9. mai 2010

Dag 9, Galapagos Marquesas

TID: 21.00 LT/04.00 UT
POS: 06*03,5'S 114*40,3'W
VIND: 14-16 kn/ 140 deg
SJØ: 2-2,5 m svell og vindbølger
VÆR: Klarvær, skyfri himmel
VIS: 100%,
Baro 1013 hPa
COG: 260* SOG: 7 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 166 nm
DISTANSE TIL HIVA OA: 1444

Halveis! På denne flotte dagen, med skyfri himmel og fin
bør, kunne vi feire halveis til Marquesas. Vi bevilget oss
en øl til middagen:-)
Eller en veldig spennende dag, dvs spennende lydbok:
Marekors, Jo Nesbø...

Anne, Dagbladets popQuiz er nok i vanskeligste for oss, -
føler at 7 er sikker, resten tipping:-) Skal jobbe med
litteraturen i morgen.
1)Candlestick park 1966.
2)Madonna
3)Duke Ellington
4)Ronnie le Tekrø
5)Stop You Messing Around
6)Lars Ulrich, Metallica
7)Phil Collins
8) Babel Fish
9)Yo La Kengo
10)Spinal Tap

6 kommentarer:

  1. Hei sann!
    Gratulerer med halvveis!

    Her er det vindusvaks som står på programmet i dag, utsetter derfor litt for å lese bloggen deres...
    På nr. 3 var det John Coltrain
    4. Dag Ingebrigtsen
    5. Rudy, a message to you
    9. Yo La Tengo
    10 The Cardigans.

    Dere har fortsatt ikke svart på TV-quizen?
    Nå må jeg vaske...

    SvarSlett
  2. Nyheter:
    GULLRUTEN
    - I Gullruten på TV2 i går var det prisutdeling. Mange kjendiser og mange priser.
    Sossen Krohg (86) og Anette Hoff for sine roller i Hotel Cæsar, begge siden starten i 1998.
    - Torsdag kveld fra Nydalen 2 priser, en for beste humorprogr. Og en for beste nyskapning.
    - TV- serien om kong Haaakon og dronning Maud, Harry & Charles (NRK drama). Pris for beste
    drama, og Maria Bonnevie som beste skuespiller.
    - Fredrik Skavland prisen som beste programleder.
    - Pris som beste mannlige skuespiller Gard Eidsvold for NRK progr God natt, elskede
    - Serien "11 funksjonshemmede krysser Nordkalotten s.m. Lars Monsen fikk premie. Mmm…

    KULTUR
    - Buddy Holliday omkom i flystyrt 3. feb 1959 kun 23 år gammel. Karriere varte kun i 16 mnd.. Mest kjente låter: That'll be the day, Peggy Sue, Oh Boy, Not Fade Away. Elsket bla. Av alle kjente popmusikere siden (Dylan, McCartney, Springsteen, Lennon, Jagger, John, Richards, Clapton, Jennings). Nu utkommet i 6 CD-er med 203 innspillinger. Noe for dere? Pris inkl. 80- siders bok med informasjon kr. 550.
    - Ny stemme. Merk navnet: Nam Le (32). Blant de mest interessante i verdenslitteraturen nå. Oversatt til mange språk, bla. Svensk. Ikke norsk. "Revitaliserer novellen". Strålende kritikker, "ekstremt imponert" og "eksepsjonell debut". Novellesamlingen "Båten" er hans debut. Var båtflyktning fra Viet Nam 3 mnd. gammel. Nu redaktør i Harvard Review. Noe for dere? (Aftenposten)

    POLITIKK
    - Regjeringen sliter med å få brukt penger som de har satt av til veier, jernbane, gang- og sykkelveier. I 2009 i alt 6,3 mrd kr ubenyttet. Mest pga. manglende kapasitet til planlegging, og gjennomføring.
    - Advokaten til Moland og French har skaffet egen tolk som skal bistå de to under rettssaken som begynner mandag 10 mai. Saken varer antakelig ca. en uke. I forrige omgang var den nærmest ingen tolk.


    Jeg får vel gi meg her! Fortsatt god tur.
    F

    SvarSlett
  3. Gratulerer med 1/2 vegs. Følger dere daglig så sant jeg kan. Drømmen å kunne sette avgårde som dere og jeg er ikke rent lite misunnelig.

    Gleder meg til en Skagen tur på onsdag i vennlig kappestrid med en Maxi Mixer. Ikke helt det samme men så nært jeg kommer havkryssing i uoverskuelig fremtid.
    Det er rått parti, den Mixeren har lys 1,21 og jeg 1,08...skal holde dere oppdatert hvordan det går.

