8. mars 2012

Namibia til St. Helena, dag 8

TID: 12.00 LT / 12.00 UT (Klokken er stillt tilbake)
POS: 17*30,6'S 001*11,5'V
VIND:11-13 kn fra sør/sørøst
SJØ: 1-2 m svell fra sør
VÆR: Lettskyet, pent vær
VIS: 100%,
Baro 1015 hPa
COG: 290* SOG: 6 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 120
DISTANSE TIL ST. HELENA: 279 nm

På ettermiddagen i går mistet vi vinden totalt, og en
periode lå vi nesten bare og drev. Det tok seg opp litt
utover kvelden men har vært en rolig natt med liten
fart. I dag er forholdene helt optimale, og vi cruiser
av sted i behagelig tempo over et flatt hav:)
Vi fikk endelig napp på kroken ved solnedgang i går,
men fisken slapp kroken før vi fikk dratt den inn:(
Kl. 20.06 UT passerte vi den andre milepælen på denne
seilasen; nemlig nullmeridianen. Nå er vi igjen på den
vestlige halvkule!
Vi har jobbet hardt i hele dag med Annes QUIZ, og har
vridd hodene til siste hjernecelle. Måtte igjen "ringe
en venn", men våre Belgiske venner var ikke stort bedre
enn oss – her er våre svar:

Historie
1: 1951
2: Venstre
3: New Deal
4: 14. Juli 1789
5: Martin Luther
6: Johann Friedrich Struensee (anbefaler boken
"Livlegens besøk" av Per Olov Enquist)

Litteratur
1: Ole Brum
2: Roy Jacobsen
3: Oscar Wilde
4: Anne Holt
5: Telegrafisten
6: American Psycho

Popmusikk:
1: Roger Daltry
2: Christer Sjøgren;)
3: Boy George
4: Spandau Ballet
5: Eurytmics
6: Ny Jordal Swingers, Sputnik, Ole Ivars:-)

Alt vel om bord,
E&M

7 kommentarer:

  1. Her er noe dere kan bruke flygefisken til:

    Place fish fillets in a shallow plate or dish, season with 1 tsp salt and lime juice and set aside for 15 minutes.
    2
    Drain and pat fish dry on paper towels. In a small mixing bowl mix garlic, chives, onion, marjoram and hot pepper sauce together. Rub mixture on fillets.
    3
    Mix flour, cayenne pepper,½ tsp salt and black pepper together in a shallow bowl. Dip the fillets in flour, then egg, then cornflakes crumbs.
    4
    Heat oil in a heavy skillet and cook fillets for 3 minutes on each side. Keep fried fillets warm while cooking the remaining fillets.
    5
    Garnish with lime wedges and serve.

    Read more: http://www.food.com/recipe/fried-flying-fish-170518#ixzz1oXJmUkeO


    sikker mer der ute også :-)

    R-E
    Bergen

    SvarSlett
  2. Ikke langt til St. Helena nå. Godt å vite at dere kommer nærmere dag for dag :-). God seilas og godt fiske! Klem klem

    SvarSlett
  3. Hei GoBeyond!

    Det går jo svært bra fremover for dere, selv om vinden er svakere enn dere ønsker. Og om et par dager er dere fremme i St. Helena! Bra!

    I går begynte arbeidet med å renovere de 18 balkongene samt pusse opp hele fasaden på den ene langsiden av blokken der jeg bor. Det er ikke lite mur som må repareres - på naboblokken som er helt lik, har det gått med bla. 6 tonn mørtel til reparasjoner.
    Nu er de nesten ferdig med å ”pakke oss inn” i plast, dvs. dekke hele den aktuelle veggen med ar-beids- stillaser av stålrør og dekke til med plast, så det er ikke lenge til slagverktøyet tas i bruk!

    I dag er det verdens kvinne- dag! Det var mye informasjon om dette på NRK i morges, om de gru-somme forholdene som mange kvinner i verden lever under!

