31. august 2011

Cocos Keeling, Australian Indian Ocean Territory

På Cocos Keeling har vi fått en liten ferie i ferien. Øyene her inne i
atollen har alt et ferieparadis trenger; hengekøye, lange hvite
strender, utallige kokosnøttpalmer og en vakker lagune med turkis hav.
Vi ligger ankret på Direction Island som er ubebodd. For øyeblikket
sammen med 12 andre båter, bortsett fra to båter er det ingen vi har
truffet tidligere. I går kom A Small Nest og den norske båten Mona,
første norske båten vi har sett siden Tahiti.
Cocos Keeling er australsk og består av to atoller som stiger opp fra
5000 meters dyp; South og North Keeling. Nordøya er naturreservat, Sør
består av 26 øyer hvorav to er bebodd. På Home Island bor det ca 600
malayer og på West Island ca. 200 australiere. Malyene som bor her er
etterkommere etter arbeidskraft som ble importert til copra plantasjene.
Etter at disse ble nedlagt er arbeidsledigheten hele 70%.
To dager i uken går det ferge herfra til Home Island, som viste seg å
være en liten "by" med postkontor, bank, et lite museum, internett, to-
tre butikker og en kafé som var stengt. Det er Ramadan nå og vi lurer på
om det kanskje er litt livligere der når den er over?
Vi har nytt dagene og har lest, badet med delfiner, dykket, snorklet,
studert eremittkreps, plukket kokosnøtter, lagd god mat, tent bål på
stranden, fisket og matet hai. Elin har fått sin første dykkerleksjon av
Mads, Johanna har ufrivillig fått en sveitsisk frier, Rune er blitt
solbrent og Mads sniker seg stadig unna oppvasken…
Nå repareres ovnen, viste seg at sidefestene var tynnslitte og
antageligvis ville brukket snart…
Vi planlegger å seile videre på søndag hvis været er bra.
Obs! To ting som gjelder for seilasen til Rodrigues:
1. For det første kommer vi ikke til å oppgi posisjon i vår daglige
rapport. Selv om vi er godt utenfor "piratområde", velger vi og ikke
annonsere hvor vi er! Vi sender selvsagt posisjonen til Mads i Frivind,
slik at han har oversikten…
2. Vår satellittelefon som baserer seg på Inmarsat-systemet, har et "
sort" område mellom Cocos og Rodrigues. Det betyr at det kan være noen
dager hvor vi ikke klarer å sende inn rapporter i det hele tatt.
Alt vel om bord!
Mads, Elin, Johanna og Rune

4 kommentarer:

  1. Hei, hei!
    Det høres ut som dere har det utrolig herlig!!
    Her har vi hatt en deilig sensommerdag i dag.Jeg har vært i byen det meste av dagen. Der var det et yrende folkeliv og fulle uteresturanter.
    Takk for "julehilsen" fra Christmas Island. Festlig.Jeg ønsker dere god tur videre :-) klem klem

    SvarSlett
  2. 31/8-2011 Hei GoBeyond!

    Hyggelig å høre fra dere igjen, jeg har antatt at dere har vært opptatt med dykking og andre gjøremål, så jeg har ikke sent nyheter. Dessuten har dere jo radio om bord, er dette en kortbølgeradio? Fortell hva dere lytter til, og om dere kan ta inn nyheter fra BBC, NRK eller SR? Eller hvor fra?

    Nu er det blitt slutten av august, og temperaturen her er nede i 9º om natten, gjerne ca 20° om dagen, så i blant må jeg skru på litt varme! Fuktigheten bortimot 80 % inne, klamt og vått, vurderer anskaffelse av en lufttørker. Lyn og torden rett som det er…

    Det har vært svært fuktige sommere i fjor og i år, og mange kjøper luftkondisjonering -apparat. Treverket trekker til seg fuktighet, og utvider seg, så flere av dørene og vinduene her i leiligheten er blitt vanskelige å åpne/ lukke. Og noen ganger smeller det i veggene, når treverket plutselig slipper taket, og strekker seg… men om en måneds tid blir det nok bra igjen.

