11. juli 2011

Suva, Indonesia

Pos: 10*29,42'S, 121*50,01'E

Vårt besøk på Suva har vært en fantastisk opplevelse, og
vi har truffet mange spennende og utrolig hyggelige
mennesker. Det er ikke mange turister som finner veien
hit, og vi blir derfor sett på med store øyne og brede
smil hos alle vi møter. Mer om dette og hint i utfyllende
reisebrev senere.
Nå skal vi på nok en nattseilas på ca. 100 nm til Sumba.
Der skal vi se om vi finner noen fine "ikat" (vevde
tekstiler), da øya er kjent for å ha de fineste i hele
Indonesia.
Etter Suva er det Rinca og Komodo som står for tur, før vi
møter Johanna på Flores.
REM

Bilde: Innhøsting av saften fra lontar-palmen

3 kommentarer:

  1. 11/7-11. Hei Elin, Mads og Rune!
    Fint å lese at dere har det flott på alle måter!

    Noen nyheter:

    Mandag den 11. Juli er Verdens Befolkningsdag, etablert av FN's utviklingsprogram for å markere befolkning, fattigdom og reproduktiv helse. Datoen er valgt som den dagen vi passerte 5 mrd mennesker på kloden, i 1987. I år kommer verdens befolkning til å passere 7 mrd!

    Litt mer om Eva Joly: Norsk, heter Gro Eva Farseth Joly, 67 år, fra Grunerløkka. En av de få kvinnelige kandidatene i det franske presidentvalget. Kjent som EU- politiker, forhørsdommer, korrupsjonsjeger, rådgiver for den norske regjering. Antas kandidat for De grønne i Frankrike i 2012 etter offentliggjøring på tirsdag.

    Nesten 20.000 arbeidsinnvandrere kom til Norge i 2008, og i 2010 bare 13.375. Dette kan bli problematisk, fordi vi trenger flere utlendinger for å beholde velferdsnivået. I dag er nærmere 100.000 arbeidsinnvandrere bosatt i Norge.

    Gjennom nesten 3 år klarte en mann fra Sarpsborg å få utbetalt nesten 900.000 kroner i attføringspenger og stønader fra Nav ved å jukse med meldekortene. Nå dømt til 3 mnd fengsel og må i tillegg betale tilbake hele beløpet. Mannen er i 40- årene, og flere ganger tidligere dømt for andre forhold.

    Fra 28 til over 30,3 grader i Nord- Norge og Finnmark. Mange steder er det varmere enn i Istanbul, Berlin og middelhavsøya Mallorca. Men i dag slår det om…

    Fordi losene nekter å jobbe overtid, må cruiseskip gå utaskjærs eller komme forsinket til havn. Reiselivsnæringen frykter for Norges fremtid som cruisedestinasjon. Siden desember i fjor har de 285 statslosene forhandlet om en ny særavtale med Kystverket uten å bli enige. Losene ønsker en bedre turnusordning.

    Maersk Line, en av verdens store rederier, avliver myten om et kommende shippingeventyr i et isfritt Polhav. Arktis blir aldri en attraktiv snarvei mellom Asia og Europa fastslår Stephen Carmel, direktør i Maersk Line til AP. Dette pga uforutsigbare seilingsforhold. En tidligere studie (Veritas, Stat.sentr.byrå, CICERO) har konkludert med at i 2050 vil ca 10 % av containertrafikken mellom Asia og Europa gå gjennom arktiske farvann.

    Vits: En japaner, en amerikaner og en nordmann prater sammen på flyplassen.
    -Japaneren begynner brått å snakke ut i lufta, og de andre spør:
    "Hva er det du driver med?"
    "Snakker i telefonen. Mobilen er så liten at den sitter i øret", svarer japaneren
    -Senere begynner amerikaneren likeså å snakke ut i lufta, og de andre spør:
    "Hva er det du driver med?"
    "Snakker i telefonen. Mobilen er så liten at den sitter i en tann", svarer amerikaneren
    -Senere: Nordmannen trekker ned buksa, og setter seg på huk og de andre spør:
    "Hva i all verden er det du driver med?"
    "Jeg venter en telefaks fra hovedkontoret……."

