20. august 2011

Farvel Christmas Island, - vi seiler mot Cocos Keeling (dag 1)

TID: 12.00 LT / 05.00 UT
POS: 10*27,9'N 105*25,0'W
VIND: 10-12 kn / 90-100 deg
SJØ: 1,5 m (hoversaklig svell fra sør)
VÆR: Pent vær, stort sett skyfri himmel
BARO: 1015 hPa (ikke justert)
COG: 258* SOG: 7,5 kn (2 kn medstrøm/spridd forseil)
DIST SISTE 24 TIMER: .. nm
DISTANSE TIL COCOS KEELING: 513 nm

Hær kommer nu ett svenskt inlægg på denna norska blogg.
Eftersom 25% av besættningen på båten ær svenskt så ær
væl inte det mer æn rætt? Nu har vi varit en vecka på
den vackra ø Christmas Island. Det verkar vara
krabborna och fåglarnas ø. Krabbor i alla storlekar och
færger och fåglar som flyger øver regnskogen. En vacker
syn nær vi kom seglandes in før en vecka sedan. Hela
veckan har vi haft æran att ha besøk av Runes pappa
Thore. Vi har gjort många utflykter med kanske en av
øns skraltigaste 4hjulsdrivna jeep, men den gjorde sitt
jobb och tog oss upp och ned før branta grusvægar.
Alla kustsidor har blivit besøkta på øn som ær ca 18km
lång. Hær finns några få sandstrænder, varav en del ær
svåråtkomliga. Størsta delen av kusten består av branta
klippor. Vi har hittat grottor både på land och vid
kusten som vi simmat in i. Stora vackra grottor fullt
med stagliatiter.
På øn bor mest en mix av australienare, kineser och
malaysier. Hit kommer många immigranter via båt från
Indonesien. Dærfør arbetar många uniformsklædda
austalienare med att ta hand om dom. De førs till ett
center dær de hålls inlåsta… Jag tror det præglar lite
av stæmnngen på øn. Det verkar inte komma många
turister hit. Efter Bali ær det skønt!
Nu gørs de sista førberedelserna innan vi drar vidare
mot Cocos Keeling. Båten har skrubbats både på, under
och i. Det gula fosfatet som utvinns på øn lade sina
spår på dæck. Det ser ut att bli bra vind till Cocos
och vi ræknar med att komma dit om 3 eller 4 dygn. Jag
hoppas att det har gått bra att læsa mitt svenska
inlægg!

Følg med oss til Cocos Keeling!
QUIZ: Hvor på kroppen fikk Mads en krabbe under
oppholdet på Chrismas Island? (Ikke den på bildet...)
J(ERM)

5 kommentarer:

  1. Hei Sailors.Takk for fint reisebrev fra Chrismas (svensk går bra)Astrids søster bor i Hallsberg så vi har svensken inne fra før.Her i Løten hølje regnet ned så jeg tror vi kommer ned til dere en tur,men det er vel trangt nok som det er med fullt mannskap,høres ut som dere går bra i hop og det er jo viktig så det ikke blir mytteri ombord.Mads fikk en krabbe på venstre stortå,au au au.Ha en fin seilas videre. Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  2. Kul att läsa det svenska inlägget! Här på andra sidan Tellus ska vi ut o fånga ca en decimeters stora kräftor ...påbetning av burar m gammal skräpfisk i em o ut miss i nassen för att samla ihop storfångsten. Lycka till på seglatsen o se upp för storkrabborna o håll in tårna! ...själv har man svår jobbångest inför måndagen - men det är bara att bita ihop o göra sin plikt! Kram till er alla från Caroline o Fredrik

    SvarSlett
  3. 20/8-2011 Hei GoBeyond!

    Nu er dere på vei igjen, og det kan vel være fint. Ha en flott tur! Og godt skrevet melding fra Johanna, takk for den! Veldig hyggelig å lese svensk, vi har mange gode minner fra Sverige-tiden!
    En ørliten unøyaktighet i posisjon er riktignok angitt (langt vest for Mexicos kyst), men det tror vi allikevel ikke noe på da… Det er forøvrig interessant å lese om Christmas Island i Wikipedia.
    -----------------------------------------

    Når det gjelder nyheter, så handler aviser / media fremdeles mye om Utøya, mer og mer aktuelle politikere. Og mange enkeltheter slås opp på en måte som indikerer at en viss heksejakt er i gang.

    Oslo har fått 95 ekstra politistillinger for nyutdannede politifolk, for å frigjøre mer erfarne tjenestemenn til terror- etterforskningen som pågår.

    Familie og nære venner til 50 av de 69 drepte ved Utøya, har i dag besøkt åstedet ved Tyrifjorden. I alt ca 500 mennesker møtte. Disse ble tatt vel vare på av politi som fulgte hver familie for å forklare om hendelsen så langt som familiene ønskt; og frivillige fra Røde Kors, i alt 90, var tilstede for å bistå pårørende. Mange av disse hadde deltatt i redningsarbeidet.

    Et jordskjelv med styrke på 7,5 har rammet utenfor øygruppen Vanuatu i Stillehavet. Fant sted ca 60 km sør for hovedstaden Port Villa, og på 40 km dybde. Tsunami- varslingen sier at det kan komme ødeleggende lokale tsunamier.

    ”Energibrønner” er blitt mer og mer vanlig, og det består gjerne av et 15 cm diameter rør som føres 150 – 250 meter ned i jorden gjennom et borehull. Der nede er temperaturen stabil gjennom året, og grunnvarme kan utnyttes til oppvarming av boliger om vinteren ved å bruke et sirkulasjonssystem.
    Det bygges nu ca 4.000 slike energibrønner pr år i landet, og det forventes å bli interesse- konflikt mellom privat etablering av slike brønner og offentlighetens behov for utnyttelse av undergrunns- arealer, innformerer NGU (Norges geologiske undersøkelser). Et spørsmål er hvor dypt ned i jorda eier grunneieren?

    Nå er skolesekken helt ut, men ekspertene advarer mot den nye veskemoten. Elevene velger bag eller veske, som kan være skadelig for ryggen. ”Dette er ikke bare et storby- fenomen”, sier kiropraktor Marianne Kriken. ”Dette er en trend vi må snu. Stadig flere barn får voksenskader, og det er uheldig”.

    ----------------------------------------------

    Himmelen er en engelsk politimann, en fransk kokk, en tysk ingeniør, en italiensk elsker og alt sammen er organisert av sveitserne. Helvete er en engelsk kokk, en fransk ingeniør, en tysk politimann, en sveitsisk elsker og alt sammen er organisert av italienerne.

    John Elliot
    -----------------------------------------------

    F

    SvarSlett
  4. Hej på skorven!
    Va bra du är på svenska Jojjo och tack för ditt sms-tips om att det gick att följa er tur runt klotet, spännande att se vad ni får uppleva! Vad det verkar på dej J så är det mest paraplydrinkar och lata dagar i solen som gäller, så min fråga är har du fått användning av din dyra seglarjacka och sjösjuketabletter ännu? Julön och krabbön i all ära men minst lika exotiskt är väl mina arbetsplatser i den svenska naturen, vad sägs om Ormberget, Helvetesbrännan, Storögda, Åttonträsk och Pauträsk alla norrländska metropoler fast mitt ute i ingenstans. Har tyvärr inte sett någon björn ännu, trots att det är björnrika marker, hoppas det kommer!
    Ha det finfint å kram J!
    /Patrik

    SvarSlett
  5. Hei alle fire!
    Flott innlegg, Johanna! Svensk ikke noe problem.
    Ha en riktig flott seilas!

    SvarSlett