23. juli 2011

Palau Satonda, Indonesia

Pos: 08*07,19'S, 117*44,71'E

Vi er rystet over nyhetene hjemmefra, og våre tanker går
til alle pårørende og til alle ungdommene som opplevde
disse grusomhetene på nært hold!
Johanna, Elin, Rune og Mads

2 kommentarer:

  1. Hei alle fire!

    Følger med i posisjonene som dere oppgir på GEarth, og antar at dere har det bare fint, sikkert også mye godt vær… Det har vi også inn i mellom, men mange mener at juli måned burde vært mye bedre.

    Noen nyheter:

    Terror- aksjonen på Utøya og Regjeringsbygget dominerer fremdeles i media, og da spesielt radio og TV. Jeg antar at dere er interessert i å vite litt om hva som skjer så lenge dette er en hovedsak her hjemme.

    Status nu er omrent slik:

    Alt i alt bekreftet omkommet 92 personer, og i tillegg er det fremdeles 4 eller 5 savnede. Leting etter de savnede pågår for fullt fremdeles i sjøen, med mange båter og mannskaper inkl en rekke frivillige. Navnene på disse er ikke oppgitt ennå fordi identifiseringen, som er en omfattende og komplisert oppgave, ikke er helt ferdig. Navnelister blir nok bekjentgjort om få dager.

    Og omtrent like mange mennesker, i alt 97 personer, har vært innom, eller er fremdeles på sykehus. En del av disse er alvorlig skadet, noen er fremdeles i kritisk tilstand.

    Deltakere fra AUF – treffet er for stor del samlet, sammen med pårørende, på Sundvollen hotell ikke langt fra Utøya, der de har blitt tatt hånd om på beste måte. Nu er mange begynt å reise hjem

    Kondolanse strømmer inn fra hele verden. I dag, søndag, var det minnegudstjeneste i Oslo domkirke, kringkastet på TV og i radio. Kongehuset med familie, representanter fra regjering og storting, fra ambassader og organisasjoner tilstede i Oslo Domkirke.

    Et vell av blomster og tente lys utenfor kirken har blitt lagt ut av folk de siste par dager, og det råder en svært spesiell stemning i Oslo’s gater fortelles det på TV, nesten folketomt på lørdag kveld, utesteder har stengt; det er jo ”fellesferie” og mange sitter hjemme og følger med på TV som sender denne saken kontinuerlig.

    Gjerningsmannen har selv valgt en forsvarer, og har innrømmet de faktiske forhold. Han ønsker å gi forklaring i full åpenhet, og det vil visstnok skje på mandag. Han er samarbeidsvillig overfor politiet, og har sittet i forhør hele dagene siden pågripelsen. Han har gitt uttrykk for at det er politiske ideer (revolusjon) som ligger bak handlingene.

    ---------------------- ooo --------------------

    Hilsen F

    SvarSlett
  2. 29/7 Hei GoBeyond!

    Nu er det en stund siden vi kunne lese nytt fra dere, og ser frem til det som kommer etter hvert. Spennende å få vite om videre planer og reiserute. Og det skal bli interessant å lese om hvorledes Rune og Johanna finner seg til rette ombord på GoBeyond!

    Leser i blant fra A Small Nest på belgisk (nederlandsk), og når det blir for vanskelig så tyr jeg til automatisk oversettelse til engelsk, som naturlig nok er bedre enn til norsk.

    For øvrig titter jeg i blant også på ”Empire”, og forstår at de nu er underveis fra Darwin mot Cocus- øyene, muligens direkte. Men dere har vel ikke kontakt med disse.

    Fremdeles fylles avisene med stoff i forbindelse med terrorhendelsen i Oslo og på Utøya. Intervjuer med politikere, politi og berørte. Navnene på de omkomne offentliggjøres over flere dager, med navn, alder og hjemstedskommune og oftest bilde. Dette er meget tung lesing. Tiltalen mot Anders Behring Breivik kommer til å ta et år sier riksadvokaten.

    Noen nyheter:

    Artisten Amy Winehouse (27) er funnet død i sin leilighet i Camden i Nord-London lørdag for en uke siden.
    Hun hadde sitt gjennombrudd i 2006 med albumet «Back to Black», som blant annet inneholder den kjente låta «Rehab». Sangeren vant hele fem Grammy Awards for albumet, som ga henne stor suksess. Men ble kjent for sine ville utskeielser med alkohol og narkotika.
    Måtte avlyse sin Europa-turné nylig etter sin opptreden på turneens første konsert i Serbia.

    USA og Nord-Korea har innledet samtaler i New York som er ment å få i gang forhandlingene om det nordkoreanske atomvåpen- programmet.

    Polsk politi har avslørt bombefabrikk i polsk hjem og arrestert en 20 år gammel mann som eksperimenterte med hjemmelagede bomber som var laget av ingredienser som kan kjøpes over disk. Og i Finland er en 18 år gammel mann arrestert. Han bestilte 10 kg ammonium- nitrat fra Polen, og man fant utstyr som kan brukes til bomber. EU vil nå rette mer oppmerksomhet mot faren for angrep fra s.k. såkalte ”ensomme ulver”.

    USA forbereder økonomisk kriseplan for hvordan landet skal styres om ikke kongressen blir enig om en avtale om å heve gjeldstaket. Planen går ut på hvilke utgifter og regninger som skal prioriteres om USA ikke kan fortsette å låne penger for å finansiere budsjettet, sier talsmannen fra Det Hvite Hus. Men han vil ikke si noe om hvilke utgifter som vil bli betalt eller ikke betalt.
    Voldsom pågang fra amerikanske velgere, som krever at kongressen vedtar gjeldstaket etter president Obama sin appell mandag. Over 80 % av velgerne er alvorlig bekymret.

    Storbritannia anerkjenner overgangsrådet i Libya som landets lovlige regjering, og utviser alle nåværende diplomater ved ambassaden i London. Utenriksminister William Hauge ber overgangsrådet utnevne diplomater som kan overta ambassaden. Storbritannia vil også oppheve stengningen av libyske oljekonti for å hjelpe overgangsrådet. (blir interessant å se hvordan dette går…!)

    Vits:
    To mannfolk har møtt hverandre i et selskap, og snakker sammen for første gang, og de diskuterer alkohol og alle dens farer.
    Den ene sier: ”Jeg er forsiktig med å drikke alkohol, fordi det blir så lett en vane, og det er ikke bra”!
    Den andre sier: ”Nei det tror jeg ikke noe på; jeg har nå tatt meg en dram eller to til middag hver eneste dag i over 25 år, og det har nå ikke blitt noen vane ennå”!...

    Hilsen F

    SvarSlett