22. august 2011

Christmas Island til Cocos Keeling, Dag 3

TID: 12.00 LT / 05.00 UT
POS: 11*38,5'N 099*20,0'E
VIND: 20-23 kn / 120 deg
SJØ: 3,0 m svell/vindbølger
VÆR: Pent vær, endel spredte lave skyer
BARO: 1015 hPa (ikke justert)
COG: 258* SOG: 8 kn (babord halser, to rev i
storseil)
DIST SISTE 24 TIMER: 187 nm
DISTANSE TIL COCOS KEELING: 148 nm

På ettermiddagen i går begynnte vi å merke en økning
i vindstyrke og rettning. Etterhvert ble bølgene
også mer markante og det ble endel bevegelse i båten
utover natten. På formiddagen i dag har
vindretningen endret seg noe mot øst igjen, og det
er litt behageligere om bord.
I dag har vi prøvesatt stormfokken slik at alle vet
hvordan den fungerer. Akkurat nå kjører Elin en
quizrunde fra Den Store Spørreboken.
Ellers er vi veldig glade for alle som skriver til
oss via bloggen! Det er veldig hyggelig:-)
Denne seilasen har gått skikkelig unna, og vi tror
vi klarer det på noe under 3 døgn! Vi gleder oss til
å komme frem til Cocos i morgen.
Alt vel om bord!
JERM

PS! Svaret på vår lille Quiz var: Mads Fikk en
krabbe i øret da han snorklet! A&H var nærmest med
sitt svar; "stortåa" (det sier vel mest om
deltagelsen...) Som vinnere er dere velkommen til
ankerdram om bord i morgen tidlig!

5 kommentarer:

  1. Godt å høre at alt er vel ombord :-), Gleder meg til å høre hvordan det er på Cocos. Her er det strålende vær i dag, så jeg har bestemt meg for å ta en tur i skogen for å se om jeg kan finne noen tyttebær. Ha det Godt!

    SvarSlett
  2. Satser på at Cocos står til forventningene. En annen norsk båt jeg følger litt med på (S/Y Empire) er der nå, eller har akkurat dratt. Ikke noen oppdateringer derfa enda. Men fint var det, så det er nok noe å glede seg til :-)

    R-E
    Bergen

    SvarSlett
  3. 22/8-2011 Hei GoBeyond!

    Minneseremonien i Oslo søndag

    Stor minne - seremoni over 22. juli – ofrene i Oslo Spektrum i går. Tilstede var de kongelige, statsminister og statsråder, og representanter for alle berørte parter, pårørende og redningsfolk, politi mm.. Kongelige og statsledere fra alle de nordiske landene la ned blomster til minne om ofrene utenfor Oslo domkirke i går. Kong Harald og statsminister Jens Stoltenberg hodt hovedtalene.

    Tilstede var kronprinsesse Victoria og kronprins Fredrik, statsministrene Fredrik Reinfelt og Lars Løkke Rasmussen. Finlands president Tara Halonen og statsminister Jyrki Katainen, samt Islands president Olafur Grimsson og statsminister Johanna Sigurdardottir
    De kjente kunstnerne Sissel Kyrkjebø, Morten Harket, Anne Brun, Sivert Høyem, Karpe Diem, svenske Melissa Horn rørte mange med sin sang ”Kungsholmens hamn”, samt ca 10 skuespillere.

    Skolenyheter

    Elite – elever får særtilbud på Oslo-skoler. De 10 % flinkeste i språkfag og realfag på ungdomsskolen i Oslo skal få undervisning i fagene på videregående skoler i nærheten. De 10 % flinkeste på videregående skal få undervisning på universitetet i Oslo.

    Fra neste år kommer det egne klasser for de beste i matte, på sikt også for de beste i naturfag og språk. Det blir også egne talentklasser innen kultur. I tillegg til den egne ballettlinjen ved Ruseløkka skole, opprettes det ved skolestart i år en musikklinje fra 5. klasse på Majorstuen skole.

    Utdanningsforbundet mener at dette er brudd på loven… det oppfordres til debatt i A-posten om dette.

    Andre nyheter

    Opprørerne i ferd med å ta Tripoli. Gaddafis livgarde skal ha overgitt seg. Regimets talsmann ber om forhandlinger. Sent i går kveld var det kamper i sentrum av Libyas hovedstad, Tripoli. Enkelte steder ble det feiret i gatene. To av Gaddafis sønner skal være tatt til fange. Libyiske styrker gikk i går inn i Gaddafi - styrkenes militærleir 16 km vest for hovedstaden.

    De siste dagene har verden markert kuppet i Sovjetunionen for 20 år siden. Fortsatt strever vi med å forstå hvorfor og hvordan Sovjet kunne bryte sammen så raskt. Den 19. august 1991 grep en gruppe generaler i hæren og KGB makten i Sovjetunionen. Kuppforsøket brøt sammen allerede 21. august. Sovjetunionen gikk senere samme høst i oppløsning.

    VITS

    En prest kom til en liteen by. Der skulle han preke om kvelden.
    Han ville poste et brev, og spurte en liten gutt hvor posthuset var.

    Gutten fortalte han det, og presten sa:
    ”Kom til kirken i kveld, da skal jeg fortelle hvordan du kommer til himmelen”

    ”Det gidder jeg ikke”, sa gutten. ”Du kan jo ikke veien til posthuset en gang”…


    Hilsen F

    SvarSlett
  4. Hei igjen alle sammen, og takk for en hyggelig uke på Juløn som den har blitt kalt. Og takk for at dere tok dere tid til en ukes stopp på den merkelige øya, med såååå mange landkrabber. Og de merkeligste opplevelser der jeg bodde.
    Men jeg kan forsikre alle at premien på Quizen fra turen til C I var helt storartet, virkelig 5 stjerners middag på akterdekket, ikke bare en, men flere.!!! Det ble også seiling med delfinfølge, snorkling etc. Storartet !!!! Når dere når Cocos Keeling i dag,(i bra fart ser jeg)er jeg vel ankommet Batam Indonesia, og etter en kort jobbeuke setter jeg kursen nordover, men følger selvsagt dere vestover. Blir fornøyelig å høre hvordan de neste øyene i I H er. Jahanna, du og skriver godt. Bon Voyage

    SvarSlett
  5. Hei Sailors.Jippi vi vant Quizen(antagelig eneste deltagere)og ankerdrammen blir vel Cocosmelk på Cocos,kommer vi blir det nok klin Cocos alt sammen.Ha det fint på Cocos.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett