6. november 2011

La Reunion til Richards Bay - Dag 2

TID: 10.00 LT / 06.30 UT
POS: 22*45,7'S 053*38,9'E
VIND:12-15 kn/ 40 deg
SJØ: 1,5-2 m svell
VÆR: Blå himmel
VIS: 100%,
Baro 1019 hPa
COG: 245* SOG: 5,5-6 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 130 nm
DISTANSE TIL RICHARDS BAY: 1252

Vi har fått en rolig og bra start på denne seilasen. I
går satte vi ut på et nesten blikkstille hav, og måtte
naturlig nok kjøre motor noen timer. Etter 6 timer var
vinden blitt stabil rundt 10 kn, og vi kunne stoppe
motoren og seile med 5 kn fart. Vinden kom fra SØ, så
det ble kryss til utpå kvelden, før vinden dreide sakte
mot NØ. Vi jibbet ikke før rett etter midnatt...
Vinden er fortsatt stabil, og været er upåklagelig.
Bortsett fra noen lave skyer mot vest, er det skyfri
himmel.
Vi startet turen med god fiskelykke; vi ble avbrutt midt
i lunsjen i går av at linen gikk ut, og Rune hadde snart
sveivet inn en nydlig Waho på 90cm/6-7kg. Den ble
brodelig delt, og den ene halvdelen ble overført til "A
Small Nest" via deres "rumperister" som de hang ut bak:)

Alt vel om bord

7 kommentarer:

  1. Hei Sailors.Sjølivet er bra ser vi,godt at dere er to båter i følge og gode naboer deler man med, de ble sikkert glad for en fiskemiddag.Her i Løten er det typisk høstvær grått,fuktig,men brukbar temperatur +6grader og det er bra i.f.h.til kalenderen.Ha en fin seilas videre.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  2. Godt å høre at det er fine værforhold, og at dere har "A Small Nest" i nærheten. Her er det grått vær. I går lå tåka tett hele dagen. Håper på litt bedre turvær i dag. God seilas videre!

    SvarSlett
  3. God tur, folkens! Gleder meg til å høre oppdateringer underveis.

    Kan informere om at Ålesund vant Cupfinalen for menn idag, over Brann (2-1). Sørgelig for en bergenser som meg, men fortjent. Rekdal hadde forøvrig også bursdag, så kjekt for han.

    På kvinnesiden stakk Stabæk av med seieren etter straffesparkkonkurranse mot Røa.

    Så det så...

    Rolv-Erik
    Bergen

    SvarSlett
  4. Lycka till på seglatsen! Vi på Skrivargården tänker på er. Här är det alldeles vindstilla för en gång skull och ovanligt varmt för att vara i november - typ 10 grader. Nu ska här hälsas på morfar och Ulla ...man måste nog stanna på vägen och köpa något snaskigt så att morfar blir glad :-)
    Kram på er alla!
    /Caroline

    SvarSlett
  5. Den 6. november.
    Hei alle tre! Fint å lese at dere er vel av gårde, og at utsiktene fremover er bra. Og Rune har sørget for mat til både dere og A Small Nest…

    Det er ikke mye oppbyggende stoff i avisene for tiden, der handler det side opp og side ned om finansproblemene i verden, om atomtrussel fra Iran, Utøya-saken og hva Anders Behring Breivik tenker og synes, og om mord og voldtekter i Oslo. Noe av dette bør allikevel nevnes (det meste fra Aftenposten).

    DEN JAPANSKE REGJERINGEN HAR BEVILGET RUNDT 60 MRD kroner til TEPCO, operatøren av det skadede atomkraftverket i Fukushima. Pengene skal gå til opprydning og sikring av verket. Men alt tyder på at dette er langt fra nok. Et nytt problem er hva Japan skal gjøre med forurenset jord og andre masser, som er anslått til 45 mill kum. Det finnes ikke metoder til å rense opp eller oppbevare slike store masser.

    I tillegg kommer de mere akutte utfordringer, bla. økonomiske tap fordi mange atomkraftverk fortsatt er nedstengt. Ulykken viser hvor utfordrende det er å satse på atomkraft. Men det positive er at Japan nå setter inn store midler og forskning på alternativ energi.

    ISRAEL DEMONSTRERER SIN SLAGKRAFT OVERFOR IRAN, og begge land trapper opp ordkrigen om det iranske atomprogrammet. Regjeringen i Jerusalem har lenge ønsket å stanse dette, men har satset på at USA skal føre an. Hittil har Israel ført en skarp ordkrig mot Iran, men det nye nå er to klare militære maktdemonstrasjoner.

    Den ene er oppskytingen av ballistisk rakett som kan føre kjernefysisk sprengladning, det andre er øvelse med etterfylling av fly slik at de kan slå til mot fjerntliggende mål. Dessuten er det gjennomført en sivilforsvarsøvelse for å teste beredskapen ved angrep mot Tel Aviv – området.

    En ny rapport fra IAEA (Intern. Atom Energi byrå) vil varsle at Iran prøver ut kjernefysiske våpen ved en rekke forbudte produksjonsanlegg, og i strid med FN sanksjoner. Endelig vedtak om israelsk angrep blir tatt når denne rapporten foreligger.

    PRINS DANIEL ER FOR TIDEN PÅ ET 12 DAGERS REPRESENTASJONS- oppdrag i USA alene, for kronprinsesse Victoria måtte avlyse den lange reisen. Han innrømmer at det er tøft å sitte på den andre siden av jordkloden uten å være ved sin gravide kones side. På et skolebesøk i Washington DC hadde noen av barna kledd seg ut som Pippi for at Daniel skulle føle seg hjemme… (Se og Hør)

    IKKE MANGE VET HVA SOM BEFINNER SEG BAK DEN TETTE GRANSKOGEN langs riksvei 4 i Hakadal. Her, bak overvåknings - kameraer, sensorer og doble sikkerhets – gjerder, ligger Nittedal Teleport, Europas største jordstasjon for satellitter.

    Spredt over 70 mål står en ”skog” av satellittantenner så store som hus, og her jobber ca 70 systemingeniører og operatører døgnkontinuerlige skift. Hver gang en TV – stasjon skal sende direkte leier de plass her. Under fredsprisutdelinger, store idrettsarrangementer er det stor pågang, og kongelige brylluper er alltid god butikk sier Torkel Thoresen, teknologisjef ved selskapet som eier og driver stasjonen (Telenor Sat. Bcast.).

    VITS:
    Glassmesteren byttet ut 30 ruter før han oppdaget at han hadde en sprekk i brilleglasset… (Se og Hør, litt bløt, burde ikke vært sendt…)


    F

    SvarSlett
  6. Halloj Jojjo!Låter som en spännande tur där ute på haven!Fantastiskt!Här hemma är allt bra.Fullt upp me hästarna som vanligt..
    Ha de gott o simma lugnt!
    Stor kram Mia o Alex i Igelösa

    SvarSlett
  7. God tur. Håper dere får en god og trygg seilas. Jeg ser mer og mer at vi seilte feil i Karibien...vi havnet hjem igjen og ikke i Stillehavet :-)

    SvarSlett