28. oktober 2010

Dag 3, New Caledonia - Australia

TID: 17.00 LT/06.00 UTC
POS: 23*05,4'S 161*41,4'E
VIND:7-8 kn/ 120 deg
SJØ: 1,5 m
VÆR: overskyet, mørkere i vest horisontnoe regn i luften
VIS: 80-90%,
BAR: 1014 hPa
COG: 255* SOG: 5,0 kn
DISTANSE TIL COFFS HARBOUR: 629nm

Vi har hatt pent vær i dag også, men nesten ingen vind. Har gått for
motor siden kl. 0600 og har akkurat heist litt seil nå. Håper på vind
fra mdnatt slik atr vi kan seile litt igjen.
Sjøen er behagelig, og dagen har gått med til å fylle ut papirer for
ankomst Australia, samt lydbok...
Small Nest fortsetter nå rett vestover mot Bundaberg, mens vi går ørlite
lengre mot sør foreløpig. Har fortsatt radiokontakt, men regner med at
de i løpet av morgendager er utenfor rekkevidde...
Takk for hyggelige meldinger hjemmefra:-)
Alt vel om bord!
M&E

5 kommentarer:

  1. hei sailors.Ser at seilasen mot australia går bra med behagelig sjø, men en havseiler uten vind blir vel litt tamt,sånn passe vind er bedre. På sånne dager med rolig sjø pleide vi å stå ved rekka for å følge med på flyvefisken som hadde gode flyveforhold i sånt vær.Ellers er det bra her i løten,+4 i morges og sola kan kansje bryte igjennom i løpet av dagen så da blir det ut i naturen.Ha en fin seilas videre og god vakt begge to.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  2. Spennende! Nå er dere virkelig snart halvveis altså!

    Her hjemme nileses det til eksamen imorgen, i filmhistorie. Spent på hvordan det går, og nå har jeg lest så masse at det er blitt vanskelig å skille mellom realistene, impresjonistene, ekspresjonistene, neorealistene og så videre....Heldigvis har jeg en fordel på grunn av frankofilien dere har påvirket oss med; så franks film fra 1950 sitter ganske godt - krysser fingrene for spørsmål om auteurkritikken og La nouvelle vague francais!

    Ellers er alt samme gamle, er fortsatt sykemeldt og på medisin, men jeg begynner å bli mye bedre og det hjalp med litt jobbing for en stakket stund for å bli frisk.

    Etter eksamen begynner vi på nytt fag på mandag:dokumentar. Gleder meg. Vi skal blant annet analysere Kon-Tiki filmen, noe som kommer nok til å bringe tankene til dere. Er ikke du veldig inspirert av Heyerdahl far?

    Dagene til vi kommer minsker stadig. Og så er det bare en mnd og 1 dag til jeg har gebursdag - og det bare blir 1 år til midtlivskrise.

    Nå må jeg hente mer kaffe og lese mer om den amerikanske filmindustrien fra 1920-1990! Hurra!

    Elsker dere. Klem fra Thea Nic

    SvarSlett
  3. Jeg mente forresten på ingen måte midtlivskrise. Tenkte vel egentlig mer på kvartlivskrisen 25 åringer får, har jeg blitt fortalt av de ett år eldre studentene. Obs! Kan resultere i for eksempel klatring, padling, langrenn og fjellturgåing. Ser frem med godt mot fordi det hørtes faktisk bare ganske fristende ut,...

    SvarSlett
  4. 28/10-10 Hei på dere!

    Ja dere ønsker nok litt mer speed, men 5 kn er ikke verst det heller.
    I dag samme guffene været som i går, og ikke særlig bedre varsler fremover i denne uken heller…

    Noen nyheter:

    - Den 2. November er det kongressvalg i USA. Et politisk under er nødvendig for at ikke Obama skal lide et sviende nederlag. Det er normalt at slikt mellomvalg gir tilbakegang for sittende president sitt parti, men nu tyder meningsmålinger på at denne blir større enn normalt.

    - "Månelandingen" på Mongstad er jo mange år forsinket, og i mellomtiden har teknologien med kjølt ammoniakk tatt igjen aminteknologien, sier Arne Ellestad, som er Alstoms sjef i Norge.

    - Sesongvarselet fra Meteorologisk Inst for nov 2010 til jan 2011 antyder temperaturer på mellom 1,0 og 1,5 grader over normalen.

    - Indonesia ble den 25. okt utsatt for en tsunami på 3 meters bølge, og 10 landsbyer er lagt i grus, døde og savnede nu bort imot 700 mennesker. Dagen etter, den 26 de, kom utbrudd for vulkanen Merapi på Java, som spyr ild og aske, og folk i 4 distrikter er evakuert etter utbruddet.

    - Mafiakamp om søppelfyllingene i Napoli. Enorme mengder søppel i gatene (2.400 tonn) skaper problemer, avgir gasser, rotter sprer smitte, industriavfall tømmes i søppelet, og det er oppdaget giftstoffer i bøffelmelken som brukes i produksjon av Mozzarellaost. I regionen rundt ligger 50.000 tonn søppel. Napoli er største by i Sør-Italia (ca 1 mill innb), og er hovedstad i provinsen Napoli.

    - Busselskapene mangler sjåfører, og Unibuss har etablert skoler for sjåfører i Slovakia og Tyskland for å få nok ansatte til ruter i Østlandsområdet.
    Årsaker: Busstilbudet utvides, mange pensjoneres, strengere utdanningskrav (koster 70.000 kr og oppover å ta sertifikat), og færre tar førerkort i militæret. Det er snakk om flere hundre sjåfører.

    - Tusenvis av franske bensinstasjoner har ikke drivstoff. Men utenfor Marseille ligger 70 tankskip som ikke får losset lasten pga at streikene begynner å bli langvarige og ikke vil ta slutt.

    ------------------------------------------------

    Dette får være nok i dag! Klokken er halv 7 og har ikke laget middagen ennå!

    Ha god tur videre! F

    SvarSlett
  5. Hep, hepp! På vei til quiz, stiller mangelfult på 60-tallet i dag. Har fått invitasjon til Nobelmiddagen, utdeling og konsert, Nora insistere på å få konsertbilletten, og så prøver vi å få Axel til å være med i Rådhuset, han har jo kinesisk på skolen nå, så kanskje han kan plukke opp noen ord. Spekulasjoner på om Liu Xiabos bror/brødre skal ta i mot prisen for ham. Jeg har begynt å spekulere i hva slags kjole jeg skal ha på på middagen :-)
    Mer popquiz imorgen!
    Klem

    SvarSlett