statens vegvesen, Flytoget eller Oslo kommune snakket sammen før sommerens store trafikale vedlikeholdssjau startet. Vedlikeholdsarbeide har stadig blitt utsatt på alle fronter, og plutselig må alt gjøres.

    Hurtigruten har mottatt ulovlig statsstøtte iflg. EFTA's overvåkningsorgan ESA. Vi formoder at storaksjonær Trygve Hegnar, som jo er prinsipiell motsander av subsidier, er skjønt enig. Med mindre han skiller mellom statsstøtte til landbruk og vannbruk… (VG)

    I hele går jaktet bonden, politi og VG's egen geitepatrulje på de ti geitekillingene som rømte fra Fatland Slakteri i Oslo tirsdag morgen. Syv av rømlingene funnett, men tre er fremdeles på frifot i Alnaparken. Byråden sier at geitene kan få gå og spise gress der gjennom hele sommeren, og det synes eieren, bonden Berntsen fra Nannestad, er en god ide. Geitene er blitt mediestjerner, og de skal få leve! De lurte døden…

    Ikke bare sundt å sykle til jobben! Forskere ved universitetet i Utrecht har laget komplett sykkel- helseregnskap. Regnskapet for en befolkning på 500.000 er slik: Forkortet levealder pga forurensning 0,8 til 40 dager; forkortet levealder pga trafikkulykker 5 - 9 dager; forlenget levealder pga forbedret helse 90 - 420 dager. Det ser altså ut tl at gevinsten ved bedre helse er helt dominerende…

    Prins Alberrt av Monaaco skaal gifte seg både fredag 1. Juli (borgerlig og bindende), og lørdag, religiøs vielse i fyrstepalasset ved erkebiskopen av Monaco. Bruden er Charlene Wittstock (33), og hun blir fulgt av sin far. Prinsen har to (tidligere hemmelige) kjærlighetsbarn som også blir arvinger til milliardformuen, men ikke til tronen. Prinsen (53) er kjent som en skjørtejeger av stort format.

    Men nu har en stygg rykteflom oppstått rett før bryllupet: Iflg. Franske L' Express har Wittstock prøvd å rømme bare et par dager før bryllupet! Årsaken er at hun har fått høre om hans utsvevense ungkarsliv… Men dette er vel gjerne et salgs- trick fra avisens side…

    Hilsen F

    SvarSlett