9. mars 2012

Namibia til St. Helena, dag 8

TID: 12.00 LT / 12.00 UT
POS: 16*42,2'S 003*27,3'V
VIND:8-10 kn fra sør/sørøst
SJØ: 1-2 m svell fra sør
VÆR: Lettskyet, pent vær
VIS: 100%,
Baro 1016 hPa
COG: 290* SOG: 5,5 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 139
DISTANSE TIL ST. HELENA: 140 nm

Takk for både nyheter, quiz og flyvefisk-oppskrift! Sistnevnte skal tas
frem hvis vi er i ferd med å sulte. Har fremdeles ikke fått noe fisk på
kroken...
Vi har et problem Anne; vi synes kategorien lett er vanskelig!!
Prøver oss på et svar i morgen, men er helt blanke på bl.a. banksjefer i
mellomkrigstiden.. Gratulerer med ny jobb og Elvebakken-revyen!

Regner med å være fremme på St.Helena før solnedang i morgen, gleder
oss!
Alt vel ombord

M&E

5 kommentarer:

  1. Hei GoBeyond!

    Disse nyhetene i dag omhandler mye elendighet, jeg må søke mer gladnyheter fremover!
    Det blir spennende når dere snart kommer til St. Helena, og gleder meg til å lese rapporten deres når den tid kommer. God tur videre!

    OVERSVØMMELSENE I AUSTRALIA har kostet den hardest rammede delstaten New South Wales tilsvarende 3 milliarder kroner. Og mer regn er på vei.
    Det kraftige regnværet har vart i over en uke, og ifølge meteorologene vil det ikke bli noe opphold i den nærmeste tiden framover.
    Tusenvis av mennesker har måttet evakuere hjemmene sine på grunn av flommen, som har satt store områder med dyrket mark under vann og ødelagt en rekke veier og bruer.

    MENS OBAMA MANER TIL MINDRE SNAKK OM KRIG, ønsker israelske ledere at Iran angrepes innen ni måneder. Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte Barack Obama i det hvite hus, mandag.
    Da skal Netanyahu ha bedt Obama stille opp med en spesiell type bomber, kalt «bunker busters», som kan nå underjordiske mål. Netanyahu skal også ha bedt om tankfly.
    Obama skal ha avslått forespørselen.
    Situasjonen er svært spent mellom Iran og Israel. Mange frykter mange at Israel vil gå til krig mot landet.

    GRUPPEN BURANOVSKIJE BABUSJKI SKAL REPRESENTERE RUSSLAND i finalen i årets Eurovision som går i Aserbajdsjans hovedstad Baku 26. mai. De seks medlemmene er nemlig alle bestemødre i 70-årene.
    Iført tradisjon elle folkedrakter synger de «Party For Everybody, Come On And Dance» på gebrokkent engelsk i refrenget til heftige eurodiscorytmer. Resten av låten synges på udmurtisk.
    Buranovskije Babusjki vant overraskende den russiske finalen, til stormende jubel fra publikum.
    Gruppens motiv for å delta i konkurransen er å samle inn penger for å kunne bygge en kirke i landsbyen de kommer fra.

    USAS PRESIDENT HAR GITT GRØNT LYS FOR INNLEDENDE PLANLEGGING av en intervensjon i Syria. En slik intervensjon ser likevel ut til å være et godt stykke unna.
    - Vi har ikke foretatt en detaljert planlegging fordi vi venter på ordre fra presidenten om å gjøre det, sa forsvarsminister Leon E. Panetta under en høring i Senatets forsvarskomite.
    Det er mange årsaker til at en intervensjon fortsatt ikke er nært forestående, blant annet manglende enighet i den syriske opposisjonen og internasjonal motstand.

    I EN STADIG BITRERE PRESIDENTVALGKAMP BLIR FRANKRIKE igjen rammet av strid om muslimenes plass i et samfunn som er dedikert til sekulære tradisjoner, dypt rotfestet i kristendommen.
    Etter en omstridt lov som setter forbud mot å tildekke ansiktet, flammer det nyeste kapittel i et langvarig drama opp med full styrke.
    Det handler om ikke-muslimer som, uten å vite det, kan komme til å spise halalkjøtt, det vil si kjøtt fra dyr som er slaktet i tråd med islamsk tradisjon.
    Som med slørdebatten gjenspeiler uroen over slaktemetoder en utbredt irritasjon mot muslimer som insisterer på sine egne sedvaner.