    For øvrig er det i avisene svært mye om Utøya-saken fordi rettssaken starter om ikke lenge.


    Noen nyheter, de første er fra Se og Hør, som dere kanskje forstår…

    PIPPA MIDDLETON (28), LILLESØSTEREN TIL HERTUGINNEN CATHERINE (30), gikk Vasaloppet, og overrasket alle i langrennssporet. Tiden ble 07.13.36, en tid som er en time bedre enn kong Carl Gustafs bestenotering på 70-tallet.
    Pippas bakende ble berømt etter prinse- bryllupet, og hun fikk tilnavnet ”Her Royal Hotness”.
    Hun gjennomførte den 90 km lange styrkeprøven for å samle inn penger til Magic Breakfast, et pro-sjekt som donerer frokost til statlige skoler. ”Oj, nå blir jeg rørt. Dette betyr mye for barna” smilte Pippa da hun fikk overrakt Se og Hørs sjekk på 10.000 kroner.

    WHITNEY HOUSTONS HEMMELIGHET. Da Whitney Houston så tragisk gikk bort forrige måned, ble hennes gode venn Jermaine Jackson (56), storebror til avdøde pop- legende Michael Jackson, så knust at han ikke maktet å stille i hennes begravelse. Få forsto reaksjonene hans - før nå.
    De to møttes tidlig på 80 –tallet, da han produserte flere av sangene hennes.
    Jackson var gift med Hazel Gordi (57), men innledet allikevel et romanse med Whitney.
    Forholdet skal ha inspirert Whitney til hennes første listetopp ”Saving All My Love For You”, som handler om et liknende forhold.

    MENS KONG CARL GUSTAFS POPULARITET HAR RAST HOS SVENSKENE, er prins Daniel og kronprinsesse Victoria nasjonens nye favoritter. Prinsesse Estelles ankomst er svært kjærkommen for det hardt pressede kongehuset i Sverige.
    Silvia og Carl Gustav har gått gjennom en alvorlig krise i ekteskapet etter avsløringene om kongens utagerende partyliv. Prinsesse Estelle har ført kongeparet sammen igjen - og reddet ekteskapet.

    KJETIL JANSRUD VANT PÅ HJEMMEBANE. KJETIL VISSTE AT HAN HADDE KJØRT BRA da han kom i mål etter super-G-rennet. Det holdt til klar seier. Mamma og pappa hastet hjem fra sydenferie og rakk akkurat å se gullgutten Kjetil ta sin aller første verdenscup - seier. Og mamma gråt…
    Alpinist Kjetil Jansrud (26) fikk sine første slalåmski i gave da han var 6 år. Og 20 år sener sto han endelig øverst på pallen – på hjemmebane i Kvitfjell.

    KJÆRLIGHETEN TOK SLUTT FOR REMA – REITAN. Kolonialmajor Odd Reitan bekrefter at han og Camilla Astrup ikke lenger er kjærester.
    De siste 5 årene av sitt liv levde Arne Næss jr. sammen med Camilla Astrup. Paret fikk to barn sam-men.

    SvarSlett
  4. Andre nyheter:

    KINA KREVER VOLDS - STOPP I SYRIA. Kinas utsending til Syria, Li Huaxin, har bedt Syrias presi-dent Bashar al – Assad og hans regjering om umiddelbart å stanse volden i landet. Utsendingen har også bedt Syria om å samarbeide med FN og Den internasjonale Røde – Kors komiteen for å få sent inn nødhjelp i hardt rammede områder. Samtidig har Li Huaxin fortalt syrerne at Kina ønsker forhand-linger mellom syriske og opprørs- gruppene i landet.

