4. september 2011

Cocos Keeling til Rodrigues

Avreise mot Rodrigues er utsatt foreløpig til onsdag 7.9. pga noe
ugunstige utsikter for starten på leg'et.
Regner med at vi kommer til å føle svellet fra sørhavene i større eller
mindre grad uansett, - men det er altid hyggelig å få en "rolig" start.
Vi er tilbake med info om avreise ila et par dager...
I mellomtiden nyter vi Cocos vakre strender og vann!
JERM

4 kommentarer:

  1. 4/9-2011 Hei GoBeyond!

    Det var mange svært bra bilder i siste logg som vi mottok nylig! Ja, dere har nok litt hyggeligere værforhold enn oss. Det regnet i går og i dag, så holdt meg inne lørdag, men i dag måtte jeg ut ved 3- tiden for å bevege meg, og kjøpe litt snop + VG….

    Omtrent 100 m fra døra, begynte det brått å styrtregne – og jeg hadde ikke tatt med paraply. Tilbake etter den, og ut igjen. Det styrtregnet hele veien til bensinstasjonen, ca 25 minutter, og da var jeg blitt gjennomvåt nedover frakk og bukse …

    Irriterende, kjøpte derfor dobbelt så mye Twist og forskjellig sjokolade som planlagt. Og ikke bare VG, men også en baconpølse med lompe og potetsalat (2. gang i år) som jeg tok stående på stedet. Hadde ikke spist siden frokost, så jeg var j… sulten.

    Etter dette følte jeg meg mye sterkere, men gjett hva alt dette det kostet… 228 kroner! Skitt au…; på hjemturen regnet det ikke med måte; måtte henge alle klærne, fra innerst til ytterst, i tørkeskapet da jeg kom hjem, ta en dusj og kle meg opp fra grunnen… Da jeg så ut etterpå, hadde det selvsagt sluttet å regne…
    --------------------------------------------------

    Ovenstående understreker nyhetene i VG, om flomalarm og ekstremvær i hele Sør-Norge i dag. Råd: Rydd kjelleren, rens takrenner, kontroller avløp! Den som trodde drittsommeren var over og flommene forbi, tar feil. I går kveld oppjusterte myndighetene flomvarselet til nest - høyeste nivå for uken som kommer.
    Enorme nedbørsmengder vil falle på allerede søkkvåte jordmasser på Øst – og Sørlandet, og vil fortsette å fylle opp innsjøer og vassdrag som allerede for det meste er full. Varselet gjelder bla. Akershus, Oslo, Oppland, Hedemark, Østfold.

    Karl Ove Knausgård har levert siste del av Min kamp, og en tredjedel av boken er viet Adolf Hitlers Mein Kampf. Knausgård har merket seg hvordan mye av Hitlers tekst er viet ham selv, mens den mangler et ”du”. Hva så med Knausgård selv? spør Ap Kultur. Boken handler over 400 sider om Hitlers bok og om hva som er likhetene med hans eget prosjekt.

    Melodi Grand Prix jr. i går ble vunnet av 12 år gamle Svale Rosenløw Eeg. Hun har bare opptrådt på skoleavslutningen før hun vant MGP jr.. Syv av de ti finalistene var jenter. ”Dette er uvirkelig”, sier hun.
    Reglene er : Barn mellom 8 og 15 år, må lage tekst og melodi selv. Fordi NRK trakk seg fra den europeiske finalen, Eurovision Song Contest Junior etter 2005, venter ingen internasjonal konkurranse for vinneren.

    Regjeringen vil ha flere barn inn i barnehager og flere mødre ut i yrkeslivet. Derfor halverer de rødgrønne om et år ordningen med kontantstøtte fra to til ett års alder. Støtten for toåringene blir borte, mens støtten til ettåringer øker noe de første månedene.

    Minst 37.000 av Gaddafis fanger er fortsatt savnet i Libya. Mange er blitt funnet for sent til at livet kunne reddes. Intens leting etter forsvunnede regimekritikere i Libya. –Vi finner dem i containere, i kjellere i offentlige bygninger og i hemmelige celler. Nylig fant vi 400 under bygningen til Tripoli universitet, der var 40 døde.

    Frankrikes tidligere president, Jacques Chirac, blir stilt for retten fra 5. til 23. september anklaget for korrupsjon. Anklagene gjelder hans tid som borgermester i Paris i 1990-årene.

