25. juli 2010

Dag 2, Bora Bora - Palmerson (Cooks Islands)

"Endelig fikk vi en skikkelig fangst ombord..."

TID: 22.30 LT/08.30 UTC
POS: 17*03,28'S 155*49,76'W
VIND:20 kn/ 100 deg
SJØ: 3,0 m
VÆR: delvis skyet med endel byger
VIS: 90%,
BAR: 1020 hPa
COG: 260* SOG: 6,5 kn
DISTANSE TIL PALMERSON: 420 nm

Bortsett fra noe byger i formiddag, har været vært fint
i hele dag også. Bra vind mellom 15-20 kn, og god fart.
Vinden er stabil fra ØSØ så vi seiler for babord halser
med spridd genua som vi har gjort siden vi forlot Bora
Bora.
Sjøen er fortsatt ca. 3 meter, men vi begynner å venne
oss til rullingen nå...
Fiskelykken er som bilde viser upåklagelig. Først fikk
vi i formiddag napp av en stor Mahi-Mahi, som vi kunne
se når den hoppet ut av vannet i enden av snøret 100
meter bak båten. Men som vi begnner å bli vant til nå,-
det glapp i gjen. Denne gangen var det koblingen mellom
snøret og sluken som røk, så fisken fikk med seg en av
godslukene våre og forsvant i dypet.
Ut på ettermiddagen måtte vi prøve lykken i gjen, da vi
så stor aktivitet av sjøfugl over vannet rett forut.
Ikke lenge etter at snøret var uti, hvinte det i snella
igjen. En skikkelig rugg hadde bitt på, og nå gjalt det
å redde både fisk og utstyr. Båten gjorde 7-8 knop, så
vi måtte gå opp mot vinden og legge bi samtidig som vi
begynnte å sveive inn beistet. Denne gangen holdt
utstyret mål, og etter 15-20 minutter kunne vi hale
ombord en Mahi-Mahi frøken på 10-15 kg!
Nå blir det fisk til alle måltider en stund fremover...
:-)
E&M

4 kommentarer:

  1. 25/7

    Hei begge to!

    Forstår at dere har fin seilas på alle måter, og håper fisken smaker bra til tross for hundedagene! Disse varer fra 23. juli til 23. august, men siden den ble tatt såpass tidlig vil jeg tro at dere er sikret god fisk ut perioden… Fisken er jo kjempe imponerende!

    Og takk til JP for korreksjon! Oppdaget også at jeg hadde glemt å angi navn på det aktuelle fyret! Men oppfordrer alle til å tippe hvilket det er…

    Nyheter:

    - Fire ukrainere omkom i tragisk raftingsulykke i Sjoa. Farlige stryk med ekstra mye vannføring pga nedbør og snøsmelting, og det er livsfarlig for utenlandske raftere (med lite kunnskap om forholdene) å legge utfor uten å rådføre seg med lokale eksperter. Siden 1989 er det så vidt jeg finner 13 utlendinger og 4 nordmenn som er forulykket.

    - Nå er det 40 år siden Mardøla, da sivil ulydighet ble brukt for å verne naturen. Spørsmålet er om Hardanger er neste? Det er fullt mulig å la sjøkabel erstatte luftspenn over Hardangerfjorden, det er alle enige om. Ulempen er at det er en kostbarere løsning (intet sagt om hvor mye dyrere).

    - Det er slutt med gårdsdriften på Skaugum, og kronprinsparets kyr ble solgt på auksjon i går. Forsøk er gjort på å forpakte bort gården til økologisk drift, men til ingen nytte. Ku nr. 859 ble solgt for 19.000 kr… høykvalitets fe.

    - Nord- Korea truer igjen med krig, "hellig krig" med sin atomkapasitet, fordi USA og Sør- Korea avholder en marineøvelse i 4 dager utenfor Korea, i Japanhavet. NK's senkning av det SK marinefartøyet "Cheonan" er medvirkende årsak til krisen sammen med den politiske situasjonen (a-bombesprengning/ FN- sanksjoner).

    - Teknofestivalen "Love Parade" i Duisburg, Tyskland, gikk fra dans og glede til tragedie i går. 15 festivaldeltakere mistet livet da det oppsto panikk og trengsel ved en av inngangsportene. Mellom 500.000 og 1 mill mennesker skal ha ønsket å delta i festivalen, og folk presset på for å komme inn, da situasjonen oppstod.

    - BP tar opp igjen arbeidet etter stormen "Bonnie". En rigg som skal borre en avlastningsbrønn forbereder seg på å vende tilbake til utslippsområdet snares mulig. Orkansesongen i Mexico- golfen og Karibia varer fra 1. juni til 30. november. Prognosene for sesongen tilsier at det kan bli den verse siden 2005, da orkanene Katrina, Rita og Wilma skapte kaos langs golfkysten.

    - En 26- årig Oslo- mann med hyggelig smil, sjarm, troverdighet og falske kvitteringer har svindlet til seg flere mill kr de siste åtte årene. Stjeler eller låner biler, viser falske kvitteringer og fremstår som eier av bilen, som så pantsettes for lån i bank. Derved får den reelle eieren av bilen en strøm av regninger og krav om innbetalinger!

    Ha fortsatt fin seilas!

    F

    SvarSlett
  2. Hei Sailors.Hadde blitt mye krepseåte til røysefesten av den ruggen der,er fiskekjøttet som tunfisk kansje.Skitt fiske videre. Astrid og Harald.

    SvarSlett
  3. For en fin fisk! Jeg er mer en gald laks her jeg ligger i hengekøya på hytta. Var og badet i Krøderen før i dag, der var det kommet flytebrygge med solbenker og stupetårn, du store!
    Nyter ferien på hytta, har malt stoler og klippet gress, JP har ryddet skjul og båret inn ved og Axel spiser brownies og lager musikk.
    Seil pent i rullingen, klem.

    SvarSlett
  4. Hei, kjære dere!

    Litt av en rugg dere fikk på kroken der! Håper den smaker godt også. Selv har jeg hatt en deilig tur i skogen i dag, og plukket sesongens først blåbær. Det ble en herlig dessert med ekte vaniljeis til. Etter den deilige middagen sovnet jeg av på sofaen og våknet opp til en vakker utgave av Beethovens Pastoralesymfoni...
    Ønsker dere god tur videre!!

    SvarSlett