    PROTONSTORM BOMBARDERER MAGNETFELTET. Solstormen fører i alle hovedsak til tre ting.
    - Det første er en enorm økning i røntgen- og UV-stråler på dagsiden. Strålingen fører til problemer for radiokommunikasjonen, forteller Brekke til Aftenposten.no.
    - Det andre er en protonskur. De beveger seg nesten med lysets hastighet, og når jorden i løpet av mellom 15 minutter og en time.
    - Den tredje er en gassky på vei mot jorden med en fart på over seks millioner km/t. Det fører til en geomagnetisk storm og kraftig nordlys, Men geostormen forstyrrer også kompass og GPS-signaler.
    Det kan også føre til ekstra kraftig strøm i kraftledninger som i verste fall kan det føre til strømbrudd på de nordlige breddegrader, slår Brekke fast.

    VI TRENGER IKKE VENTE PÅ STORTINGET. ARBEIDET SKAL I GANG NÅ, sa en svært offensiv samferdselsminister til en sal som brøt ut i applaus.
    Løftet var en direkte konsekvens av at NSBs konsernsjef Geir Isaksen i gårsdagens Aftenposten ad-varte samferdselsministeren. Isaksen sa at det ikke vil være mulig å nå Regjeringens mål om at alle nye reiser som den sterke befolkningsveksten vil skape, skal være kollektivreiser.
    Årsaken er kort og godt at kapasiteten både i jernbanetunnelen og T-banetunnelen under Oslo allerede er sprengt. Det vil ikke være mulig å håndtere langt flere reiser uten at kapasiteten økes.
    Likevel ble spørsmålet om en eller flere nye tunneler skjøvet ut i tid da transportetatene Jernbanever-ket, Statens vegvesen, Avinor og Kystverket sist uke la frem sine forslag til ny Nasjonal transportplan. Og det var derfor Kleppas utspill i går var så overraskende for alle.

    DEN SVENSKE NOBELSTIFTELSEN HAR GRANSKET OM DEN NORSKE NOBELKOMITEEN har etterlevd Nobels testamente, på bakgrunn av en klage fra jurist og fredsaktivist Fredrik S. Heffermehl.
    Heffermehl har klaget på Nobelkomiteens tolkning av testamentet og flere av de siste årenes tildeling-er.
    Fredsprisen til Barack Obama i 2009, da han knapt nok var tiltrådt som amerikansk president, er blant dem som har høstet skarp kritikk.
    Länsstyrelsen i Stockholm har bedt den svenske Nobelstiftelsen kommentere påstander i Heffermehls «Nobels fredspris. Visjonen som forsvant».
    I svaret til myndighetene skriver stiftelsen at den ikke anser at Nobelkomiteens tildelinger er i strid med stiftelsesreglene

    TEACHERS MAY PROTEST PENSION PLANS. Teachers’ unions are threatening to strike on Wednesday, 28 March unless they are presented with satisfactory terms governing their retirement age, following last week’s budget revision. The current system allows teachers in Flanders to retire two years earlier – at age 58– than the general retirement age of 60. The budget package last week scraps that early retirement option. Only pre-school teachers will be able to retire two years early; they were previously allowed to take early retirement at age 56.

    BELGIUM’S HIGH COMMISSION FOR HEALTH HAS ADVISED PARENTS not to allow babies under the age of one into swimming pools where there is chlorine in the water. The Commission says that the disadvantages of allowing babies into pools where the water contains chlorine outweigh any advantages there might be of preparing them to swim at an early age.
    However, allowing very young children into a chlorine-treated pool is not without risks, not least because their lungs are not yet fully-developed.

    F

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei på dere!
      Hørtes deilig ut med en dag på sjøen med flatt hav! Synes dere var kjempeflinke på quizen, vet ikke om jeg hadde klart det like bra! Jeg bare sitter her med nettet og kan finne vanskelige spørsmål.

      Her i heimen har det vært stor stas. Axel er med i Elvebakkenrevyen i bandet, og i går vant de revyprisen som deles ut av Aftenposten. Alle nominerte viste et nummer på folketeateret, og gjett om det ble jubel da Elvebakken vant. Veldig fortjent, og John Peder og jeg er stolte at man skulle tro Axel hadde stått for alt, og at JP og jeg var foreldre til hele gjengen ;-). Men det er jo litt gjevt, nå får de to forestillinger på Nationaltheatret - hovedscenen. Det blir moro! De har jobbet skikkelig hardt.

