13. september 2011

Cocos Keeling til Rodrigues, dag 7

TID: 12.00 LT / 06.00 UT
VIND: 20-25 kn / 140 deg
SJØ: 3,5 m svell/vindbølger
VÆR: Sol, lettskyet
BARO: 1015 hPa
COG: 256* SOG: 7 kn
DIST SISTE 24 TIMER: 138 nm
DISTANSE TIL RODRIGUES: 1100 nm

Endelig fikk vi fisk! Og det ble ikke noen småfisk heller; en Wahoo på
halvannen meter som veide bortimot 20 kg!!! Vi har pakket 14 store
middagsrasjoner på ca. 1 kg hver, og fyllt fryser og kjøleskap:-) Nå
blir det fisk til frokost, lunsj, og middag i mange dager...
Et lite skår i gleden er at vi må være forsiktige med å bruke komfyren.
På Cocos fant vi ut at pinnene som komfyren balanserer på var utslitt og
holdt på å ryke! Vi gjorde en nødreparasjon, og håper det holder til
Mauritius. Nå er vi i kontakt med Heitmann Marin for å få sendt
reservedeler med jentene til Mauritius...
Vi har hatt en svært behagelig natt, med moderat vind og bølger, - også
uten regnbyger. Fra morgenen av har vinden tatt seg opp, og nå blåser
det friskt, og vindbølgene begynner å ta seg opp igjen. Lette skyer
dekker mye av himmelen, men solen slipper tidvis igjennom.
Nå forbereder vi oss på enda mere vind frem til fredag...
Vi seiler nå på bb halser med stormfokk og en flik av storseilet, og
holder kursen direkte mot Rodrigues.
A Small Nest ligger fortsatt bare noen kabellengder fra oss.
Alt vel om bord,
JERM

5 kommentarer:

  1. Hei Sailors. En fin rugg av en fisk,20kg er bra,største gjedde tatt i mjøsa i år var på 18,5 kg og den så ut som en krokodille.Dere får vel gjeller og finner på ryggen med all den fiskespisingen men det er både sundt og godt.Ha en fin seilas videre.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  2. Gratulerer med kjempefangst!! Krysser fingre for at komfyren holder :-)

    SvarSlett
  3. 13/9-2011 Hei GoBeyond! - I A-posten i dag er det mye om kommune- valgresultatene, men ingen tall er oppgitt. Bare generelle ord og vendinger som jeg skal referere noe av.

    - Halvorsen går… Høyres jubelkveld. H og Erna Solberg er valgets desiderte vinnere. Partiet lå i natt an til å gjøre sitt nest beste kommunevalg. AP øker noe, mens Frp og SV er de store taperne. Og Stoltenberg ber partifeller se mot sentrum.
    - Oslo forblir blått. Det samme gjør Bergen, Stavanger, Kristiansand. Høyre overtar Tromsø, og bykser fremover i kommuner over hele landet; redder sine ordførerkjeder selv om Frp faller dypt. I hovedstaden mister Frp halvparten av mandatene, som plukkes opp av Høyre.
    - Høyre vant i Oslo, men sentrum kan bli større enn Frp, og det kan ende med overraskende byrådsforhandlinger. ”Stang inn eller Stang ut” har det lyst fra utallige reklameplakater i Oslo de siste ukene. I går ble det klart at 16 år med et borgerlig styrt Oslo trolig blir til 20. Fabian Stang ligger an til å fortsette.
    - Frp møtte veggen i natt, og 20 års valgvekst tok slutt for Frp.
    - Arbeiderpartiet har delt ut til sammen en million røde roser i årets valgkamp (Dagbladet).

    - Politiet ønsker befaring på gården som massemorderen Anders Behring Breivik leide på Åsta ved Rena. Der skal han forklare seg i detalj om hvordan han laget bomben. Dette i hovedsak for å sjekke om en enkelt person kan ha laget bomben, eller om han har hatt medhjelpere. Bomben besto i stor grad av kunstgjødsel.
    - Politiet gjennomfører en meget detaljert undersøkelse rundt alle sider av denne omfattende terrorsaken. Siktede nekter fortsatt å snakke om medhjelpere.
    - Det vurderes nå mulige krav om politiattest for de som ønsker å kjøpe kunstgjødsel.

