8. september 2011

Cocos Keeing til Rodrigues, dag 2

TID: 12.00 LT / 06.00 UT
VIND: 16-20 kn / 110 deg
SJØ: 3,0 m svell/vindbølger
VÆR: Strålende vær
BARO: 1014 hPa
COG: 251* SOG: 7 kn
DIST SISTE 24 TIMER: 125 nm
DISTANSE TIL RODRIGUES: 1853 nm

Vi hadde en rolig start i går, og seilte avgårde med
kun genua. Som vanlig litt uvant å komme ut på
havet, og det ble ganske mye rullng pga svell fra
sør, - men nå er alle tilbake i god form:-)
Da vi rundet nordenden av Cocos fikk vi et beist av
en fisk på kroken, og det var ikke mulig å prøve å
hale den inn før hele snøret hadde løpt ut. Til
slutt røk festet innerst på snella, og vi mistet all
line og sluk. Small Nest som lå rett bak oss fikk
rett etter oss napp av tilsvrende beist, som de
mistet av kroken i forsøket på å dra den inn...
Så vi står fortsatt uten fiskelykke i det Indiske
Hav:-(
Været er i dag strålenede, og vi har fått fart på
skuta ved å spri seilene. Nå går GoBy pent i sjøen,
og det er rellativt behagelig om bord.
Alt vel om bord,
JERM

3 kommentarer:

  1. Godt å høre at alt er vel ombord :-). I dag stråler solen her også ;-)

    SvarSlett
  2. Anne,
    Jeg har nok løsningen på feierspørsmålet! Men sier ikke noe foreløpig...
    Men den andre var vanskeligere synes jeg.
    F

    SvarSlett
  3. 8/9-2011 Hei GoBeyond!

    Tjostolv Moland og Joshua French sitter fremdeles i fengsel i Kongo. De har denne uken hatt besøk av den norske ambassaden. I flg. UD skal soningsoverføring tas opp igjen. De to har det etter forholdene bra, og forhandlingene om overføring fra Kisangani til Kinshasa starter senere denne uken. Om dette lykkes, betyr det et skritt nærmere overføring til Norge.

    Minst 44 mennesker omkom i en flystyrt i det sentrale Russland. Nesten alle spillerne på ishockeylaget Lokomotiv Jaroslavl omkom. Ulykken skjedde da flyet (type Jak-42) var i ferd med å ta av fra flyplassen Jaroslavl nordøst for Moskva. Blant ofrene er også den svenske målvakten Stefan Liv.

    En svensk domstol avviser kriserammede SAABs søknad om restrukturering, dermed øker faren for konkurs. Bilproduksjonen ved SAAB har nesten stått stille siden april måned, og de ansatte har ikke fått utbetalt lønn på flere uker.

    Økonomisk usikre tider internasjonalt vil legge en demper på økonomisk oppgang i Norge, men arbeidsløsheten vil holde seg stabil, mener Statistisk S Byrå.
    Og utenlandske investorer hamstrer norske aksjer og norsk statsgjeld for å få eksponering mot den sterke kronen.

    Lave aksjemarkeder og høy arbeidsløshet preger stadig større deler av verden. Finansminister Sigbjørn Johnsen har merket seg at våre viktigste handelspartnere har skrudd ned forventningene for fremtiden. Nu er det viktig å sørge for at norske bedrifter klarer seg i den stadig sterkere konkurransen.

    Ap og Høyre er positive til samarbeid i kommende kommunestyre – periode. En av fem spurte, lokale listetopper fra begge partier, er positive til samarbeide. Neste uke er det lokalvalg, og alle de tre regjeringspartiene har gått tilbake på en ny meningsmåling utført for NRK. Høyre har tatt stemmer fra Frp, og går opp på målingene.

    Den svenske elgkua lot seg friste av noen overmodne, gjærete epler som lå på marken i Særø utenfor Gøteborg. Resultatet var at elgkua ble svært beruset, og da hun skulle strekke seg etter mat i toppen av et epletre, gikk det galt. Hun ble på en måte ridende på en kraftig gren, og kunne ikke komme seg ned. Brannvesenet måtte tilkalles, og elgen sov så rusen av seg. Dagen derpå lusket elgkua uskadet, men noe redusert, rundt i hagen til Per Johansson, som var den som slo alarm.

    Rick Perry (61) er desidert det heteste navnet i amerikansk politikk nå. Overtok etter Georg W. Bush som guvernør for staten Texas i 2000. Annonserte sitt presidentkandidatur den 13. august, og gikk straks opp i ledelsen på republikansk side. Han har vunnet alle de 10 valg som han har stilt opp i. Er en meget konservativ politiker.

    IMF-sjefen i Moskva, nordmannen Odd Per Brekk (54), ber russerne bremse kraftig i bruken av oljepenger. Hvis ikke, venter en voldsom økonomisk bakrus. De har pøst oljepenger inn i offentlig sektor, nye jobber i byråkratiet og økte pensjoner, lite har gått til tele- og strømnett, veier og jernbane. Har ikke noe tilsvarende til vår ”handlingsregel”.

    En vits :
    - Folk legger seg alltid oppi det jeg driver med.
    - Det må da være utrivelig?
    - Slett ikke. Jeg lager senger.

    F

    SvarSlett