15. september 2011

Cocos Keeling til Rodrigues, dag 9

TID: 11.00 LT / 06.00 UT
VIND: +-30 kn / 120 deg
SJØ: 4,5 m svell/vindbølger
VÆR: Sol, lettskyet
BARO: 1018 hPa
COG: 270* SOG: 6-6,5 kn
DIST SISTE 24 TIMER: 144 nm
DISTANSE TIL RODRIGUES: 801 nm

Vi sitter fremdeles på en rollercoaster! Hadde
heldigvis litt mindre vind og bølger i natt, så alle
sov forholdsvis godt på frivaktene. Ved soloppgang
åpnet fornøyelsesparken dørene..
Værmeldingen spår mindre av alt fra fredag og 10-18
knop og bedre vindvinkel på lørdag. Vi gleder oss!!
Lørdag skal vi jo feire kapteinens 50-års dag, mer om
programmet i morgen.
Vinden er kald nå og vi har funnet frem dyner,
superundertøy, luer og seildresser. Mye vann spruter
inn og over oss (les Elin) i cockpiten så hun kunne
ønske at seildressen var vanntett. Er det noen som vet
hvor man får kjøpt impregnering i Oslo? Kanskje noen
kan kjøpe med for oss? Tror ikke det er så lett å få
tak i på Mascarene-øyene.
I dag blir det bakt wahoo med tomatsaus og ris :-)

Så spennende med Nora og studier i Manchester Anne;
Hils henne masse lykke til fra oss!

PS. Vi vet at en sjarmerende, ung belgisk mann lærer
seg norsk ved hjelp av vår blogg. Hvis du forstår dette
har du bestått norskprøven. Gi oss beskjed i
kommentarfeltet!

På tross av vind og bølger er alt mer enn bra ombord.

Mads, Elin, Johanna, Rune

5 kommentarer:

  1. Så godt å høre at dere har det bra til tross for vær og vind :-) Er det altid Elin som for de verste sprutene? Urettferdig!

    Glad for at det ser ut som vergudene er i ferd med å sørge for bedre vær til din store dag Mads. Jeg er spent på programmet, men lei meg for at jeg ikke får være med på festen... Klem klem <3<3

    SvarSlett
  2. 15/9-2011 Hei GoBeyond! Jeg slutter meg helt til Reidun sine kommentarer, og gleder meg med dere over tanken på hvor fint det skal bli når dere legger til land om ikke lenge!!

    Litt fra S&H: (lite av interessante nyheter i dag, bortsett fra veldig billige fastrente- lån !!!)

    Ole Edvard Wold-Reitan (45) fikk ja fra sin Harald Wold-Reitan (31). Mette-Marit giftet bort sin bestevenn. Medlemmer av kongehuset, samfunnstopper og kremen av Artist-Norge var samlet til hemmelig fest i Hemsedal i helgen, da han, en av de mest innflytelsesrike menn i norsk kultur- og samfunnsliv, giftet seg.
    En eksklusiv gruppe på rundt 70 gjester var samlet til bryllupsfest ”tre heile dager til ende” på det flotte seterhotellet i Hemsedal, som betegnes som en ”kongsgård” på deres hjemmeside, og ligger på 1100 moh. Også kronprins Haakon, Prinsesse Mærtha, Ari Behnvar tilstede.

    Narkodømte Madeleine Rodriguez (25) som er fengslet i Bolivia, er gravid og skal gifte seg. Mens de to venninnene har stukket av fra fengselet der (rettssak pågår i Oslo nå for den ene), planlegger hun et familieliv utenfor fengselet. Venter slippe ut til neste år. – Livet i fengselet er mye lettere nå enn i starten. Da ble jeg plaget, men nå er jeg veteran, og har opparbeidet en viss respekt, har avansert til en lederstilling som sjef for vaskeriet ved fengselet.

