6. februar 2010

Kralendijk, Bonaire

Gratulerer med 20-års dagen Kine! Vi skulle ønske vi kunne feiret med deg. Her får du en liten fanfare av vår venn Trompetfisken...

Vi begynner å finne oss til rette her på Bonaire. Ikke så vanskelig egentlig, for dette er virkelig en herlig stopp for båter på langtur. Siden Bonaires vestkyst ligger i le for sjø og vind fra øst, som er den gjeldende værsituasjonen her, ligger alle havnene på denne siden av øya, konsentrert rundt hovedstaden Kralendijk. Det er tre mulige havner for de som ønsker å ligge fortøyd, - imidlertid vil de fleste heller ligge i en av de mange moringene som er tilrettelagt langs byens strandlinje. Her ligger vi trygt på svai, 50 meter fra land, på ca. 7 meters dyp. Det finnes ikke svell, og vannet er krystallklart. Rett under oss stuper revet ned til 30-40 meter, og det er fantastisk å dykke rett fra båten.

Bonaire vestkyst er et kjent paradis for dykkere. Kombinasjonen av at revet stuper mot dypt vann nesten helt ved land, og at øya gir le for havet, - gir mulighet for utrolige dykk i sjeldent klart vann. Myndighetene har lagt til rette for dykking med dykkerbøyer plassert langs hele kysten, hvor man kan fortøye jolla og gå rett ned i dypet. Ankring og all annen berøring av flora og fauna er strengt forbudt på Bonaire, for at marineparken ikke skal ødelegges.

Mads hadde et supert dykk i dag sammen med Allan på Sunboy, hvor litt av "fangsten" kan sees på bildene under. Elin holder seg foreløpig til snorkling, - men det er nesten like mye å se bare på 2-3 meter rett ved land.

Det blir nok en del dykking de nærmeste dagene, - men vi skal også få tatt en rundtur på øya. Rapport om dette, og hvordan vi skal fikse roret følger...

4 kommentarer:

  1. Gratulere med dagen som var! Tenk at det er 20 år siden yngstedatter´n kom til verden!!Husker det veldig godt.
    Tenker du å ta dykkerlappen på turen Elin?
    Det høres helt herlig ut der dere er nå.
    Håper dere finner en løsning med roret.
    I dag er det party, Barbros 50 årsdag skal feires.

    SvarSlett
  2. Ja, gratulerer til Kine! Gleder meg til å treffe henne og de andre imorgen!
    Fantastiske bilder dere har tatt; tar vel backup av alt? Ser at det er topp på Bonaire!
    Håper det blir fullverdig rep. av roret!
    Nettopp hjem etter spasertur langs stranden, nu et par minus og deilig vær. Folk er spesielt blide... og nudler med biff til middag venter (smaker "nudlig" står det på pakken).
    Senere ikveld melodi GP (beste norske)...Dere kan vel følge litt med på NRK?
    Hilsen F

    SvarSlett
  3. Luring! Lurte litt på hva som skjedde da jeg tykket på kommenter-lenken. Fine fisker!
    Anne

    SvarSlett
  4. Fantastisk å få følge dere når dere erså langt borte! Fine fiskebilder. Lager dere fiskeboller?

    SvarSlett