9. november 2011

La Reunion til Richards Bay - Dag 5

TID: 10.00 LT / 06.00 UT
POS: 26*53,3'S 047*54,3'E
VIND:13-15 kn/ 90 deg
SJØ: 2 m svell
VÆR: Lettskyet, pent vær
VIS: 100%,
Baro 1021 hPa
COG: 243* SOG: 6,5 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 159 nm
DISTANSE TIL RICHARDS BAY: 851

Vi har hatt et flott døgn med seiling, og det har gått fort
unna tross en motstrøm på mellom 0,5 og 1 kn. Ser nå ut som
strømmen avtar, så vi håper på litt medstrøm etterhvert.
I morgren vil vi passere halveis-merket til Richards Bay, og
så langt må vi kunne si at vi har hatt en perfekt seilas.
Det er selvfølgelig knyttet litt spenning til de neste
dagenes værvarsler, men å langt ser det slett ikke ille ut
frem til Sør Afrika.
Small Nest holder fortsatt følget med oss, og i dag hadde vi
radiokontakt med en amerikansk soloseiler som er i området
også på vei mot RB. Det ligger også et stort felt foran oss
med båter som seilte to og tre dager før oss, og et par av
disse vil vi nok kunne ta igjen i løpet av de neste dagene.
Mads har bakt brød i dag, og det står pizza på menyen til
middag, - det er den store bakedagen som dere skjønner...
Alt vel om bord!

4 kommentarer:

  1. Den store bakedagen høres herlig ut! Det høres ut som dere har det bra, og det er godt.

    Selv har jeg nettopp kommet hjem fra etterbehandling etter opperasjonene for grå stær for et par år siden. Resultatet virker lovende. Ser allerede bertraktelig bedre :-). Håper det ikke dukker opp noen komplikasjoner...

    God seilas videre! Klem

    SvarSlett
  2. Hej kära seglare! Pizza bak och poängjakt låter som bra aktiviteter förutom sjÄlva seglandet! Jag sitter med en mätt och sovandes Ronja i knät och väntar på att fred ska ringa o berätta vad som ska göras med hans brutna fot!? Dålig base landning :(. Annars allt bra på skrivargården o Ronja skrattar, el ler åtminstone :). Stor kram till er tappra sjömän! Charlotta

    SvarSlett
  3. Den 9. november. Hei GoBeyond!

    - Deres siste rapport viser at dere har gode forhold, det er flott! Det er også bra for oss hjemmesittere å lese at det er en del flere seilere som drar samme vei, samtidig med dere…
    - I meldingen står tid oppgitt til 06.00 UT, men jeg mottok den ikke før ved 12-tiden UT. Kan det ha vært problemer med satellittens dekning tro, eller ble den ikke sent før senere?
    - Nyhetene i avisene i dag dreier seg i stort monn om de samme sakene som i går, og skal prøve å ikke gjenta meg selv for mye fra i går: Det er Utøya, Grekenland, Italia, Berlosconi, overfalls- voldtekter i Oslo, helsevesenet, politiberedskap med mer.:

    NORGE UTDANNER 90 SKUESPILLERE HVERT ÅR, men landet trenger ikke flere enn 25 mener ”forskerne”. Fra norske høyskoler utdannes 22, fra norske fagskoler og privatskoler 30 – 40, antall uteksaminerte fra utlandet 30 – 40. Til sammen 77 – 92 nyutdannede årlig. Hver- dagen blir tøffere den dagen de går ut skoleporten, for det finnes betraktelig færre skuespillerjobber enn skuespillere.

    I DAG UTGIS BOKEN ”BRØDRE I BLODET” PÅ KAGGE FORLAG. Skrevet av Emil Johansen, profesjonell soldat og senere befal i Telemark bataljon. Norsk innsats i Afghanistan beskrives på en balansert måte av myndighetene. Kontrasten er stor til den virkeligheten som soldaten Emil Johansen beskriver.

    Han er mannen bak kampropet ”Til Valhall”. Tidligere har VG brakt sitater fra norsk soldatmiljø i Afghanistan, som enkelte syntes høres ut som barnslig guttelek. Men i virkeligheten er det blodig alvor. Boken er skrevet for å skape forståelse hjemme i Norge for det som norske soldater opplever der borte.

    Ved nyttår trekkes norske soldater bort fra frontlinjen i Afghanistan som en del av den internasjonale nedtrappingen.

    JENS STOLTENBERG KAN OPPLEVES SOM ”MENTALT FRAVÆRENDE” skriver Thor Viksveen i sin bok om statsministeren. Jens Stoltenberg har liten interesse for partiarbeid, og snakker heller med fagfolk skriver han. Blant sentralstyremedlemmer i Ap er det en u – uttalt frustrasjon over hvordan møtene tømmes for interessant politisk innhold.

    DET BLE REGISTRERT REKORDMANGE ULVER I SKANDINAVIA sist vinter, men den norske delbestanden gikk litt ned sammenliknet med vinteren før, viser en statusrapport. Den norsk – svenske rapporten viser en økning i den skandinaviske bestanden til mellom 289 og 325 fra mellom 252 og 291 (tilsv. ca. 12 %).

    NORSKE JEGERE PÅ TROFÉJAKT BLAR GJERNE OPP 30.000 kroner for et prektig gevir. Skyter reinen, og tar med seg bare hodet. Noen jakter på grunn av naturopplevelsen, noen jakter for å sikre seg godt kjøtt. Men det er ikke sånn for alle… For dem handler det om å skaffe seg et gedigent revir på veggen.

    Kanskje er økt interesse for troféjakt rett og slett et utslag av velstandsutviklingen. – Jeg ser ikke bort i fra det, sier Per Ousten, leder i villreinnemda i Forhollhogna, som er kjent for å ha dyrene med de flotteste gevirene i landet.

    MED SINE ENORME SVØMMEFØTTER STØRRELSE 53 har australske Ian Thorpe gjort comeback etter nesten seks år borte fra konkurransesvømming. Rekker han OL i London neste sommer? Han har 5 OL- gull fra før, men ekspertene er usikre på om australieren vil klare å komme tilbake til gamle høyder. Selv digger han sitt nye liv!

    F

    SvarSlett
  4. Hej
    Skönt att höra att ni har en behaglig seglats.
    Har just kommit hem från ett cart-race. Plac 4 o 2 inte så dåligt för ett gubblag.
    Dagen har varit härlig men sol o vindstill (gott för oss på land) men ikväll är det disigt o lite duggregn.
    Många kramar far

    SvarSlett