    Rema-Reitan fløy inn 200 gjester til fest i Marbella. Odd Reitan (60) og kjæresten Camilla Astrup (47) storkoste seg med familie, barn, barnebarn og gode venner da colonialmajoren feiret bursdagen i Spania. Tilstede bla. Olav Thon (88) med samboer Sissel Berdal Haga (71) som koste seg ved jubileumsfeiring for sin gode venn. I fleng: Arve Tellefsen, Jan Åge Fjørtoft, Ola Mæle, Marianne Krogness (Shell-dama), Hermann Friele, alle m. partner.

    Blunck demonstrerer nok en gang at han tilhører humoreliten i Norge, og feiret med høye spark og champagne etter premieren på showet ”Øivind Blunck rett og slett”. Fikk varme klemmer fra barna Ludvig og Christel etter premieren. Øivind følte at showet satt fra første nummer, og fikk flotte kritikker.

    På bøljan blå. På luksusferie med gode venner og vinglasset konstant i hånden – lever Rihanna (23) det ekte popstjerne- livet. Det skorter ikke på noe når popstjernen Rihanna inviterer venninnene med på badeferie. Så snart den styrtrike skjønnheten fikk fri noen dager, pakket hun bikinien og satte kursen mot sol, sommer og sydlandske drinker på en luksuriøs yacht på Den franske reviera.
    Båten har hun leid for 1,8 mill kr i uka, og inneholder 5 soldekk, 6 kabiner, div omkledningsrom, massasje- og skjønnhetssalonger. En kveld dro alle på kjendisklubben VIP Room i St. Tropez for å feste med den italienske designeren Tiziano Mazzilli, og var ikke tilbake før halv seks om morgenen.

    Prinsesse Madeleines nye stil. SLANK OG BLID, SOLSTRÅLE. Madelein viste frem sine nye kastanjebrune lokker da hun var på sitt første representasjons- oppdrag på egen hånd i år. Etter fjordårets brutte forlovelse stråler Madde igjen – med ny hårfarge og matchende garderobe. Prinsesse Madeleine (29) virker minst like begeistret som kronprinsesse Victoria og Daniel over barnet som er på vei.

    De tre beste vitsene fra S&H:
    1) Han traff igjen sin tidligere arbeidsgiver, som hadde gitt ham sparken, og sa:
    - Nå har jeg fått meg ny jobb.
    - Hvor da?
    - I Skatt Øst – og i morgen starter vi bokettersyn hos deg!
    2) Hos Øyelegen:
    - Kan du lese bokstavene som står øverst på tavlen?
    - Hvilken tavle?
    3) Reporter til film- diva som fylte 80 år:
    - Husker du ditt første kyss?
    - Er du gal? Jeg husker jo ikke en gang min første mann!

    F

    SvarSlett
  3. Forstår dere har litt røfft vær om dagen! Men skal si at maten er i boks!!! Litt av en rugg! "Åh dæven!" sa Edvard da han så bildet.
    I helgen skal mor feires på Klækken. Hun ble 80 i desember, men familiesamling først nå.jeg skal fikse en fellesskål for deg på lørdagen!!!
    Når er dere på mail igjen? Skulle snakket litt om Sør Afrika...Jeg kan fikse impregnering og sende med Kine og Thea. Hvor mange bokser vil dere ha?
    Håper godværet har kommet!
    Klem fra meg :)

    SvarSlett
  4. Hei Sailors.Rasmuss er ikke nådig når han kommer på besøk det vet jeg alt om,det hendte vi glemte å ta inn vindfangeren som vi satte ut gjennom ventilen i skutesida på kvelden da det var fin vær,så blåste det opp på natta å vi kunne våkne av at sjsprøyten (Rasmuss)kom på besøk i køya.Men dere er gode seilere så dette klarer dere fint.Fin seilas videre.Hilsen Astrid og Harald

    SvarSlett
  5. 15/9-2011 Hei GoBeyond!