    I forrige uke kunngjorde Oljedirektoratet at Lukoil, et av Russlands største oljeselskaper, er såkalt ”pre - kvalifisert operatør” på norsk sokkel. Dette innebærer at Lukoil kan søke om lete-tillatelser når disse utlyses. Finner de olje eller gass, kan de dermed enten bli feltets operatør eller partner med operatøren.


    Hilsen F

    SvarSlett
  2. Det er litt deprimerende med alt dette regnet, ja. Onsdag skal jeg treffe Simon på Egon i Sandvika for å feire hans bursdag. Det skal bli hyggelig.Han har blandt annet ønsket seg en kokoskake av meg. Så det må jeg jo bake da. Kokos er innkjøpt, men den er neppe fra Cocos Keeling. Klem klem

    SvarSlett
  3. 5/9-2011 Hei GoBeyond!

    Noen nyheter:

    Forskere har funnet ut hva det livsfarlige ebola- viruset trenger for å komme inn i menneskekroppen. Det er et protein som kalles Niemann-Pick C1 (NPC1). Dette er et godt grunnlag for utvikling av nye medisiner. Det siste registrerte tilfellet av Ebola var i Uganda 2011. Det finnes ingen effektiv behandling eller vaksine mot sykdommen.

    Musiker og låtskriver Hilde Heltberg (51) døde i helgen av kreft. Norsk vokalist, gitarist og låtskriver fra Oslo. Startet karrieren i Uncle Johns Band på slutten av 80- tallet. Debuterte som soloartist i 1982. Gav ut 12 album, det siste i 2009, kalt Elske fritt.

    Lav rente vil vare lenge. Dårlige tider ute i verden legger lokk på den norske renten, og det lave nivåer vil holde seg lenge. Få eksperter tror at Norges Bank vil heve styringsrenten mer i år, og i 2012 ligger det an til bare små økninger. Nu er den 2,25 %, og 6 av 8 spurte banker mener at 2013 vil renten ligge mellom 2 og 4 %, og 4 av de 8 mener at den vil være 3,5 – 4 %. Og boligprisene bare stiger og stiger…

    Mye regn, fra 40 til 60 mm i døgnet ventes å falle over deler av Sør-Norge de nærmeste dagene. Deler av Østlandet som ligger nærmest svenskegrensen, vil gå klar, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss. Allerede i natt ble jernbanelinjer skadet på flere steder, hvorav en avsporing ved Rena, der visstnok 7 personer ble skadet, dog ikke alvorlig. Vannet hadde der revet bort store mengder stenmasse fra under sporet, og ”linjen hang i lufta”.

    I går, søndag, var minst 30.000 barn og voksne på tur i skogen. De fulgte oppfordringen fra Turistforeningen om å komme seg ut, uansett vær. Foreningen hadde ca. 100 arrangementer i går, over hele landet. I Trøndelag og nordover var det meget bra vær og varmt, Sørlandet hadde lyn og torden, og Østlandet silregn, sier Berit Rødesdal i Turistforeningen.

    For 20 år siden satt småbarna i pysj og så på Portveien 2. Nå venter foreldrene med å legge dem, fordi tiden sammen med barna blir så kort.
    En svensk undersøkelse slår fast at barn sover en time mindre nå enn for 30 år siden, og at dette fører til søvnmangel og søvnproblemer.

    Opptøyene i London og resten av England har ført til en voldsom debatt om årsakene til galskapen. YES, SIR! NO, SIR! Tidligere soldater vil starte en ny friskole. Med militær disiplin, underkastelse og streng moral skal ungdommen vendes bort fra kriminalitet og lediggang.
    ”Nå må det bli slutt på hysteriet rundt barns rettigheter, lærernes manglende muligheter til å gripe inn, og det feilaktige ”ansvar for egen læring”. Det virker ikke. Det har vi sett i gatene i Tottenham og i Croydon”.

    Obama- administrasjonen lanserer forslag om nye fredssamtaler for Midtøsten, for å stanse resolusjon om palestinsk medlemskap i FN. USA ønsker å unngå å nedlegge veto i FNs sikkerhetsråd mot å oppta en palestinsk stat som medlem i verdensorganisasjonen. Noe som fort kan bli resultatet dersom de palestinske selvstyre- områdene ber om medlemskap.

