22. juli 2011

Kilo, Sumbawa, Indonesia

Pos: 08*18,74'S, 118*23,12'E

Vi har akkurat hørt om attentatet i regjeringsbygget i Oslo, og er
sjokkert og føler oss hjelpesløst langt unna! Håper på gode nyheter
hjemmefra i morgen!
I går ankret vi opp i Wera, som er en landsby med båtbyggerindustri for
tradisjonelle indonesiske båter. Veldig interessant!
Nå ligger vi utenfor en liten landsby som heter Propa, også på Sumbawa.
Seiler videre til Palau Satonda i morgen.
Alt vel om bord!
JERM

5 kommentarer:

  1. Hei dere! Her er vi rystet til sjelen. Dødstallene blir høyere og høyere. Fortsatt uklart hva som har skjedd og hvem som står bak. En er arrestert på Utøya, og sammenheng mellom det som har skjedd der og i Oslo. Rykter om 20-30 drept på AUFs sommerleir på Utøya, en person som kledde seg som politi tok seg inn til sommerleieren for å foreta "sjekk" pga eksplosjoenen i Oslo. Skal ha skutt rundt seg, ungdom som har gjemt seg i busker, og lagt på svøm til fastlandet. De vet ikke noe om motiv, men det blir sagt at han har nordisk utseende med lyst hår.

    SvarSlett
  2. Helt absurd, ubegripelig og grusomt. Frustrasjon over hele landet. Å ta seg inn på AUFs sommerleir er så sykt nøye planleggelse av målgruppe....Rene massakren! Grusomt, vanvittig og ting føles ute av proposjoner når Obama snakker om "terrorattentatet i Oslo" på nyhetene, en stresset Stoltenberg holder en bra tale - men grusomt hele greiene.

    Stakkars Eivind Thoresen, (min første kjæreste vet du) ble skadet av bomben og er operert idag, men må opereres igjen imorgen - men er utenfor livsfare!

    Klem Thea, elsker deg!

    SvarSlett
  3. 23/7 kl. 02.00. Nyheter

    Bombe i regjeringsbygget og skyting på Utøya (i Tyrifjorden)

    Dette er to meget alvorlige terrorangrep, og alle NRK TV- kanaler og TV2 sender kun denne saken i hele kveld. Likeså BBC, CNN, SKY, SV1 og TV2 har sent nesten non stop.
    De to angrepene henger sammen etter politiets bestemte oppfatning, som har anholdt en mann (32) som er observert på begge stedet i løpet av ettermiddagen (etnisk norsk, høyre- ekstrem). Politiet har håp om at han viser vei til oppklaring av saken.

    Eksplosjon v/ regjeringskvartalet
    Det ser ut som en slagmark rundt regjeringsbygget. Omfattende skader på bygget og de fleste kontorene. Nærmest alle vinduer i bygningen (17 etasjer) er knust, gardinene flagrer; også rundt VG- huset, TV2- huset m.fl. knust, glass- og murbiter over alt. Skadede mennesker, hjelpende mennesker tar seg av dem. Helt utrolig rystende.
    Foreløpig 7 drepte, og 9 alvorlig skadet.

    Skyting på Utøya
    Der har AUF sommerleir. Ungdom i alderen 14 – 24 år. En person utkledd i falsk politiuniform gav seg til å skyte med automatvåpen. Ungdommer gjemte seg i skogen og bak bergknauser, og noen svømte i land; og noen prøvde, men greide det ikke… det søkes etter savnede.
    Minst 10 drepte foreløpig og flere skadede. Tallene ventes å stige.
    Udetonerte eksplosiver er funnet på Utøya av politiet.

    (Gro Harlem Brundtland var på Utøya (sa TV2 tidlig), men absolutt intet navn er nevnt senere). Bekymrede foreldre samles på Sollihøgda, Sandvika og Sundvollen.

    ---------------------- ooo --------------------

    SvarSlett
  4. 23/7

    Dessverre er antall omkomne mye større enn angitt tidligere, foreløpig tall er 84 ungdommer omkommet på Utøya, og 7 ved regjeringsbygget. Mange flere enn noen forutså.

    Anders Behring Breivik (32) er siktet for både Oslo-bomben og Utøya- skytingen

    Dere kan kanskje høre på radio?

    F

    SvarSlett
  5. Tragedien som har skjedd på Utøya og i regjeringskvartalet er helt ubegripelig. Hvordan kan et menneske med kaldt blod meie ned over 80 unge mennesker?? Det er jo også tydelig at dette er grundig og kynisk planlagt over lengere tid.Det er fremdeles flere av ungdomene som er savnet.

    Kine sendte meg melding igår for å forsikre seg om at jeg hadde det bra. Det var omtenksomt av hene. Jeg ringte henne for litt siden. Hun hadde det bra og skulle på jobb. Simon forhørte seg også om hvordan jeg hadde det. klem til dere

    SvarSlett