20. april 2010

Isla San Cristobal, Galapagos

Vi trives utrolig godt her på Galapagos! Her er alle veldig blide og hyggelige, og atmosfæren er avslappet. Det er ikke så mange turister her på San Cristobal nå, bortsett fra oss seilere og noen backpackere. Puerto Baquerizo Moreno, som byen heter her vi ligger, er Galapagos' hovedstad. Det er overraskende bra utvalg i butikkene her, og vi får alt vi trenger av proviant, diesel og vann.

Vi har foreløpig utforsket øya til fots og på sykkel, og skal forhåpentligvis ut å dykke i morgen.

Det er strenge regler for hvor man kan seile med egen båt på Galapagos, og uten spesiell tillatelse kan vi kun ligge for anker her i San Cristobal. Det er egentlig like greit, for de andre havnene er vissnok ugunstige i forhold til sjø og svell. Men vi håper på å kunne være med på en 4-dagers tur med hurtigbåt og overnatting på hoteller, som vil ta oss til flere av de andre øyene.

Dette ble en kortfattet oppdatering, men vi kommer tilbake med mer fra Galapagos etter hvert...

8 kommentarer:

  1. Den ser nå riktig klok og hyggelig ut skilpadden! På naturhist. museum der dere er, finnes en gammel en skilpadde som kanskje var ungdom da Darwin besøkte øya, heter Pepe. Det er vel ikke den?
    Her er nu ca 25 % båter kommet på vannet, og marinaen Blommenholm har fornyet seg, med nye blå brygger, og flere enn tidligere. Og mye godvær har vi her for tiden.
    Har ikke merket noe særlig til asken fra Island, bortsett fra litt svovellukt for et noen dager siden. Men fremdeles hovedtema i alle nyheter. Hilsen F

    SvarSlett
  2. Dere må nå passe på så sjøløvene eller andre svære beist ikke kommer daskende og plaskende ned trappen og inn i de indre gemakker...og kanskje spiser opp maten. Kan veie opp til 1000 kg, og kan angripe...iflg det jeg leser. F

    SvarSlett
  3. Hei dere !
    For en tur dere er på...! Misunner dere bigtime..., prøver å følge med på bloggen jevnlig, dere er flinke til å oppdatere.
    Her hjemme er alt ved det vanlige, hadde 4 uker ferie ifm påske, 1 uke i Zermatt (fanatstisk..!) på guttetur, fikk så 2 av ungene ned, stod på ski etpar dager, dro videre til noen dager i Venezia (enda mer fantastisk) og avsluttet med 10 dager i Valbonne hos gode venner (m hele fam.). Ellers går nå dagene til hestehold, kjøring til treninger, gode samtaler med Cecilie (hæ...?!), jobb (enda mer; hæ...!), og (her burde det stått trening av mg selv), sofasitting...!
    Har du hørt noe fra Hocken ?
    Kos dere videre og vit at vi følger med ! snakkes...!
    Klem Peter

    SvarSlett
  4. OIOIOIOIOIOI som jeg gjerne skulle vært der med dere!
    Her driver vi med vante vårsysler, som pusle i hagen, vaske sykkelen og hoppe slengtau... og til hegen skal Blå Båt på vannet! Det største som har skjedd i det siste er at Enja omsider har mistet sin første tann og det var enormt stor stas!
    Hils skilpadda og andre spennende vesener fra dyreriket!
    God klem fra Caro

    SvarSlett
  5. Ha fin rundtur, m. hotell i 4 dager!!!
    Det blir bra det! F

    SvarSlett
  6. Hei Sailors. Hadde blitt skilpaddesuppe til hele røysefesten av det beistet der,ha en fin tur på øya.Johanne til Edith har feiret sin 20 årsdag med sine venner fra Tonheim på Røyse i helgen,ellers begynner det å våres i Løten.Hilsen Astrid og Harald

    SvarSlett
  7. Tenk at dere snart har vært borte et år!
    Er prøvetiden for matrosen over?
    Og er kapteinen grei med mannskapet?
    Kos dere på Galapagos. Skal hilse fra reservekapteinen som har tatt en dag på sofanen med en skikkelig vårforkjørelse.

    SvarSlett
  8. Vil bare kaste meg på første fly og bli med dere videre! Savner dere veldig! Store varme klemmer til dere begge fra Heidi

    SvarSlett