    Nyheter fra tekst-TV

    Politiet har hittil brukt over 45 mill kroner på terrorsaken. Oslo politiforening mener at terroraksjonen 22. juli må spille inn når man skal vurdere om norsk politi skal gå med våpen. Men om det ville gjort noen forskjell skal ikke jeg påstå sier leder Sigve Bolstad ved Oslo politiforening til NRK.

    Politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt har bedt om et ekstra politihelikopter. Hans ønske får støtte fra politidirektør Øystein Mæland. Norge har kun et politihelikopter, og det sto på bakken i hele juli. Gjengedal vil unngå at Oslo igjen står uten helikopterberedskap og vil derfor ha døgnbemanning og et ekstra helikopter. Justisministeren antyder at det vil komme mer penger til bedre bemanning av helikopteret.

    Det blir lukkede dører under Anders Behring Breiviks fengslingsmøte førstkommende mandag, har Borgarting lagmannsrett bestemt. Forsvarer Geir Lippestad har sagt at hans siktede klient ønsker at fengslingsmøtet skal være åpent.

    I alt har hittil 622 personer fått innvilget bistandsadvokat etter terrorangrepene 22. juli, mens 74 personer har fått avslag. Dette er 553 personer fra Utøya (som var tilstede på øya og hjelpere i båter og på land) og 69 personer fra regjeringskvartalet. Antall bistandsadvokater er nu 156.

    Hurtigruteskipet ”Nordlys” har i dag vært utsatt for en meget stor brann, og har meget omfattende skader. Skipet forventes å være ute av drift i et halvt års tid for reparasjoner. Politiet tror at en eksplosjon i maskinrommet forårsaket at brannen startet torsdag. Skipet ligger nå til kai i Ålesund med kraftig slagside, men det er ikke fare for at skipet synker. Politiet etterforsker nu brannen. Styreleder i Hurtigruta, Trygve Hegnar, sier at skipet ikke tar inn vann lenger.
    To av mannskapet mistet livet og 16 andre ansatte er skadet, hvorav 2 kritisk, ved brannen om bord. Det var 262 personer om bord på skipet, hvorav 207 passasjerer.

    Vedlikehold av kirkene i landet er for dårlig, og 266 kirker mangler tilfredsstillende brann – og tyverisikring, avdekker Riksrevisjonen i en undersøkelse. Halvparten av disse har status som verneverdige eller fredede. Alle kirker som er eldre enn fra 1650, er automatisk fredet etter kulturminneloven. Kommunene har i varierende grad vilje eller evne til å drive et jevnt vedlikehold, påpeker Riksrevisjonen.

    Mot regjeringsskifte i Danmark. Socialdemokraternes leder Helle Thorning - Schmidt blir ny statsminister i Danmark i flg målinger fra DR og Dansk TV2. Disse får 91 mandater. Partiene bak sittende statsminister Lars Løkke Rasmussen får 84 mandater. Men dette er ikke endelig.

    Spesialteam deltar i en stor redningsaksjon i Wales, der fire gruvearbeidere er sperret inne 90 meter under bakken i en oversvømt kullgruve. Man forsøker å kontakte de savnede som en ikke har hatt kontakt med siden torsdag morgen. TTre andre greide å komme seg ut, hvorav en er kritisk skadet.

    Opprørsstyrkene til Libyas overgangsregjering har gått inn i den beleirede byen Sirte fra to sider, bekrefter militærrådets talsmann. Soldatene blir utsatt for harde motangrep i Gaddafis hjemby. I tillegg til Sirte er det bare Bani Walid og Sabha som ikke er under opprørernes kontroll.

    Den britiske statsministeren David Cameron og Frankrikes president Nicolas Sarkozy kom torsdag til Libya. Landet i Tripoli og reiste i løpet av dagen til Benghazi. Besøket er det første fra vestlige toppledere til Libya etter Gaddafis fall. De to gikk i bresjen for den militære intervensjonen i Libya. I løpet av uka har det vært et regelrett kappløp for å være blant de første som besøker Libya.

    F

    SvarSlett