21. august 2011

Korreksjon

Pga litt klipping og liming har vi fått oppgitt feil retning på lengde
og breddegrader i de siste innleggene! Riktig posisjon i dag kl.12.00
skal være:
POS: 11*06,0'S 102*27,0'E
Capt'n

1 kommentar:

  1. 21/8-2011 Hei GoBeyond!

    Noen nyheter:

    Opprørerne i Libya har omringet hovedstaden Tripoli. Planen er å tvinge Muhammar Gaddafi til å gå av. Samtidig blir det hevdet at Gaddafi med familie har flyktet til Algerie, men dette er ikke bekreftet. Flere av hans nære medarbeidere har hoppet over til opprørernes side.
    Opprørerne legger planer for Libya etter Gaddafi, bare uker eller dager igjen mener de. Tripolis fall blir en fest, ikke borgerkrig, fremholdes det. I flere måneder har opprørerne sett dette for seg, og i det siste har de gjort flere fremskritt. Vi kan ha et realistisk håp om at de vinner frem forstår jeg av avisene.
    Opprørerne har i natt tatt kontroll over den strategiske oljeterminalen i Brega i den østlige delen av landet.

    Film: Kongen av Bastøy ved regissør Marius Holst ble kåret til fjorårets beste norske kinofilm under Amanda-utdelingen i Haugesund lørdag kveld. Filmen Limbo ved regissør Maria Sødal fikk flest priser, mens skuespiller Bjørn Floberg fikk æresprisen for sin lange karriere i norsk film. Filmen om NOKAS-ranet fikk prisen for beste regi til Erik Skjoldbjerg, og for beste manus til Cristopher Grøndal.

    Flere norske ungdommer hadde fått plass på scenen sammen med paven under verdens-ungdoms dagene i Madrid lørdag kveld, sa pressekontakten i Oslo katolske bispedømme lørdag. Paven ville vise solidaritet med de norske ungdommene etter terrorangrepene.

    Hamas bryter våpenhvilen med Israel. Israelske soldater har arrestert 120 medlemmer av islamistbevegelsen Hamas på Vestbredden. De siste dagene har flere raketter blitt avfyrt fra Gazastripen mot israelske områder. Israelerne har slått tilbake med egne angrep, og minst 15 mennesker er drept.
    Israel beklager at tre egyptiske grensevakter ble drept i en israelsk aksjon ved grensen, sier forsvarsminister Ehud Barak, og sier han har bedt hæren om å innlede etterforskning i saken. Egypt kaller hjem sin ambassadør til konsultasjoner, men begge landene er interessert i å bevare det gode forholdet seg imellom.

    Malawis president Bingu wa Mutherika har gitt samtlige 42 medlemmer av landets regjering sparken, og tar selv ansvaret for alle departementene. Dette etter at 19 mennesker for noen uker siden ble drept i blodige opptøyer mot regjeringen i Malawi.

    Nordkoreas leder Kim Jong-il innledet lørdag sitt første besøk i Russland etter 2002. Liker ikke å fly, så hans spesialtog ankom Kasan øst i Russland i 10-tiden lørdag morgen.

    Rundt 50 mennesker arrestert etter en demonstrasjon ved et atomkraftverk i Finland. De demonstrerte mot bygging av en tredje reaktor ved kraftverket.

    Statsgjelden i europeiske land og i USA er årsaken til at børsverdiene synker over alt i verden. Men det er prisrekord for gull på1.830 USD pr unse. (ca 30 gram), og det virker som om dette er siste trygge havn, sier investorer.

    VITS:
    Blondinen dytter BMW’en inn på verkstedet, motoren var ”død”. Mekanikeren fikser den raskt, og motoren går fint igjen. ”Hæ, hva skjer”? spurte hun. ”Drit i forgasseren”, svarte mekanikeren. Blondinen tenker seg om, så spør hun: ”Hvor ofte må jeg gjøre det”?

    F

    SvarSlett