7. november 2010

Kingfisher Bay, Great Sandy Strait

25*23,0'S, 153*01,7E

Det ble 50 nm med motorkjøring i dag. 15-20 knop
rett i mot, og noe krapp sjø gjorde at vi brukte
hele dagen, fra 0800-1800 på å komme ned til
Hervey Bay og innløpet til Great Sandy Strait.
Venter på vørmeldinger før vi bestemmer om vi
går videre gjennom stredet i morgen ...
Small Nest slo følge, men usikkert om de blir
med videre nedover kysten nå. De har litt bedre
tid enn oss...
Alt vel om bord!
E&M

2 kommentarer:

  1. Hei på dere!
    Vi har endelig klart å løsrive oss fra bylivet og vært en helg på hytta. Fantastisk vær, og helt nydelig på fjellet. Neste gang er kanskje Tessie med. Lykke til med passasjen, har sett på google,og det ser smalt ut ja!
    Drømte at jeg var et eller annet sted hjemme, og plutselig var Elin der, men det tok ganske lang tid før jeg reagerte på at Elin faktisk var hjemme - og da ble det stas! Savner dere!
    Hvor lenge tenker dere at dere skal være i Australias farvann?
    Klem fra sofakroken - med peis.

    SvarSlett
  2. 7/11-10 Hei Elin og Mads!

    Det ser jo ut til på Ugrib at vindforholdene bør være ganske bra for dere, men ikke alltid stemmer kartet med terrenget! Håper dere får gode forhold etter hvert.

    Noen nyheter:

    - Yara frykter å bli lurt av indisk milliardær. Underskudd, underslag og uvennskap. Partnerskap med indisk gjødselkonge i Australia går ikke bra. Burrup Fertilizers i Australia eies 65 % av ekteparet Oswal, 36 % av Yara (tidligere Hydro's gjødselselskap). Oswal sier han er beredt til å kjøper seg ut av konflikten med den norske gjødselgiganten.

    - Kjærligheten er livsfarlig i India. Minst 1.000 personer mister livet i India hvert år i "æresdrap". Konflikter med familien pga kaste og religion. Nå er det etablert krisetelefon for å hjelpe par som må rømme pga drapstrusslene.

    - Regjeringen slanker kontantstøtten, etter å ha kuttet støtten over flere år, og så latt være å prisjustere beløpet, er støtten nu verd 9.000 kr mindre enn for noen år siden.

    - Narkotikakrigen i Mexico er nu blitt så alvorlig at den må regnes blant verdens blodigste konflikter. I de 10 første månedene i år er antall dødsofre passert 10.000, flere enn i Afganistan!

    - Den amerikanske sentralbanken besluttet onsdag å trykke opp penger for å kjøpe stats obligasjoner, dollaren faller og amerikanske varer blir billigere. Dette bringer USA i strid med G20- landene (20 rikeste) noen dager før toppmøtet.

    - Det er mulig at mennesket er skapt av Gud, men vi har tatt over produksjonen selv nu. Veien til barn som tilbringer fosterlivet i en kolbe er kortere enn vi liker å tro...
    ------------------------------------------------
    Ha det fint! Hilsen F

    SvarSlett