17. juli 2011

Gili Lawa Laut, Indonesia

Pos: 08*26,84'S, 119*34,00'E

Vi skulle egentlig ha plukket opp Johanna i Lauban Bajo i går, men hun
har vært uheldig og mistet to fly på vei hit ra Stockholm. Først
ble flyet fra Peking Til Seoul kansellert, så mistethun flyet fra Seoul
til Bali. Hun har følgelig tilbragt en ufrivillig natt i Peking og en i
Seoul, - men skal ha landet i Bali 01.30 lokal tid i dag.
Nå håper vi hun får et fly til Lauban Bajo så snart som mulig. I
mellomtiden har vi funnet et paradis av en øy, som ligger 3 timer fra
Lauban Bajo, - og vnter her til vi hører nytt fra vårt nye mannskap:-)
Reiseskildring fra Indonesia er påbegynnt, og vil bli postet med bilder
på sidene våres når vi kommer til Bali.
Alt vel om bord!
REM

4 kommentarer:

  1. Dere er ett år for sent ute!!!Nå tråkker dere i våre fotspor!Hvor herlig hadde ikke det vært å være der samtidig! Dere skal vel sjekke ut Komodo varanene? Karsten hilser masse:)

    SvarSlett
  2. Her er det norsk sommer - den virker som om den var over i mai en gang. Men, men, har det ganske bra likevel. I morgen er Axel 17, og det skal feires med middag på Nighthawk Diner på Grunerløkka. Skal ellers en tur til Brevik på besøk - og så er vi mye hjemme. Savner Goeyond! ha det fint i Indonesia - når går ferden videre?
    Klem

    SvarSlett
  3. 18/7-11. Hei alle 4, Elin, Mads, Rune og Johanna!

    Når dere leser dette, så er forhåpentligvis Johanna vel fremme, og kanskje i ferd med å gjøre seg kjent om bord på GoBeyond… leste fra M at J brukte nesten en uke underveis fra Sverige pga uregelmessighet i flyvningene! Jeg ønsker alt godt for begge de to nye mannskapene, håper og tror at dere alle vil trives godt sammen om bord, og at tiden sammen på GoBeyond vil bli en god opplevelse som dere senere vil tenke på med stor glede!

    Nu er det som tidligere sagt, ferietid, og tilsvarende tynne nyheter i aviser og media, og desto mindre å referere herifra. Men får se hva jeg finner i aviser og TV. For informasjon: Prøver å sende noen nyheter i de periodene jeg antar at dere ikke har internett, og det er når jeg ikke ser innlegg fra dere på facebook.

    Noen nyheter:

    Tidligere journalist i News of the World, Sean Ohare, som først fremsatte påstander om at avisen drev med ulovlig telefon- avlytting, er funnet død i sitt hjem i London. Dødsårsaken ikke kjent, men er ikke er klassifisert som et mistenkelig dødsfall. Han fortalte at sjefene oppfordret journalistene til å drive den ulovlige avlyttingen for å få gode saker.

    Visepolitisjefen i London, John Yates, trakk seg mandag som følge av avlyttings- skandalen, bare en dag etter at Scotland Yard- sjefen, Paul Stephenson, annonserte at han trekker seg. Begge disse politisjefene har nære bånd til tidligere News of the World- redaktør Neil Wallis. Og Wallis ble ansatt som PR- rådgiver ved SYard høsten 2009. Og da besluttet Yates at avlyttingssaken mot skandaleavisen ikke skulle gjenopptas… (mye grums!).

    FN innkaller til hastemøte i Roma 25. juli om sultekatastrofen på Afrikas Horn. Frankrike har tatt initiativet til dette krisemøtet gjennom FN’s mat- og landbruksorganisasjon (FAD) for å lansere et nødhjelpsprogram, sier F’s utenriksminister Alain Juppe mandag. Den ne tørkekatastrofen rammer flere land, og millioner av mennesker på Afrikas Horn, og Somalia aller verst.

    Regjeringens lovede støtte til bevaring ag regnskog hoper seg opp på bankkontoer, og innen året er omme vil dette utgjøre ca 3 mrd kroner. Så langt er under 10% utbetalt. Den rødgrønne regjeringen lovet i 2007 å bruke 3 mrd kr årlig for å stanse hogst av regnskog.

    Demokratiforkjemperne i Egypt er ikke fornøyd med fremgangen. For å dempe kritikken, har statsministeren utnevnt Mohammed Kamel Amr som ny utenriksminister. Amr var tidligere ambassadør i Saudi- Arabia, og har arbeidet for Verdensbanken.

    Svenske kommuner i grenseområdene til Norge sliter mest med å skaffe førskole- lærere og lærere. En av årsakene er at pedagogene flytter over grensen for å ta jobb i Norge. I Årjæng kommune rett øst for Hedemark svarer 8 av 10 førskole- lærere at de er interessert i å flytte til Norge om de år et godt jobbtilbud. Og 6 av !0 grunnskolelærere sier det samme. Årsaken er bedre lønn i Norge.

    At kaffe kan beskytte mot diabetes, Alzheimer, hjerteinfarkt og Parkinsons sykdom er kjent. Undersøkelse ved Univ i Tromsø viser at 3 – 6 kopper kaffe hver dag reduserer risikoen for venøs blodpropp, altså i blodårene inn mot hjertet, med 30 % i forhold til dem som ikke drikker kaffe. Mest gunstig effekt gir 3 – 4 kopper kaffe pr dag, sier forskeren ved hematologisk forsknings- gruppe ved UiTromsø. Forskerne antar at det er anti- oksidantene i kaffen som bidrar til den gunstige effekten.

    Samtidig viser det seg at tre glass vin i uken så mye som halverer faren (dvs. reduserer faren med 50 %) for venøs blodpropp i forhold til avholdne personer. Dette har aldri før blitt påvist. Men husk: inntas alkoholen i form av sprit (brennevin), øker risikoen vesentlig.
    Til sammen for kaffe og vin altså 30 % + 50 % = 80 % så vidt jeg forstår! Hurra!!!.

    Hilsen F

    SvarSlett
  4. Det var så hyggelig så hyggelig å snakke med deg igår Mads. Takk for telefonen! Håper Johanna har kommet ombord nå, og at hun vil trives like så godt som dere andre. Alle gode ønsker for resten av turen. Klem klem

    SvarSlett