17. september 2011

Cocos Keeling til Rodrigues, dag 11

TID: 11.00 LT / 06.00 UT
VIND: 18-23 kn / 100-110 deg
SJØ: 3,5 m vindbølger med etterslep av svell
VÆR: Lettskyet pent vær
BARO: 1018 hPa
COG: 255* SOG: 7 kn
DIST SISTE 24 TIMER: 147 nm
DISTANSE TIL RODRIGUES: 517 nm

Litt mindre vind og bølger i dag. Kapteinen har blitt feiret fra
tidlig morgen. Han er veldig fornøyd med dagen og del I av feiringen
(del II på Mauritius). Sikker på at han forteller mer om dagen
på bloggen i morgen. Nå gjenstår bare solnedgangen før nattevaktene
begynner. God natt
!

Mads 50, Elin, Johanna, Rune

4 kommentarer:

  1. 17/9-2011 Hei GoBeyond!

    Nyheter fra tekst TV

    Hurtigruten melder i dag at bagasjen til passasjerene som ble evakuert fra ”Nordlys” torsdag, skal hentes ut så fort politiet har sikret brannområdet. Havarikommisjonen starter granskingen av ulykken om bord i hurtigruteskipet ”Nordlys” i dag. – Arbeidet vil ta lang tid, sier kommisjonens leder Elisabeth Ramos. To mennesker omkom og ni ble skadet da brannen brøt ut torsdag morgen.

    Brannen oppstod i dagslys nære havnen i Ålesund. – Jeg tør ikke tenke på hva omfanget av ulykken ville blitt om skipet hadde befunnet seg ute på havet, og i nattemørket, uttalte kapteinen på TV- nyhetene. Skipet skal trolig slepes til tørrdokk ved Fiskerstrand verft mandag, men først må skipet tømmes for gods og olje. – Krengningen er nå ca 7 grader, og er helt under kontroll, sier skipets kaptein John Tindvik lørdag morgen.

    Andelen av lokalpolitikere med ikke- vestlig bakgrunn øker kraftig etter kommunevalget, fra 50 til 67 i femten av kommunene. Økningen er størst i Trondheim, Stavanger og Oslo. Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU tror allikevel ikke at den synlige effekten blir så stor.

    Oslopolitiet har vært nødt til å legge vekk mange kriminalsaker etter terrorangrepene i sommer. I flg A-posten har 700 tyverier, ran, innbrudd, narkotikalovbrudd og voldssaker havnet i køen av uoppklarte saker siden 22. juli.

    Politiets sikkerhetstjeneste fryktet at en nordmann hadde organisert et terrorangrep mot den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard i Oslo denne uken. I flg Dagbladet hadde mannen fått tak i automatvåpen og sprengstoff for å drepe Westergaard, som etter planen skulle delta i et arrangement på litteraturhuset denne uken. Han took selv avgjørelsen om å reise hjem.

    Hells Angels-avdelingen i Oslo regner med at det kommer minst 500 gjester til MC-festen på Alnabru. Det er ikke søkt om skjenkeløyve til 15-års jubileet lørdag kveld. Festen kan derfor bli stanset dersom det blir servert alkohol. Politiet mener at trusselnivået er lavt, men kontrollerer allikevel alle som deltar på 15-års jubileet.

    Forsvaret skal hjelpe politiet med å få bedre helikopterberedskap, sier politidirektør Øystein Meland. – Det vi skal få til er at vi får en bistand fra forsvaret hvis det er behov for transport sier han til NRK. Helikopterhjelpen skal være tilgjengelig hvis politihelikopteret står på bakken, for å sikre beredskapen.
    Bekreftelsen kommer etter krass kritikk for at helikopteret deres har blitt satt på bakken enda en gang, like etter terrorangrepene.

    Det blir valg på ny nasjonalforsamling i Egypt den 21. november, bestemte overgangs- myndighetene i landet i dag. Det er ikke satt dato for presidentvalget, og dette får myndighetene kritikk for. Aktivister og kandidater ønsker frie valg og en valgt regjering så snart som mulig.

    Syv millioner pakistanere er rammet av flomkatastrofen i landet. Arbeidet med å dele ut nødhjelp og evakuere de mest utsatte er vanskelig. 24.000 kv.km er oversvømt, og 1,2 mill hus er ødelagt.

    Alle de fire gruvearbeiderne som var innesperret 90 meter under bakken i en oversvømt kullgruve i Wales, er funnet og bekreftet omkommet.


    Ha god tur! F

    SvarSlett
  2. God morgen. Antar den gamle kapteinen er sliten etter all feiringen

    SvarSlett
  3. Hallo fra Sydney. Her kommer et litt forsinket Hip, Hip, Hooray for Mads Fifty Years Young. Regner med at det var smoking, høy sigarføring, mye gåselever, lange taler og at det rant inn med telegrammer og telefakser. Eller noe helt annet og mer eksotisk...

    Her går det bra med de nygifte, bortsett fra helsa til fruen, som har vært skrall litt for ofte. Samme gamle som er blitt verre, men tror kanskje jeg har funnet løsningen og forklaringen via en flink akupunktør. I morgen drar vi på en liten bryllupsreise til Bali og gleder oss stort til tre dager på flott strandhotell og to dager i kunstnerfjellandsbyen Ubud med utsikt til grønne, bølgende rismarker. Simon har tilbrakt helgen på møter i Niseko, Japan, men rekker å dusje før vi drar til Bali.

    Solen skinner og Sydney i vårskrud er fargerik, vakker, varm og veldig blid. Gode ønsker for seilasen videre til dere fire, vi håper og tror på hell og lykke også på denne strekningen. Snart blir det vel også ordenlig feiring med jentene, det gleder dere sikkert dere veldig til! So long from Astrid xxoo

    SvarSlett
  4. Grattis i efterskott till Mads!

    Här lite längre upp på jordklotet har en ny arbetsvecka börjat vilket inleddes med regn och rusk. Hoppas ni har finfint väder och att firrarna nappar. Ser fram emot att kunna kommunicera via telefon :-)
    Var vid Jojjos gamla arbetsplats Sturehov i går och plockade svamp (trattisar) i vildsvinsskogarna och pallade äpplen från slottsträdgården. trattisarna blev lagda på hemmagjord pizza och äpplena gjorde sig goda på en paj. Nu är det jobbdags...

    Sköt om er alla
    hälsningar från Caroline

    SvarSlett