    ---------------- ooo --------------

    Nu skal jeg se om det er noen nyheter som kan interessere dere…

    I VG i dag står det om et nygift engelsk ektepar på bryllupsreise til Seychellene, og 10 dager ut i oppholdet ble mannen, Ian Redmond (30), bitt og livsfarlig skadet av hai mens han snorklet. Og dette var bare to uker etter at en 36 år gammel fransk turist led samme skjebne i samme område – utenfor stranden Anse Lazio på øyen Praslin. Så vær forsiktige!!

    Versting --- Norske IT-forhandlere mener at Apple er versting på leveringstid, service og pris. På 7 av de 11 spørsmålene kommer selskapet Apple aller dårligst ut. Apple, som står bak suksessprodukter som iPhone, iPod, iPad og Mac datamaskiner, tar dermed en soleklar sisteplass i undersøkelsen.

    Hver gang fengselsbetjenter nærmer seg Anders Behring Breivik (Utøya - morderen), er de flere enn to personer. Årsaken er at man frykter at han skal ta fengselsbetjenter som gissel, får VG opplyst. Og det er overhengende frykt for at det samme kan skje med forsvareren Geir Lippestad og fengselspresten.
    Dermed foregår all kommunikasjon gjennom en sikker glassvegg. Betjentene som er i daglig kontakt med Breivik, får oppfølging og råd fra psykolog om hvordan de skal kommunisere med han.

    Gjennomsnittsalderen på norske biler er nu den høyeste på 17 år, og kryper oppover, og er nu 10,5 år. Sammenlikner medd Sverige og EU, hadde de tilsvarende 9,5 og 8,2 år i 2008, som er det siste året som er tilgjengelig.
    Vrakalder (Norge): Volvo 22,8 – Mercedes 22,7 – Toyota 22,7 – Mazda 20,4 – Subaru 20,2 – Saab 20,2 – BMW 19,6. Hurra Sverige!

    Alene tilbake – begge venninnene har rømt. Nå er Madelaine Rodriguez (25) alene igjen i fengsel i Bolivia, dømt til 10 år 8 mnd i fengsel.
    For tre år siden ble de tre norske kvinnene stoppet på flyplassen i Bolivia med bager fylt med 22,4 kg kokain.
    Nå er to av dem rømt da de var ute av fengsel mot kausjon og meldeplikt. Madelaine forkorter sin dom ved å jobbe, og slipper ut en gang til neste år, etter planen. Hun er sjef for strykeriet i fengselet.

    Frp åpner for å vrake Siv Jensen. Frp faller som en stein på VGs partibarometer. I dagens måling faller Frp fra 16,0 til 12,9 %. Nå peker flere i partiet på at utviklingen kan få konsekvenser for Siv Jensen som leder. Og nu er det kun halvannen uke til valget…

    Høyt motiverte elitesoldater ser ut til å være oberst Gaddafis siste håp om å overleve. Diktatorens siste slag kan komme til å stå i fødebyen, Sirte. Der, inne i en av bygningene befinner trolig byens største sønn seg, Muhammar Gaddafi, Libyas enehersker gjennom 42 år.


    Hilsen F

    SvarSlett
  3. Tusen takk for julekort! Tusen takk for at dere minner oss på at vi snart blir nedsnødd :-)God seilas videre. Jeg skal prøve å komme med quizer, har bare litt mye å gjøre i den nærmeste fremtid!
    Store klemmer, tenker på dere selv om jeg ikke får skrevet noe!
    PS. - har begynt med kick-boxingen igjen. Har fått med meg Ingjo så nå har jeg en å schmokke ned. I morgen er vi nok støle.

    SvarSlett
  4. 2/9-2011 Hei GoBeyond!

