28. mai 2012

São Miguel, Azorene

Vi har vært skikkelig dårlige turister her på São Miguel, og har faktisk ikke vært utenfor byen Ponta Delgada engang. Vi har litt dårlig samvittighet når vi nå reiser herfra i morgen uten engang å ha sett en av de 3 sjøene som ligger i hvert sitt vulkankrater på øya, og som vissnok er veldig vakre... Det er flere grunner til at det ikke ble noe av, selv om det var planlagt flere ganger; været har vært dårlig, vi har jobbet mye på båten, - men den egentlige grunner er nok heller at vi ikke er i den modusen lengre, men tenker mer på de siste leg'ene hjem! Vi har vært litt stresset på at vi ikke ville finne et værvindu tidsnok til å rekke hjem som planlagt til St. Hans. Vi har sagt til oss selv at vi ikke må la tiden styre avreisen, da det viktigste er å komme trygt hjem, - og heldigvis ser det nå ut som det åpner seg et bra vindu for denne siste lange etappen.

Men vi har jo fått med oss litt av den vakre byen Ponta Delgada, med sine trange gater og flotte gamle bebyggelse. Forrige søndag fikk vi også med oss finalene for World Cup i Aerobic, som foregikk akkurat her! Det var ganske spenstige saker…

Og så har vi besøkt en ananas-plantasje. Øya er nemlig kjent for sin ananas som er en spesiell type som bare vokser på denne øya. Her kalles denne typen for "ananás", mens den andre, som vokser ellers i verden, heter "abacaxi". Den er uansett veldig god!

Vi har som sagt jobbet en del på båten, og nå skal alt være ship-shape om bord! Vi fikk til og med sjekket båten under vannlinjen, da Mads måtte dykke en dag. 2 ting var nemlig falt over bord; et rødvinsglass som tilhører A Small Nest, og Mads lesebriller. Førstnevnte gikk i vannet sammen med Cedric, som snublet da han skulle skritte fra brygga til aktertrappen om bord hos oss. Melanie og Cedric er noen veldig hyggelige venner av Stellamans, som var på besøk fra Belgia, og de var invitert en kveld over til oss på et glass vin. Cedric måtte først en tur tilbake på A Small Nest for en varm dusj og tørre klær, men kom etterpå like blid, til tross for at hans iPhone også ble ødelagt av badet. Lesebrillene til Mads falt ut av jakkelommen et par dager senere da han skulle sjekke en fortøyning.

 

I går hadde vi avskjedsmiddag med Stellamans om bord hos oss. Selv om A Small Nest seiler sammen med oss mot Irland i morgen, kan det hende at vi velger å gå til forskjellige havner avhengig av været. De har bedre tid enn oss, så de vil se mer av Irland, - mens vi kanskje seiler helt til Skottland dersom forholdene tillater det.

Uansett var det viktig for oss alle å få tatt ordentlig farvel før vi kanskje blir tvunget til å gjøre det uforberedt. Barna hadde laget flotte armbånd til oss begge, og Haïke hadde skrevet en herlig hilsen til oss på rim, mens vi hadde laget et Pirate-Emergency-Survival-Kit til barna, med nøye instruksjoner om når og hvordan det skal åpnes.

Før middag fikk vi en ganske spesiell apetittvekker. Barna hadde fått et amerikansk spill bestående av jelly beans i forskjellige farger, - og et brett hvor en pil snurres for å treffe bilder av de forskjellige jelly beans'ene, hvor smaken og en alternativ smak er beskrevet for alle fargene. Catch'et er altså at en viss andel av disse godtene er falske og har en helt annen, og pyton, smak. For eksempel smaker gule normalt banan, mens hvis du er uheldig får du en som smaker råttent egg! Og dette spiller man frivillig!?!

Etter middag fra grillen, fikk vi Sepkes Death by Chocolate som er en helt vill dessert med en saftig brownie kake senket i sjokoladepudding og krem! Så måtte vi selvfølgelig spille noen runder Werewolf, som vi har gjort sammen så mange ganger, - og etter at barna hadde gått for å legge seg, ble det voksenlek: blåse kort av en kortstokk som balanserer på en flaske, den som river hele stokken ned må drikke en tequilashot med salt og lime - ikkje braa...

 

Etter en litt tung start på dagen har vi nå gjort alt klart for avreise i morgen, og gleder oss til å sette kursen hjemover. Som vanlig kan vi følges på vår Blogg på havet, og som alltid er vi glad for å høre fra dere hjemme:-)

 

3 kommentarer:

  1. Jeg håper værvinduet deres er noe romsligere enn vårt. Vi har hatt en brukbar uke, avrundet med en strålende, varm soldag i går, søndag. I natt kom en kaldfront nordfra med bygevær, og det skal visst fortsette en uke. Aldri så galt at det ikke er godt for noe: F har innspurt på oppgaveskriving og synes det er greit med nedbør og under 10 grader.

    God tur videre. LB&F.

    SvarSlett
  2. Hei Mads og Elin!
    Nu er dere underveis igjen! Flott!

    Er Caledonian Canal et alternative for dere?
    Lange sjøer (inkl. Lock Ness) er forbundet ved 29 sluser gjennom dalen Glen Mor, fra Nordsjøen til Atlanterhavet, gjennom n.v. Skottland. Lengde 97 km, derav 35 km kanal.

    F

    SvarSlett
  3. Godt å vite at dere er på vei mot oss igjen!! Jeg ønsker dere fint vær og god bør! Klem klem

    SvarSlett