    Hele 25 % av maten som vi lager, går rett i søpla! Vi kaster over 300.000 tonn mat i året! Dårlig tid og klokkertro på datostemplingen er noen av grunnene til at nordmenn kaster enorme mengder mat hvert år. Verstingene er mellom 25 og 39 år.

    Ulykke fyrer opp atomdebatt. En brann utløste eksplosjon ved atomanlegget Marcoule sør i Frankrike i går, og som er et anlegg for gjenvinning av kjernefysisk brensel. Brannen berørte en del av anlegget som bare behandler lavriket atomavfall, foreksempel hansker og beskyttelsesutstyr. Frankrike har 58 atomreaktorer , med en total kapasitet på 63.130 MW (tilsv. 5 gng. norsk vannkraft).

    Ekstremvær herjer over hele verden, vått, varmt, stormfullt og katastrofalt. Den atlantiske orkansesongen går fra juni og ut november, og er perioden da tropiske sykloner dannes i Atlanterhavet. Det er varslet vær - kaos over store deler av Europa denne uken, med fare for trafikkaos, oversvømmelser, veltede trær og skader på hus og hjem. Det kraftige lavtrykket vil også føre til unormal høy flo langs kysten. Ferger kan bli innstilt og flyvninger kansellert.

    Tilbake i Frankrike, er tidligere IMF-sjef Strauss-Kahn avhørt av fransk politi vedr. angivelig voldtektsforsøk på journalisten Tristane Banon for åtte år siden. Han avviser anklagene.

    Neste uke kan amerikanske TV-seere igjen følge komiserien Two and a Half Men, men nå uten urokråken Charlie Sheen i rollen som jentefuten Charlie. (sparket pga sitt utsvevende liv med alkohol, dop og kvinner)

    Torsdag kan det glippe med en rød - grønn regjering i Danmark, slik det også gjorde i Sverige i fjor.

    VISDOMSORD:
    Det er sant at hardt arbeide ikke tar livet av noen, men slik jeg ser det – hvorfor ta sjansen?

    F

    SvarSlett
  4. For en fisk da gitt! Beklager at det blir dårlig popquiz dette leg'et.
    Dagene går i hundre, Nora og JP dro i går til Manchester, med bil. Ferge fra Belgia til Hull, så et par timers kjøring til Manchester. Nora var spent og forvetningsfull. Har møtt tre andre norsk jenter som også skal over, bl a datteren til Morten Aas, de var her på besøk på søndag og leverte litt baggasej som de har med i bilen over. SØte jneter. Gleder meg til å ta en tur til Manchester etterhvert. Men først India i november.
    Følger med dere. Vaktlisteproblemer?

    Klem fra Anne

    SvarSlett
  5. Hei og gratulerer med fiskefangst, og den ligner de som ble tatt i land på Xmas Island. Det ble godt matauk, og god er den og (med og uten kapers) Hvem får gleden av å lage den første middagen av fangsten da ????
    Ja, nå, 45 min igjen til midnatt er min dag ferdig. (Har ikke lest F's visdomsord før !!!) Og da er det bekvemmelig og lese nyheter som F har skrevet ovenfor. Kjempebra for oss båtfolk å få slikt "servert på et fat". Jeg bor endel i båten jeg og nå, for å korte reiseveien ved lange dager. Kjempebra det.!
    Vedrørende deler til komfyren. er det noe jeg kan bidra med, så nøl ikke med å si ifra. Jeg promoterte dere overfor Caroline Heitmann på Båter i sjøen, så der kan jeg få god service om det skulle være behov. Teknisk support det er her det.!!!! Ikke nøl, ikke bare høytalere i denne "avdeling".
    Det er spådd frisk vind (kulingvarsler) i Fredrikstad og ytre Oslofjord, og det er ganske friskt her inne ved Høvik og nå. Skuta hiver bra på seg her nå, men trolig et stykke igjen til de svell dere har. det kjennetegner også farvann rundt sør Afrika, så det blir nok neppe så mye bedre enn det dere har nå. (fattig trøst, men !!!)
    Men fortsatt Bon Voyage.
    Thore

    SvarSlett