      Og så har jeg fått ny jobb. Skal jobbe for Folkeuniversitetet med norskkurs for innvandrere ute i bedrift. Begynner allerede tirsdag.

      Veldig imponert over at dere kunne legen som "styrte" Danmark- Norge!

      Her er svarene på forrige quiz:
      Historie:
      1. 1957
      2. Kr.F.
      3. New Deal
      4. 14. juli 1789
      5. Jan Hus
      6. Johan Friedrich Struensee

      Litteratur:
      1. Ole Brumm-bøkene
      2. Roy Jacobsen
      3. T.S. Eliot
      4. Joseph Conrad
      5. I ”Sværmere” av Knut Hamsun - som filmen Telegrafisten er bygget på
      6. I ”American Psycho” av Brett Easton Ellis

      Popmusikk:
      1. Roger Daltrey
      2. Brett Anderson
      3. Depeche Mode
      4. Yazoo
      5. Marc Almond og Gene Pitney
      6. Free, Mott The Hoople og King Crimson

      Her er noen nye:
      Historie
      1: I hvilket år forliste Titanic?
      2: Hvem var president i Russland før Vladimir Putin?
      3: I hvilket år ble Gro Harlem Brundtland statsminister første gang?
      4: Hvilken norsk politiker kalles ”parlamentarismens far”?
      5: Hvilken banksjef frontet den såkalte pari-politikken i mellomkrigstiden?
      6: I hvilken krig sto slaget ved Spion Kop?

      Geografi
      1: I hvilket fylke ligger Gjøvik?
      2: Hvilken farge er det på San Franciscos berømte bro Golden Gate Bridge?
      3: Hvilken elv renner gjennom Hamburg?
      4: Hvilket land het tidligere Øst-Pakistan?
      5: Hva heter hovedstaden på Tahiti?
      6: Hva ble regnet som Saddam Husseins hjemby?

      Sport:
      1: Hva heter hjemmebanen til Chelsea?
      2: Hva heter hjemmebanen til Real Madrid?
      3: Hvor arrangeres Hahnenkamrennene?
      4: Hva kalles personen som kaster ballen i baseball?
      5: Hvem er tidenes yngste verdenmester i Formel 1?
      6: Hva het de to amerikanerne som demonstrerte for black power på seierspallen etter 200 m i OL 1968?

      Popmusikk:
      1: Fra hvilket band kom Laureen Hill før hun begynte sin solokarriere?
      2: I hvilket band spiller Francis Rossi?
      3: Hva het debut-LPen til The Aller Værste?
      4: I hvilket legendarisk 60-tallsband spilte Hilton Valentine gitar?
      5: Hva var Marc Bolans virkelige navn?
      6: I hvilket band spilte Ian McCulloch?

      Sikkert like vanskelig i dag - har funnet disse på nettet. De to første er kategorisert som lett, de to neste middels og 5 og 6 vanskelig. Lykke til!
      To og et halvt døgn igjen kanskje? Seil på!
      Klem Anne

      Slett
    2. Den med hjemmebanen til Chelsea tar Elin lett! :-)

      Slett
  5. Håper den gode cruise-vinden fortsetter!
    I går la jeg ut hybelen vår til leie igjen, og etter tre minutter ringte den første telefonen og mail-boksen vokste og vokste...Flere på visning allerede i går kveld. Alle som har sett den, vil ha den. Det gjelder bare å velge den rette..Vår siste leietaker klarte ikke skolen hun gikk på. Hun har flyttet hjem til Notodden igjen. Hun var "drømmeleieboer".
    Isabel har det helt fantastisk i Namibia! En opplevelse for livet!
    I går bøtta det ned med snø! Edvard fikk masse å gjøre, men i dag smelter det igjen. Til helgen skal det være mildt, så dette var nok bare litt erting. Våren var så godt i gang her, og jeg trenger ikke denne snøen...
    God vind og klem

    SvarSlett