28. mars 2012

St. Helena til Ascension, dag 5

TID: 13.00 LT / 13.00 UT
POS: 09*10,9'S 013*05,6'V
VIND:16-20 kn fra sørøst
SJØ: 2 m svell fra sør/sørøst
VÆR: Lettskyet, pent vær
VIS: 95%,
Baro 1015 hPa
COG: 312* SOG: 6,0 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 153
DISTANSE TIL ASCENSION: 113 nm

Vi har måttet bremse litt på farten for ikke å komme
frem før det blir lyst i morgen, så nå seiler vi bare
med en flik av storseil og genua - men gjør fortsatt
6 knop!
Ellers ikke mye spennende å berette herfra, bortsett
fra at begge båter har hatt stor moro av nyheter og
quiz. I begge båtene brukes bøker, kart, iPod og det
som kan tenkes for å finne løsninger på oppgavene:-)
og vi er ganske fornøyde med følgende svar:

Historie
1: Olav Tryggvason
2: Per Borten
3: HMS Bounty
4: Koaliasjonspartiet??
5: ???
6: James Callaghan

Geografi
1: Portugisisk
2: Edinburgh
3: Capri, Italia
4: Taiwan
5: Granada,Spania
6: Douglas

Popmusikk:
1: ???
2: The Edge
3: Athens, Georgia
4: The Stranglers
5: ???
6: Shut up your face

Litteratur
1: Sam
2: Ernest Hemingway
3: Gustave Flaubeert
4: George Orwell, 1984
5: ???
6: Fiver

Alt vel om bord,
E&M

4 kommentarer:

  1. Dere er så flinke! Ha det fint på Ascenicion! - eller hvordan det staves. Her er svaret på spørsmålene dere ikke klarte!
    John Peder og Nora hilser.

    Historie: 4: Hvilket parti ble stiftet av bl.a. Christian Michelsen i 1909?Frisinnede Venstre
    5: Hvem eide skipet Mariasuden?Både Kong Sverre og Kong Håkon Håkonsson eide skip ved navn Mariasuden. Begge svar er riktig


    Popmusikk:
    1: Hva het Led Zeppelins døde trommeslager? John ”Bonzo” Bonham
    5: Hva kaller hoved-vokalisten i Madness seg? Suggs
    6: Hva het Joe Dolces store (og eneste) hit, som kom i 1981? Shaddap you face, det bvar jo riktig, men her har dere stavingen også...
     

    Litteratur
    5: Hva heter Charles Dickens siste og ufullendte roman? ”Mysteriet Edwin Drood”

    SvarSlett
  2. Hei! Flott at det går så bra!

    Prøver med noen nyheter:

    I ET INTERVJU UTTRYKKER FNS MENNESKERETTIGHETSSJEF, «dyp bekymring» over skjebnen til hundrevis av barn som er arrestert av syriske sikkerhetsstyrker.
    - De går etter barna. Hundrevis er arrestert og torturert. Det er forferdelig.
    - Barn skutt i knærne holdes sammen voksne under særdeles umenneskelige forhold, nektes medisinsk behandling for sine skader og holdes enten som gisler eller som informasjons-kilder, sier hun.
    Pillay sier videre at den syriske presidenten Bashar al-Assad umiddelbart kan sette en stopp for arrestasjonene og drapene på sivile dersom han gir ordre om dette.

    EN PERSON, SOM BESKRIVES SOM EN UNG GUTT, er observert i togtunnelene ved Oslo S, og togtrafikken mellom Oslo S og Skøyen er stanset. Vedkommende løp inn i tunnelen etter å ha stukket fra politiet.
    - Jeg hørte en politibetjent som skrek «stopp!» En guttunge på 13 til 16 år løp inn i tunnelen, sier et vitne. Politiet leter nå etter personen. Trafikken står inntil videre.
    - Vi blir forsinket, fortalte en konduktør til passasjerene på ett av togene som er blitt stanset som følge av hendelsen.

    MULLAH KREKAR BLE DØMT TIL 5 ÅRS FENGSEL I OSLO TINGRETT den 26 ds.. Anket dommen på stedet. Etter dette har han kommet med nye drapstrusler på nettstedet paltalk.com. rettet mot Kjell Magne Bondevik og ansatte i norsk etterretning.
    Han ble derfor umiddelbart pågrepet av PST. Etter rettens vurdering er det ikke tvilsomt at Krekar med sin bakgrunn for mange utgjør en betydelig trussel.
    Hvis han blir fengslet, kan hans tilhengere ta en nordmann til gissel og fengsle ham hjemme i kjelleren som hevn på at Krekar sitter fengslet i Norge sier han. Det vil ikke skade ham selv, hevder mullahen, og foreslår videre at gisselet kan bli holdt fange så lenge han selv sitter i fengsel i Norge.

    ETTER Å HA KJØRT FOR PRIVATTEAM I TRE ÅR, ER PETTER SOLBERG tilbake som fabrikkjører for Ford. I de tre første VM-rundene har han gjort det svært bra. Han ble nummer tre i Monte Carlo, nummer fire i Rally Sverige og nummer tre i Rally Mexico. Det gir ham tredjeplass sammenlagt – og det til tross for at han er andrefører i Ford. Sebastien Loeb leder, mens Mikko Hirvonen er nummer to.
    - Hele livet mitt handler om å kjøre fort, så det føles utrolig å være tilbake i teten. Dette har lettet meg 20 kilo, sier Petter Solberg.

    THOR HUSHOVD (34) ER LEI AV Å SNAKKE SYKDOM. Satser i stedet på å finne formen i Flandern rundt. Onsdag ettermiddag reiste han til nord- Frankrike for å slutte seg til resten av BMC-laget før søndagens klassiker, Flandern rundt.
    Der venter 250 kilometer med knallharde utfordringer i form av brostein og tøffe stigninger i den belgiske sykkelfesten.
    Etter uker med sykdom har han blitt tilbake, men er usikker på hvor han i det hele tatt står. I E3-Harelbeke fredag brøt han. I Gent- Wevelgem havnet han langt bak.
    Planen er å fullføre i Flandern rundt, uansett hvor tungt det eventuelt måtte bli.

    F

    SvarSlett
  3. Hei Sailors. Vi har vært optatt med maling i huset di siste dagene men nå har vi sjekket loggen,ser ut som det er slaraffen liv ombord godt det også,da er i alefall alt bra med dere.Her er det nesten sommertemeraturer for tiden så det blir dårlig med skiføre til påske tror jeg men det er deilig med varme og sol på terassen,kursen går jo mot norge for dere også selv om det er noen månedre igjen.Ha en fin seilas videre.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  4. ...og da er dere vell i havn?
    Så bra med godvær under overfarten!
    Vi har tatt oss en fridag i morgen, så Hvaler venter på oss i kveld. Edvard har vel allerede reist (i hodet i alle fall). Han gleder seg VELDIG til å teste ut "Benzen". Det kan se ut som sola holder, men det er meldt litt kaldere. Det blir herlig samme hva. Sigurd blir hjemme og leser + russebussjobbing, eller kanskje i omvendt rekkefølge: russebussjobbing og litt lesing hvis det blir igjen tid, mente jeg å si.
    I kveld, før avreise, har vi billetter på Nasjonalteateret for å se Axel og Elvebakkenrevyen. Gøy for dem å få spille der! Utrolig flott. Gleder oss! Håper øya blir nok en "forelskelse"! Tjo hoi!

    SvarSlett