    POLITIKK: Jeg har hatt mye arbeid som landmåler på de pengene staten bruker på G/S veger i Arendal og Grimstad i 2009-10.

    Skjiit jakt!
    Andreas på Amina av Grimstad

    SvarSlett
  4. Erik Nissen Johansen9. mai 2010 kl. 22:37

    Hej på dere,
    det er gøy å lese om slektninger på stillehavet.
    Bruk flyvefisken till å fiskke tunfisk. Her er det full fart, 6 restaurant åpninger før sommern, og hotellprosjekter Oslo, Danmark, Finland, Frankrike, Russlandog Sverige. Ungene syns att pappa jobber mye, men ellers har de det bra, Får vell selge firman snart og komme etter.
    vi høres snat igenn, Elisabeth og barna hilser,
    Erik

    SvarSlett
  5. Hei på dere! Morsomt å følge med på toktet og gjøremålene deres! Og så masse fine bilder!
    Vi hadde fin tur til Nederland. Buss Oslo-Gøteborg, Stena til Kiel, buss igjen til Hilversum, der vi bodde i 3 dager. Koselig lite hotell og hyggelige medpassasjerer. Ante uråd da et godt voksent brødrepar startet turen ganske påseilet, men de viste seg å være greie karer.
    Utflukter til Amsterdam på land og til vanns på mange av de utallige kanalene, sightseeing og fabrikkbesøk i Delft, Keukenhof med sine praktfulle blomsterarrangementer, Volendam - en liten fiskerlandsby, ost- og treskoproduksjon, - i det hele tatt mye å se og lære. Merkelig å befinne seg på høyder under havets overflate, med kanaler og veier alle vegne.
    Hjemme igjen var det Celines konfirmasjon. En vakker og høytidelig seremoni. Jeg har aldri vært i human-etisk konfirmasjon før.
    Fant ikke bunadssølvet mitt før jeg dro, men det gjorde heldigvis Kine, Hanna og Natasha, så da ble det bunad på meg også. Konfirmanten hadde leid beltestakk og var riktig så fin og fornøyd.
    Selskapet ble holdt på en restaurant med indisk mat, som alle lot til å like. Søstrene og tanten og onkelen til Line var der pluss naturligvis Torgunn og Gunnar. Faren til Line var sengeliggende på 6. uken med prolaps i ryggen og kjæresten til Line var også syk (?).
    Line er fortsatt sykmeldt, det samme er Margrethe, som nå har kontaktet Volvat og fått en diagnose og tid for operasjon 30.6! Deretter 3 måneders rekonvalesens. Det må jo hope seg opp med sykemeldinger når ting tar så lang tid!
    Konfirmanten fikk en del smykker, 3 klokker, - bl.a. en fra meg, og 32/34.000 kr, hvorav 20.000 fra Torgunn og Gunnar. Og de skal spares til reising når hun er ferdig med videregående, sier hun. Astrid hadde skrevet fin tale og alliert seg med Thea og Kine. Og de fremførte den veldig bra! Konfirmasjonsbilder på Facebook.
    Våren er nå her for fullt. Man kan formelig se tulipanene vokse. Ivar og jeg har det bra og er friske og raske. Ivar S. er på Hospice Lovisenberg og har visst hatt noen tøffe dager mens vi var borte. Ingebjørg bor sammen med han og alle barna stiller opp hele tiden.
    Winjehuset hadde visning nr. 2 i dag. Takst 4.850 mill, så det blir spennende å høre hvordan det går. S"uss er opp og ned, - mest ned, dessverre, så det blir litt deprimerende å besøke.
    I morgen er det svigerinneklubb hos Aase, så da blir jeg oppdatert på familien Madsen.
    Ha det riktig godt fortsatt! "Alle" hilser og spør etter dere, og vi svarer som best vi kan.
    Vitser og gåter er ikke min sterke side, men skal arbeide med saken! Stor klem til dere begge! M/R/I

    SvarSlett
  6. Dag 8 var artig å lese. Hver eneste dag er flott å lese, men her kom det så masse info. Grattis med halvveis!Dette går jo fint! Har dere sett noen filmer, eller er det helt håpløst?

    Her har det vært mye jobbing hagen. Lekestativet/huset til Edvard måtte rives i dag. Det har sett sine beste dager..Det er ca 18 år gammelt. Karsten og Edvard skal bygge en hytte sammen. Edvard har nesten ikke tid til å gå på skolen nå som det er så mye å gjøre. Torsdag og fredag er det skolefri, så det blir en kort skoleuke for både Edvard og meg. Da blir det tid til masse jobbing!
    Nå må jeg si god natt! Stå på!

    SvarSlett