19. september 2011

Cocos Keeling til Rodrigues, dag 13

TID: 11.00 LT / 06.00 UT
VIND: 14-15 kn / 120 deg
SJØ: 2,5 m
VÆR: Lettskyet pent vær
BARO: 1018 hPa
COG: 250-255* SOG: 6,0 kn
DIST SISTE 24 TIMER: 119 nm
DISTANSE TIL RODRIGUES: 254 nm

Vi har nå innstillt oss på at vi ikke rekker Rodrigues
før onsdag morgen, og kan derved ta det med ro. I går
kom en stor flokk delfiner å lekte rundt båten, og vi
stoppet opp midt ute på det blå med nesten 5000 m under
kjølen. Delfinene forsvant dessverre, men vi fikk badet
i krystallklart blått vann bare med selskap av en
enslig liten fisk!
Været er upåklagelig, og det blåser en lett bris over
et rolig hav...
Alt vel om bord!
JERM

Bilder: "The Abyss", "A Dolphins wiew of Go Beyond"

6 kommentarer:

  1. Aaahhh vad vackert! Fantastisk vy fran havet. Skönt att ni har lite mindre vagor och mindre vind. I östergötland regnar det och hösten börjar komma. Jag Fred och Ronja invigde var husbil i helgen med en nostalgitur runt vättern. Campade vid Vâtterns strand pa Ekhammar och hälsade pa Maria, Britt och Johanna Thulin. Ronja vänjer sig redan vid nomadliv och utnämns till snällaste barnet pa restauranger och kafeer. En riktig guldklimp som väntar pa att fa traffa sin moster för första gangen! Kram pa er alla!

    SvarSlett
  2. Hei Mads,

    Grattis med dagen !!! (sendte en melding forrige uke, men den kom ant ikke gjennom). Tiden går, 50 år, utrolig, jeg har ennå litt igjen ( 6mnd.), men Hocken er rett rundt hjørnet og Resch feiret vi for noen uker siden - god gammel stil... masse alkohol, god mix av mennesker, slåsskamp etc.., så alt er ved det gamle...!
    håper du hadde en fin dag og at du ble godt tatt vare på !! seil forsiktig og hils alle !

    Klem Peter

    SvarSlett
  3. Hei alle sammen!

    Godt å høre at alt er bra med dere. Ble litt bekymret. Har jo vennet meg til å få daglig raport... Nå er dere jo snart i Rodrigues, og om noen dager treffer dere Thea og Kine. Jeg ønsker dere god seilas videre, og et innholdsrikt opphold både på R. og på Mauritius. Klem klem

    SvarSlett
  4. 19/9-2011 Hei alle fire på GoBeyond!

    Nu er dere inne i mye mer behagelige forhold forstår jeg, og det må være fantastisk deilig, selv om det fremdeles er bevegelser i båten! Og badet i havet har dere gjort,; er dere ikke redde for å bli tatt av hai da? Jeg så nylig en film på TV om hvor farlige hvithaiene kan være… en fotograf inne i et beskyttelsesbur under vann reddet seg så vidt, da haien rett og slett knuste den ene veggen i buret… (Jeg tenker mer og mer på alt som er farlig, det må være alderen!)

    Nyheter fra VG:

    REKKEHUS BLIR MER OG MER POPULÆRE. Det er rekkehusboom, og prisene på disse stiger mer enn prisene på leiligheter og eneboliger. Det er barnefamilier som vil ut av leiligheter og eneboliger og inn i rekkehus som kjemper om de forholdsvis få objektene på markedet. Derfor presses prisene opp.
    - Bolig fakta:
    2 343 000 boliger er registrert i Norge, Hvorav:
    1 223 000 eneboliger
    529 000 blokkleiligheter
    271 000 rekkehus og kjedehus
    214 000 var i tomanns- boliger
    43 000 var i bofellesskap
    62 000 ligger i næringsbygg

    PÅ VESTLANDET SKAL DET BLI MYE REGN i neste uke, det skal regne tett, og det kan bli 180 mm før det letter! Dette tilsvarer dobbelt så mye som normalnedbøren for Oslo i hele september.

    DOMIQUE STRAUSS-KAHN (62) vedgår at han har handlet ”upassende” og ”umoralsk”, og at han nå dropper å stille som presidentkandidat. Han valgte å snakke ut i beste sendetid i går kveld på den franske TV-kanalen TF 1. Det rundt 20 minutter lange intervjuet ble utført av en venninne av hans egen kone – noe som kritikere i forkant hevdet ville føre til at det ikke ville stilles vanskelige spørsmål. Men han innrømmer intet. Han avviser også anklagene fra forfatter og journalist Tristane Banonn.

    DE TRENER MOOT SORGEN. Utøya -ungdommer tar løpeturer sammen for å få energi til å takle en nye hverdagen. Tidligere idrettsminister Anniken Huitfeldt (AP) har tatt initiativ til løpeturene. Nå som samfunnet rundt dem vender tilbake til hverdagen, frykter hun at mange vil lukke seg inne i sorgen. Mange, spesielt jenter, er flinke til å snakke med hverandre om det som har hendt, men det er også viktig å komme seg i aktivitet for ikke å bli deprimert.

    SELV OM BØRSENE I EUROPA OG NORGE HAR RAST de siste månedene, viser nye tall at nordmenn tviholder på aksjefondene sine. Det gjør de lurt i, mener ekspertene. (alltid sier ekspertene det samme! F’s anm.)

    FEM ÅR ETTER AT KATTEN WILLOW FORSVANT fra hjemmet sitt i Colorado, kom katten til rette – på Manhattan i New York. Hvordan den klarte å gå 2.500 km er en gåte! Vi får aldri vite hva som skjedde, sier ”mamma” Jamie Squires (37). Hun forteller at Willow var en bedagelig katt, som mest holdet seg inne, men forsvant da familien renoverte huset. Personen som fant katten tok den med til en dyrebutikk som kjapt fant at Willow hadde en id-chip, og oppsporingen av kattens familie var gjort på et øyeblikk.

    SITAT FRA ”DEN STORE HUMORISTISKE SITATBOKEN”: Hvis økonomer var gode i forretninger, ville de vært rike, ikke rådgivere for rike mennesker. (Kirk Kerkorian)

    Ha en god tur! F

    SvarSlett
  5. Sprøtt å bade så dypt! Pass på at det ikke kommer noe hai! T.

    SvarSlett