27. august 2010

Dag 1, Tonga - Fiji

TID: 18.00 LT/05.00 UTC
POS: 18*37,8'S 174*38,1'W
VIND:18-21 kn/ 110-120 deg
SJØ: 2,5 m
VÆR: overskyet, enkelte byger
VIS: 90%,
BAR: 1019 hPa
COG: 270* SOG: 5,5 kn
DISTANSE TIL VAVA'U: 400 nm

Så er vi på havet igjen. Har nå følge med både Quartermoon og Small
Nest, mens Sunboy ligger litt sør av oss på vei til Vanuatu.
Pent vær, med bra vind, så vi må bremse litt for å komme til Fiji's
østlige rev søndag morgen i dagslys. Deretter blir det en nattseilas i
åpent hav før vi forhåpentligvis når frem til Suva på Vitu Levu mandag
morgen.
Vi hadde hygelg gjensyn med African Innovation i går, og fikk en dag
sammen med dem før vi måtte videre...

PS. Hvis noen kan hjelpe oss å finne et telefonnummer og/eller e-
postadressen til Suva Royal Yacht Club, så hadde det vært supert! Vi vil
gjerne melde vår ankomst på forhånd...

Alt vel om bord!

E&M

3 kommentarer:

  1. Hei Elin og Mads! Royal Suva Yacht Club. Tlf.: +6793312921, Email: rsyc,at,kidanet.net.fj . Håper dette hjelper dere, og ønsker dere et behagelig seilas mot Fiji. Har kost meg med alle de fine bildene på fb. Klem klem

    SvarSlett
  2. 27/8
    Hei Mads og Elin!

    Nu er dere ute på havet igjen, tenk på det, ønsker dere god tur til Suva på Fiji! (distanse til Suva er 400 nm, ikke til Vava'u...).

    Dere forstår vel at jeg sjekker alt dere skriver med Google Earth. Det er umulig for meg å lære alle de spesielle navnene fra Polynesia, Tonga og Fiji så jeg må undersøke da, vet dere!

    Jeg sender ikke nyheter, dere har vel studert avisene i de siste dagene når dere har hatt tilgang til nettet. Og kanskje har dere sett på
    værmeldingene også, de senere dagene har det vært så mye regn at jeg begynner å bli litt deppa... Men nu stiger barometertrykket, så det er sjanser for bedre vær fremover.

    I går kveld var det riktig kjølig i stua, og fuktig luft, så jeg skrudde på de nye termostatstyrte panelovnene for første gang, og gjett om det ble bra! De kan stilles på dag- og natt - temperatur mm.

    Nu har Mia bodd her noen dager, og vært på skolen i 3 dager inkl i dag. Hun virker helt fornøyd. I dag reiser hun til Lillehammer med en god veninne som hun kjenner fra New York - oppholdet for to år siden. Tilbake hit lørdag eller søndag.

    ---------------------------------------------

    Vits som jeg synes er litt morsom:

    Tre veninner satt rundt bordet og pratet, og spurte hverandre hva de ville gjøre om de strandet alene på en øy sammen med 40 mannfolk.

    - Hun fra Østlandet sier:
    "Jeg ville slått meg sammen med den største og sterkeste av dem alle..."

    - Hun fra Vestlandet sier:
    "Jeg ville under alle omstendigheter lagt på svøm mot land..."

    - Og hun som er nordfra sier med klingende nordlandsdialekt:
    "Æ forstår ikkje problemstellinga..."

    Hilsen F

    SvarSlett
  3. 27/8 Hei Elin og Mads,

    Noen nyheter:

    - I Chile ble 33 grubearbeidere sperret inne i da en kopper-/ gullgruve raste sammen den 5. august. Etter 17 dager fant man ut at disse var i live, innesperret i et tilfluktsrom 700 m under overflaten.

    Livsnødvendigheter, luft, medisiner, lykter, klær, rensemidler og mye mere sendes nu ned gjennom et 15 cm tykt dør.

    Planen er å bore en 66 cm dia sjakt ned til dem, og sjakten blir ikke ferdig før ved juletider. Dette ble informert til dem i går, og de i gruven tok dette med fatning.

    Arbeiderne blir aktivisert ved kortspill, sang og fysisk trening. Mange familier camper på overflaten. Håpet er nu at dette skal ende bra, og at de store problemene unngås under redningsarrbeidet.

    - Den store flommen i Pakistan øker fremdeles i omfang. Internasjonale hjelpetiltak begynner å virke, men hindringene er bla at veier, broer og
    kommunikasjon er vanskeliggjort. Stor fare for sykdom pga forurenset vann. Avlinger er i stor utstrekning ødelag.

    - A-posten: Sjakk- geniet fra Bærum, Magnus Carlsen (19), utfordrer verden. Hans nneste trekk er å slå hele verden, men først skal han
    beseire regjerende verdensmester, innderen Viswanathan Anand (40) i Kristiansund. Magnus er ønsket over alt, og reiser derfor i skytteltrafikk mellom USA, Kina og Europa før jul. Den 10. september skal han møte spillere i alle land over internett. Det blir Magnus Carlsen mot hele verden, og jeg mener at jeg kan slå verden sier han selv.

    - Dystre spådommer om gjørmebad ved årets Birkebeinerritt. Deltakere er bla. : Jon Almås, Jan Åge Fjørtoft, Per Orderud (!), K A Aamodt, i alt 25.000 påmeldte ryttere til årets sykkelløp! Gjørmebad venter Per Orderud... I alt10 innsatte med et antall fengselsbetjenter deltar, og har ligget i hard trening. I fjor ble over 3.000 syke pga smitte fra gjørma som inneholder bakterier og parasitter fra dyreavføring, og 1.500 måtte være hjemme fra jobb.

    - Verstingen i verdenspolitikken, Mahmoud Ahmadinejad (Iran) fyrer opp under Iransk nasjonalisme. Skryter hemningsløst av sine våpen, militær og vitenskapelig kapasitet, viser sine nye våpen og gjør narr av sine fiender.

    ----------------------------------------------

    God tur videre! F

    SvarSlett