    SvarSlett
  2. STATENS HELSETILSYN MED EN KNUSENDE RAPPORT om det kommunale barnevernet. - Sviket er at man har sett barna, og noen har meldt fra m forholdene, Men barna har ikke fått skikkelig hjelp, sier direktør Lars E. Hanssen i Helsetilsynet.
    De omfattende lovbruddene kommer frem i Tilsynsmeldingen for 2011 som ble lagt frem mandag.
    Der har Statens helsetilsyn oppsummert funn fra tilsynet med kommunalt barnevern i hele landet i 2011.
    Fylkesmennene som utførte tilsynene påpekte lovbrudd eller forbedringsområder i 40 av 44 kommuner. - Dette tar vi svært alvorlig. Det betyr at barn ikke får hjelp til rett tid, at omsorgssvikt ikke avdekkes og at hjelpetiltak ikke fungerer, sier direktør i Statens helsetilsyn, Lars E. Hanssen.


    MANDAG BLE KARIN KØLTZOWS GLASSFIBERKU GJENFORENT MED SIN SKAPER etter å ha ligget under et tre i Bærumsmarka i halvannet år
    Skulpturparken ved Bærums Verk, ble i oktober 2010 frastjålet en fargesprakende kuskulptur. Etter at kunstneren etterlyste kua fredag, kom det inn tips. Kua skulle ligge under en presenning et par hundre meter nord for studenthytta i Lommedalen.
    Mandag dro kunstner Karin Køltzow på kujakt i Bærumsmarka. På vei mot hytta stiger håpet. Så treffer Skådinn jackpot. Hun løfter på en flik av presenningen og en fargerik kurumpe kommer til syne.
    Etter mye latter står kua trygt plassert på en henger og blir kjørt ned til en låve ved Bærums Verk…


    PÅ EN BREVDUEAUKSJON I BELGIA BETALTE SKIPSREDEREN ikke mindre enn 250.400 euro, tilsvarende 1,9 millioner kroner for en spesiell brevdue.
    Duen er en svært dyktig racerdue som brukes i kappløp, en sport som er mest populær i England, Belgia, Nederland og Tyskland. Og som nå også blir å finne i Kina.
    Totalt ble det solgt 245 duer for 14,5 millioner kroner, skriver avisen. Skipsrederen sier at han nå vil satse enda mer på duesporten. I 2011 sponset han et duekappløp med en samlet premeisum på 6,4 millioner kroner.

    BELGIUM'S ROAD HAULIERS' ASSOCIATION, THE BTB, HAS DRAWN UP A BLACK BOOK listing abuse with regard to the cabotage system.
    Cabotage is the transport of goods or passengers between two points in the same country by a vessel or an aircraft registered in another country.
    Cabotage is permitted and banning it would be a violation of European law, but the Belgian transport sector has discovered widespread abuse in the system. Foreign road hauliers stand accused, but Belgian transport firms too are implicated.

    NEVER BEFORE WAS THERE SO MUCH MONEY DEPOSITED ON SAVINGS ACCOUNTS in Belgium. At the end of January, a record 221,737 Euro was deposited on classic savings accounts. This is more than 3 billion Euro more than at the end of December. The rise comes despite savings accounts offering rates of interests far lower than the rate of inflation.
    The figures come from the National Bank of Belgium.

    (må være millioner Euro det er snakk om!)

    F

    SvarSlett
    Svar
    1. Svarene kan også sende stil anne@vikenfiber.no :-)
      Tror ingen kan banksjefen i historiespørsmålet, eller hva F?

      Slett
  3. Hei Anne!

    Det skulle vel ikke være banksjef Birck?

    Iflg. Norges Bank.no:
    Nicolai Rygg var sentralbanksjef 1920 - 1946 ...

    F

    SvarSlett
  4. Hei mamsen og papsen :) har ikke rukket å lese og kommentere før nå! unnskyld :( jeg hadde eksamen i dag, og det gikk veldig bra:)ser ut som alt har gått fint med dere og :) nå er dere jo snart fremme, så da kan vi skype igjen? nuss og puss <3

    SvarSlett