    I dag møter den ene av de to norske kvinnene som flyktet fra Bolivia, i Oslo tingrett. Risikerer opp til 15 år i fengsel. Tiltalt for forsøk på å smugle 22,4 kg kokain fra Bolivia til Norge. Og fire medtiltalte risikerer å bli dømt for organisert kriminalitet, strafferamme 21 år.

    Det internasjonale pengefondets tidligere sjef, Dominique Strauss-Kahn m frue Anne Sinclair, er tilbake i Frankrike.
    Ikke veldig velkommen hjem… ”Orker ikke tenke på at han skulle få noen rolle under presidentvalgkampen”, sier Anne Mansouret. Hun er mor til journalist og forfatter Tristane Banon, som også har tatt ut søksmål mot den tidligere IMF-sjefen, for sex - overgrep i Frankrike. Saken er under etterforskning. Strauss-Kahn er blitt en torn i øyet på sosialistene.

    Hilsen F

    SvarSlett
  4. 6/9-2011 Hei GoBeyond!

    Ja, nu starter dere vel snart på det lange strekket mot Mauritius, og jeg ønsker dere en fin tur, med god bør og fin fart! Det blir gøy!
    Har sett på Ugrib, det ser jo lovende ut for dagene fremover.

    Noen nyheter:

    Ny krise: Finansmarkedene driver opp renten på Italias statsgjeld (i går fra 5,28 til 5,40 % for tiårige statsobligasjoner), og får alarmklokkene til å ringe. Problemene tårner seg opp i eurolandene. Nå i september vil det ene krisemøtet bli avløst av det andre. Utviklingen i Italia skremmer nå like mye som Hellas. I Italia og Spania er det varslet landsomfattende streiker i dag. Tysklands forfatningsdomstol skal i morgen avgjøre om kriselån til Hellas er grunnlovsstridig.

    Hvert fjerde norsk eide skip benytter nå væpnede vakter for å beskytte seg mot pirater, viser oppdaterte tall fra Norges Rederiforbund og Sjøfartsdirektoratet. To tusen pirater truer skipsfarten utenfor Somalia og i det indiske hav. Og 400 – 800 sjøfolk holdes som gisler.

    Du kan ikke kjøre el-bil i kollektivfeltet eller slippe unna med lave avgifter og gratis bomring stort lenger, sier statssekretær Kjell Lund i Finansdepartementet. Dette gir over tid store inntektsbortfall for den norske statskassen.

    Dette har vært våteste sommer på 111 år i Sør-Norge. Denne rekorden kan snart bli slått, vi kan ha fått en forsmak på fremtidens vær. Men annen - klassingene på skolen i Sørum bryr seg ikke om været, de går tur hver eneste mandag uansett. ”Det finnes ikke dårlig vær”, forsikrer lærer Karen Marie Westby. Vi møtte klassen etter 2 – 3 timers tur, alle var våte og veldig blide! Og på skolen ventet tørre klær!

    Nu i kommunevalgtider, er det forslag om ”nattbarnehage”! Mange vil ha nytte av dette, særlig de som har uregelmessig arbeidstid…

    Noam Chomsky (82), akademisk superstjerne, og stadig kalt verdens viktigste intellektuelle (kåret av New York Times og Observer), er nå på besøk i Oslo for å fortelle at norske medier selvsagt bør trykke Anders Behring Breiviks tekster (Utøya - morderen som har skrevet tusenvis av sider om sine tanker).
    - Forfatter, professor ved MIT, profilert intellektuell.
    - Har påvirket datavitenskap, matematikk, psykologi, språkvitenskap, filosofi.
    - Fra 1980 til 1992 sitert 13.000 ganger av andre forskere, dvs. mer enn Cicero og Hegel, knapt slått av Bibelen, Platon og Freud.
    - Har æres - professorater ved 38 universiteter over hele verden.
    Holder foredrag i Studentersamfunnet i Oslo i kveld, og på Litteraturhuset i morgen.

    En uskyldig vits til slutt:
    Læreren gikk rundt i klasserommet og på mens barna tegnet.
    Så kom han til ei lita jente som arbeidet iherdig. Læreren spurte hva hun tegnet, og fikk følgende svar:
    - Jeg tegner Gud!
    Læreren rettet seg opp og sa:
    - Men det er jo ingen som vet hvordan Gud ser ut!
    Jenta tegnet rolig videre, og sa bestemt:
    - Det kommer de til å få vite snart!

    F

    SvarSlett