17. oktober 2010

Noumea, New Caledonia

22*16,7'S, 166*25,8'E

Etter 12 timers søvn kom vi på at vi hadde glemt å gi beskjed om at vi
var trygt fremme...
Vi ligger for anker utenfor byen (sammen med hundrevis av andre båter)
og skal snart inn for å sjekke inn og sjekke ut byen. Mer senere

M&E

2 kommentarer:

  1. 18/10-10

    Hei begge to,

    Forstår godt at det smaker med litt søvn etter flere dager i sjøen, men dere hadde jo heldigvis godt vær underveis. Og nu blir dere jo der til rundt 25 de. Og hundrevis av båter venter på tollbehandling…

    Vet dere forresten omtrent hvor mange tilsvarende båter med jord- omseilere som til enhver tid er ute? Jeg har anslått det til ca. 1000 når folk har spurt.

    Morro å lese litt om livet om bord, tenker på den store fine Yellow Tail tuna!

    Neste stopp blir vel Australia, Coffs Harbour. Ja da er det om å gjøre å ikke ha noe hemmeligheter i bagasjen; jeg har sett mange av filmepisodene fra tollkontrollen i Australia! Men dette kjenner dere til.

    Går ut i fra at dere får tilgang til internett i Noumea, så da høres vi kanskje på fb.

    Her var det et par minusgrader i natt, - 2,5 , så nu har vi for alvor begynt å sette på ovner og varme, og ta på skjerf og lue når vi går ut.

    På torsdag har jeg time på verkstedet for å få montert vinterhjul igjen, og tenk, som god gammel kunde gjør de det gratis for meg både høst og vår, samt vasker sommerhjulene! En annen fordel er at etter service så vaskes bilen, så det er en fryd å hente den…

    Skal også spørre om de kan lagre hjulene, men tror ikke at de kan tilby det.

    ------------------------------------

    Det store tema i aviser nu er at utenriks- minister Støre har fortalt til Jagland (formann i Nobelkomiteen), at kineserne ville bli meget fornærmet dersom Nobelprisen gikk til en dissident i Kina, før Nobel- komiteen hadde besluttet hvem som skulle få prisen. Masse bilder og svære overskrifter. Statsministeren Stoltenberg forsvarer Støre, og prøver å dempe bråket.

    Hilsen F

    SvarSlett
  2. Godt dere er fremme, ble faktisk litt engstelig!

    SvarSlett