1. juli 2011

Dag 4, Darwin til Kupang

TID: 12.00 LT /03.00 UTC
POS: 10*45,1'S, 124*48,7'E
VIND:10-11 kn / 110 deg
SJØ: 0,5-1,0m
VÆR: Delvis skyet
VIS: 100%,
BAR: 1015hPa
COG: 285* SOG: 4,8kn
DISTANSE TIL KUPANG: 101nm

Rune vekket oss kl 4.30 i natt og fortalte oppspillt at hadde sett en
jolle med en blondine og tre geitekillinger passere oss i mørket! Vi
prøvde å roe han og forklarte at det er helt vanlig å innbille seg ting
når man begynner å bli sliten på vakt, - og særlig etter å ha fortært en
halv gjæret annanas. Han gav seg ikke, og vi måtte til slutt gi han et
par doser med sovepiller og tvinge han til køys!
Han ligger fortsatt og sover, mens vi er blitt klar over at han
antageligvis kan ha hatt rett! Nå lurer vi på om det er riktig av oss å
holde denne opplysninge for oss selv, - eller om vi burde varsle norske
og monagastiske myndigeheter. Hva synes våre lesere?
Ikke stort annet enn agurknyheter herfra altså, men vi kan røpe riktig
svar på vår Quiz:
1. Vi fikk vår første fisk i går kl. 14.40
2. Tet var en "Bigeye tuna" (tunnus obesus)
2. Den målte 47 cm
Bonusinformasjon: Den smakte fortreffelig!
Vinner: Reidun Dessen (den eneste som var modig nok til å delta)
Alt vel om bord!
Rune Elin og Mads

5 kommentarer:

  1. Hei alle tre!

    Har lest meldingen deres fra i dag. Forstår at det ikke er uvanlig å tro at enn ser ting når en er trøtt på vakt.

    Men noe som slår meg, er at jeg i de siste nyhetene til dere skrev nettopp om tre geitekillinger som hadde reddet seg fra slaktehuset! Og om Charlene Wittstock som skal ha flyktet fra Monaco!

    Derfor er geitekillinger involvert?
    Blond dame symboliserer Charlene Wittstock som rømmer?

    Og ikke spis mer gjæret ananas!

    "Monegaskere" er folk som lever i Monaco. Men hva menes med "Monagastiske" myndigheter?

    Hilsen F

    SvarSlett
  2. 1/7-11. Hei Elin, Mads og Rune!

    Turen til Kupang vil kanskje ta lengre tid enn tenkt; jeg oppfatter at dere ikke har særlig vind, og går mye for motor. Så 225 nm går på 2 dager?

    Noen nyheter:

    Pressesensur, undertrykkelse av annerledes tenkende og aktiv motarbeidelse av utenlandske journalister skal fortsatt være viktige maktmidler for kommunistregimet i Kina, viser hemmelige dokumenter som er lekket ut. Men Kinas statsminister Wen Jiabao snakket om et Kina med demokrati og rettferdighet på europaturen denne uken.

    Som nevnt tidligere, det var igjen en meget alvorlig brann i Oslofjord- tunnelen nylig, en trailer tok fyr. Meget kritisk, 12 av 35 personer til sykehus, men ingen omkom. Men røkforgiftning. Problemet med tunnelen er at den er mye for bratt, og den er lang, og oppfyller ikke EU- reglene vedrørende stigningsforhold. Derved forekommer det at trailerne sine bremser, og ev. motor, går varm i tunnelen.

    Tunnelen er stengt ca. 300 ganger pr år (!), og nu er den stengt for totalt 2 -3 uker. Disse problemene gjør at planer for en broforbindelse nå trekkes frem fra skuffen. Veivesenet skal i høst se på alternative forbindelser over fjorden mellom Hurum og Drøbak. Horten - Moss skal også utredes for både bro og tunnel. Byggestart tidligst om 10 år.

    NAV's konsulentbruk har kostet 6.140 mill kr på 5 år, siden A- etat og Trygde- etaten ble slått sammen! Og i samme periode har antall årsverk øket med 547. NAV- reformens far, Dagfinn Høybråten, mener NAV bør forklare den omfattende konsulentbruken. Samtidig har det skjedd en spesialisering og sentralisering av oppgaver i etaten, noe som nettopp er imot alle intensjoner.

    FN's klimapanel ber forskere vurdere utradisjonelle metoder for å dempe den globale oppvarming. Eksemplene som gis er såpass fantasifulle at jeg ikke nevner dem her, men noen er: Plassere gigantiske speil i verdensrommet, male hustak og gater i lys farge, manipulere avlinger så de blir lysere i fargen, fryse inn isbreer osv..

    Alle de 7.870 innbyggerne i Monaco er invitert til fredagens feiring! Og det ventes 200.000 turister til Monaco i sommer. Charlene Wittstock er svømmer fra Sydafrika, og prinsen har dementert ryktene om at hun har rømt hjem dit… Og hun blir stadig sammenliknet med prins Alberts mor, prinsesse Grace, noe som naturligvis er et problem.

    President Barack Obama's politiske fremtid trues av økonomiske problemer. I går ba han kongressen (republikansk flertall) om å gjøre jobben sin, og gjøre nødvendige kutt i budsjett. De rike må betale mer skatt, og det kan skape nye problemer i Kongressen.

    Hilsen F

    SvarSlett
  3. Dette var en rar historie far og mor!

    SvarSlett
  4. haha ja merkelig historie! stakkar rune, han prøver å fortelle noe og dere tror ikke på det ;) hehe. jeg har vært på hytta til karen (tjøme) siden onsdag og kom hjem i går kveld:) det har vært koselig! tessie har vært hos jon peder og anne, skal hente henne etterpå! miss u:) kine

    SvarSlett
  5. Hei, selv har jeg møtt en diger rødmalt låve ute i Stillehavet mellom Galapagos og Marquesas. Jeg seilte t.o.m. opp og inn gjennom låveporten!
    Da våknet jeg

    God seilas

    Per Steffensen

    SvarSlett