29. oktober 2010

Dag 4, New Caledonia - Australia

TID: 16.30 LT/05.30 UTC
POS: 23*58,6'S 159*29,9'E
VIND:16-20 kn/ 140 deg
SJØ: 2,0 m
VÆR: overskyet, oppholdsvær
VIS: 100%,
BAR: 1015 hPa
COG: 245* SOG: 8,0 kn
DISTANSE TIL COFFS HARBOUR: 510nm

Kvelden og natten var rolig, med lite vind og sjø, men
endel regn spesielt i natt. Ved 10-tiden i dag tiltok
vinden, og vi kunne sette seil igjen. Med 12-15 knops
vind fra sørøst har vi gjort 6-7 knop mesteparten av
dagen. Nå har vinden tiltatt ytteligere, og vi gjør bra
fart på kryss.
Går fremdeles litt mer mot nord enn direktelnjen til
Coffs, for at det ikke skal bli for ubehagelig om bord.
Hadde radiokontakt med Smal Nest i mores, da lå de ca.
13 nm nord for oss. Nå i ettermiddag er vi kommet
uenfor rekkevidde, - men vil holde kontakt med dem via
satelittelefon og e-post.
Takk for alle kommentarer og e-post hjemmefra! Vi skal
prøve å svare på Annes QUIZ, - men har ikke særlig tro
på noe bra resultat...
Hvordan gikk eksamen Thea?
Alt vel ombord!
E&M

3 kommentarer:

  1. Godt at avstanden til Australia krymper og at alt er vel ombord.
    I dag har din far, Mads, hjulpet meg med å kjøpe og installere nytt fasttelefon-apparat. Trodde først det var noe galt med telefonlinjen... Nå strever jeg med å lese bruksanvisningen. Det er utrolig hvor vanskelig de klarer å gjøre det. Skriften og symbolene er så knuslete at jeg må bruke forstørrelsesglass. Slitsomt!!
    Ønsker dere god tur videre! Klem Klem

    SvarSlett
  2. 29/10-10 Hei på dere Elin og Mads!

    Nu har dere jo ganske så god speed! Opp til 8 kn… bra! Håper at det fortsetter med fine vindforhold.


    Noen nyheter:

    - 10 mrd kroner kan bli gevinsten for Stein Erik Hagens Orkla når konsernet gjør alvor av planene om å selge Elkem. Analytiker mener at det kan skje før jul. De ansatte frykter at ny eier ikke vil satse i Norge.

    - Piratene utenfor Somalia tar nå dobbelt så mye i løsepenger som i fjor. Rederiene må foruten forsikring også betale for vannkanoner, piggtråd og et rom å forskanse seg i om bord på skipene.

    - Mange av sykehusene i landet slår seg sammen, men dette viser seg å gi økede utgifter per pasient. Fordelene ved store sykehus er overdrevet sier professor. Sp gir sosialøkonomene skylden.

    - I et halvt år levde de i livsfare, Allikevel kom 95 % av de danske Afghanistan-soldatene hjem uten psykiske skader. Nå skal norske soldater undersøkes. (dette problemet har vært mye omtalt i media i de seneste månedene)

    - Det er ventet typisk høstvær med regn og ganske kraftig vind de nærmeste dagene. Lavrykkene står i kø… Og natt til søndag stilles klokken en time tilbake…

    - Flere store selskaper som Oljefondet investerer i, bruker store beløp på å støtte amerikanske klimaskeptikere i Senatet.

    - Forskere ved Bjerknessenteret i Bergen har oppdaget en metode som åpner for mer nøyaktig forståelse av hvordan sirkulasjonen i verdenshavene har endret seg gjennom tidene. Kjemiske spor i mikrofossiler avsatt på havbunnen gjennom millioner av år, er helt sentrale for å forstå endringer av havsirkulasjonen.

    ------------------------------------------------

    Klokken er halv 7 også i dag, og har ikke laget middagen ennå! Medisterkaker og fløtegratinerte poteter for slankhetens skyld… Skal spise og se fredags- TV (huff)

    God tur videre! F

    SvarSlett
  3. En amerikansk bilentusiast har kjøpt James Bond's Aston Martin på en auksjon i London for mer enn 4 mill dollar. Den sølvfargede Aston Martin DBS 1964- modellen, reg. nr. JB007, ble kjørt av Sean Connery i filmene GOLD FINGER (1964) og THUNDERBALL (1965). Bilen har 2 mitraliøser i fronten + div spesialutstyr. Kjøperen Harry Yeaggi sier at bilen vil finne sitt endelige hjem i et amerikansk museum, men "først skal vi ha litt moro og kjøre rundt i gatene i London i kveld". F

    SvarSlett