    Nu skal vi se først i VG om det er noe nytt:

    Det blåser friskt rundt Janne Kristiansen, sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST).Og vi har gode grunner til å tro at stormkastene kan bli hardere. Kritikken kommer ikke bare fra opposisjonen (Frp, Høyre, Venstre) men også fra Bård Vegar Solhjell, som er nestleder i regjeringspartiet SV. Lover ikke godt for Janne Kristiansen.
    (Jeg må si at det nok er mye etterpåklokskap i avisene etter Utøya - terroren, men noe er det nok i all kritikken. Det legges også stor vekt på å lære av disse erfaringene, og man har fått øynene opp for at enslige terrorister kan være mye farligere enn tidligere forstått).
    PST- sjefen selv vil vente til evalueringen av hennes innsats er klar, før hun vurderer sin egen stilling.

    Også justisminister Knut Storberget får kritikk for ikke å ha gjort nok for å sikre Norge mot terror. Det mener halve Norge i flg. en måling InFact gjorde for VG i går kveld. Tallene viser at tilliten til justisministeren er alarmerende lav.

    Arne Johansen, leder for Politiets Fellesforbund, slår fast at regjeringen de siste 10-15 årene har ansvaret for at beredskapen her i landet er for dårlig. ”Hvorfor er realitetene så annerledes i våre naboland Sverige og Danmark, som har hatt en helt annen oppmerksomhet på trusselbildet, både nasjonalt og internasjonalt?”

    Det var riktig av NATO å gripe inn i Libya, men revolusjonen er folkets eget verk. Jublende folkemasser på den nydøpte ”Martyrplassen” i Tripoli har rørt mangt et hjerte de siste dagene. Tenk deg gleden et undertrykt folk må føle når den brutale eneherskeren endelig er borte. I Norge påminnes vi folkets massive feiring i maidagene 1945 da diktaturets tid var over etter fem år. I Libya varte undertrykkelsen i 42 år…

    Havari med et russisk romskip i forrige uke kan føre til at hele mannskapet på den internasjonale romstasjonen må forlate den. Nu må alle russiske romferder utsettes inntil årsaken til styrten er klarlagt, og det kan ta tid.
    Og etter at den amerikanske romfergen ble endelig parkert i juli i år, har USA ikke lengre mulighet til å bringe astronauter til eller fra romstasjonen. Tre av de seks astronautene om bord vil i slutten av måneden returnere til jorden ved en av de to Sojus - kapslene som allerede ligger dokket ved romstasjonen. De tre siste må muligens benytte den siste av disse kapslene.

    Boligbonanza, spesielt i våre største byer øker boligprisene, og i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim er økningen typisk 11 – 13 % siste år, og gjeldsbelastede byfolk er svært sårbare for renteøkning. Vi trodde at folk ville være mere forsiktig på grunn av all usikkerheten i verdensøkonomien, sier seniorøkonom Kjersti Haugland i DnB NOR Markets, som fastslår at boligprisene skal videre oppover. Hun forventer at Norges vil øke renten allerede neste måned.

    Fra VENEZIA melder VG at Madonna (53) ikke sparte på de store ordene under verdenspremieren på sin siste film ”W.E.” der i går. Dette er Madonnas andre film som regissør. Dette er en film omkring den mest skandaløse kjærlighets- historien på 1900- tallet, mellom sosietetskvinnen Wallis Simpson og kong Edvard VIII av England, som førte til at kongen abdiserte for å kunne leve sammen med sin elskede.
    ”Jeg har vært enormt opptatt av denne historien i mange, mange år,” sier Madonna. ”Kjærligheten er like umulig å beskrive som Gud eller universet…”

    Vits:
    En ung blondine satt ved siden av en professor i et middagsselskap. Professoren forsto fort at det ikke var så lett å snakke med henne. Han gav opp nesten med en gang.
    Men blondinen ville gjerne prate.
    ”Hva er du professor i?” spurte hun.
    ”Historie,” svarte han.
    ”Å, så fint!” sa blondinen glad, ”Da kan du vel fortelle en…?”


    Hilsen F

    SvarSlett