17. juni 2011

Dag 3, Seisa - Darwin

TID: 12.00 LT /02.00 UTC
POS: 10*57,9'S, 137*01,2'E
VIND: 18-20 kn / 140 deg
SJØ: 2 m
VÆR: Delvis skyet, opphold
VIS: 100%,
BAR: 1016 hPa
COG: 270* SOG: 6,3 kn
DISTANSE TIL DARWIN: 435 nm

Forholdene har snarere blitt verre en bedre, men nå er det ikke lenge
før vi passerer Wessel Island, hvor vi får bedre le for sjøen.
Vi kommer ikke til å stoppe ved Wessel, da vi nå har kommet inn i rytmen
med vaktene og like gjerne kan fortsette.
I går laget vi en stor gryte spagetti som rekker for 3 dager, så nå får
vi i allefall i oss god mat:-)
Ellers ikke særlig å melde bortsett fra at vi hører på Isael Allende's
Øya under havet, på lydbok, som er veldig bra!
Alt vel om bord.
E&M

2 kommentarer:

  1. Hei dere fantastiske folk:-) Jeg drømte om dere i natt! Var et eller annet sted og så dere i folkemengden litt lengre borte. Ble så glad, bare løp ned folk og barn (!) for å få klemt dere, vettu:-). Våknet opp til trist realitet om at det nok blir en stund til i virkeligheten. Men følger med dere og gleder oss over alt dere opplever! Caro

    SvarSlett
  2. 17/6-11. Hei Elin og Mads!

    Det går jo bra unna for dere, og nu er dere omtrent forbi Carpentaria - gulfen; det virker som at dere har det bra, og har laget opp god mat for flere dager, fint!

    Her svært variabelt vær for tiden, en dag regn og vind, neste dag solskinn og 19 grader. Noe bra med regnet er jo at magasinene fylles og situasjonen normaliseres for vannkraften… det var jo krisetilstander i vinter, da vi importerte oljekraft og kjernekraft fra utlandet.

    Etter katastrofen i Japan har Tyskland bestemt seg for å kvitte seg med kjernekraften, i alt 17 kraftverk, innen ca 2020. De fleste tror ikke på at dette blir gjennomført; og hvorledes skal det gå for Europa da? Men dette har dere nok lest alt om.

    Nyheter i dag er mye videreføring av nyhetene de seneste dagene:

    SV's stortingsgruppe frykter en fremtidig milliardskandale etter det største offentlige innkjøp i norsk historie, de 56 kampflyene F-35, og krever granskning av egen regjerings håndtering av hele innkjøpsprosessen, av Riksrevisjonen eller andre.

    Toget med 250 passasjerer helt utbrent ved Hallingskeid, Bergensbanen stengt i flere dager. Passasjerene evakuert etter at Signaturtoget tok fyr da det kjørte rett inn i brennende snø - overbygg av tre, og klarte ikke å rygge ut igjen. Meget dramatisk.

    Sent i går kveld ble partiene på Stortinget enige om forlik om norsk rovdyrpolitikk. Nu er det bestemt at det skal ikke være mer enn 1,5 hannbjørn pr. binne. Noe som betyr at ca 30 hannbjørner kan bli skutt i Norge.

    Mye skriving i avisene om sammenslåingen av de 4 store sykehusene i Oslo (Radiumhosp, Rikshosp, Ullevåll, Akersyk). Det virker som om hele prosjektet er for stort, og er delvis ute av kontroll. Eierne pålegger sykehusene å spare penger. Ansvarlig toppsjef har sagt opp stillingen da dette vil gå utover pasientene. Kostbart utstyr står delvis ubrukt da en ikke har penger til drift.

    Ca 25.000 ansatte skal i stor grad inn i nye stillinger på nye arbeidsplasser, og må delvis reise mellom de enkelte sykehusene i en overgangsperiode. Og det er mangelfullt vedlikehold av bygningene og datasystemene… vet ikke hva jeg skal tro.

    Flere sider i Aften- posten om "Telenor-skandalen" i dag også, og sjefen Baksaas
    ber folk ikke stole på mobilnettett i krisesituasjoner. Ingen garanti mot gjentatt breakdown kan gis.

    Hilsen F

    SvarSlett