    Morsom? eller burde jeg ikke sent den… Hilsen F

    SvarSlett
  2. 12/7-11. Hei Elin, Mads og Rune!
    Hei alle tre! Her noen nyheter:

    Et stort flertall av israelerne, 81 %, ønsker at landet deres blir medlem av både EU og NATO. Det viser en undersøkelse ved Ben Gurion- universitetet i Tel Aviv. Og 68 % svarer at de ønsker NATO- medlemskap. Samme undersøkelse viser at Tysklands Angela Merkel er den mest populære europeiske politikeren i Israel.

    Det er nu offisielt at norskfødte Eva Joly blir miljøpartiet De grønne’s presidentkandidat ved valget i 2012 i Frankrike.

    Passasjerskipet ”Bulgaria” kantret og sank i elva Volga i Russland i helgen i en voldsom storm. (Elva er så bred på stedet at en ikke kan se fra bredd til bredd). Granskningskommisjonen melder at minst 116 mennesker er omkommet. Årsaken til katastrofen ikke klarlagt, men skipet er gammel, bygd i 50- årene. Overbelastning (182 om bord mot sertifisert for 120) og dårlig vær har trolig vært medvirkende. Skipet ligger på ca 20 m dyp, og dykkere melder om mange barn blant de omkomne i vraket.

    Rasende grupper som støtter regimet i Syria, beleiret både USA’s og Frankrike’s ambassader i Damaskus mandag. President Assad er ikke uunværlig, og vi har absolutt ikke investert noe i han, sa utenriksminister Clinton blant annet. Syrias repr. i USA innkalt til det amerikanske utenriksdepartementet mandag for å motta en misnøyeerklæring fra USA.

    Minst 817.000 kunder mistet strømmen og all flytrafikk ble stengt på flyplassen O’Hare i Chicago (en av verdens største flyplasser) etter kraftig storm mandag morgen. Også togtrafikken ble lammet da vind på over 120 km/t herjet. Store trær og kraftledninger revet ned.

    Den engelske storavisen ”News of the World” er nu nedlagt, etter kjempeskandale ved at journalister og privat- etterforskere der har avlyttet ulovlig både medlemmer av kongehuset, landets toppolitikere, pårørende i ulykkeshendelser og kjendiser, spionert i deres bankkonti etc.
    -”News International” eier avisene ”The Sun”, ”The Sunday Times”, ”The Times” samt den nu nedlagte ”News of the World”. Det vil bli granskning av hele denne gruppen av aviser.
    -Statsminister David Cameron sier at han er dypt sjokkert over anklagene, og krever grundig etterforskning.
    -Denne gruppen av aviser eies av Rupert Murdoch, som nu også forbereder oppkjøp av hele TV- selskapet SKY, landets største kommersielle TV- kanal. Men dette kan nu gå i vasken…

    Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot mulla Krekar for trusler mot Høyreleder Erna Solberg, for oppfordring til terror mot myndighetspersoner. Han har uttalt under en pressekonferanse i juni 2010: ”Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne”.

    En Stavangermann (Inge Jansen 53) var ute alene i 22- fots plastbåt, skulle ta ca 1- times tur for å fiske, uten å varsle andre (kone og datter i Spania). Fikk illebefinnende, besvimte. Da han våknet, var tanken tom, mobilbatteriet flatt, ikke nødbluss ombord, og land var ikke i sikte. Etter 4 døgn ble han helt tilfeldig oppdaget av supplyskipet ”Normand Draupne” natt til søndag. Da hadde han drevet 280 km nordover i Nordsjøen, fra Stavanger til Gjøa- feltet utenfor Florø. ”Det var grusomt, tørsten verst, med hav på alle kanter”, sier han.

    F

    SvarSlett
  3. Hallo. Nå har jeg lest fra Indonesia og har bare fått enda mer lyst til å reise tilbake dit. Flotte bilder også. Men det store latterbrølet kom etter at jeg hadde lest vitsen til Fredrik. Måtte bare sende den videre. Ellers bare sol og velstand her i Sydney. Neste feiring er av Simon 50 + wedding på White Hart søndag 14.8, altså puben til sønnen til Foad der dere var på åpningsfest. Det er jo små peanøtter av forberedelser sammenlignet med bryllupsfesten på Verven, men håper å få laget et slidesprogram fra norgesbryllupet. Gleder meg også til å drikke champagne, her går det nemlig i urtete og fase 2 av matintoleransetestopplegg, men tar festen før den store stygge fase 3.... Lykke til på videre ferd fra Astrid og Simon xxoo

    SvarSlett