14. oktober 2010

Port Vila, Efate, Vanuatu

Det ble en lengre stopp her i Port Vila enn vi hadde tenkt på grunn av dårlig vær. De som har kommet inn hit i løpet av de siste dagene forteller om ganske tøffe forhold ute på havet, mens vi har ligget trygt i le inne i bukten her. Det har riktignok regnet mye, så det har blitt endel "innendørs-aktiviteter".
Men vi har også blitt kjent i byen Port Vila, som er overraskende moderne i stor kontrast til landsbyene vi har besøkt på Tanna og Erromango. Folk her ikke like god tid her som i landsbyene, og ikke alle hilser like vennlig på oss heller. Cruisebåtene har gjort sitt inntog her og gjort folk mer vant til turister, - og Port Vila bærer litt preg av det. Men det er allikevel en utrolig sjarmerende by, med mange restauranter, barer, butikker, og ikke minst taxfree-butikker. Byen har også et ekte fransk bakeri, som fort ble vår favoritt... Byens marked er også en opplevelse å besøke!
I går var det såpass oppholdsvær slik at vi kunne ta en sight-seeing tur sammen med the Stellamanns fra A Small Nest. Vi dro til en fantastisk flott foss, hvor vi badet i kulpen under fossen, - og så vi besøkte Secret Garden, som er et slags utendørs historisk museum for Vanuatu.
---
Men nå må vi atter videre, og vi seiler ved soloppgang i morgen mot New Caledonia. Vi skal først til Lifou, som ligger ca. 200 nm sør-sørvest for Efate. Derfra skal vi til Noumea, som er hovedstaden og ligger på selve New Caledonia Grande-Terre.
Vi kommer som alltid med jevnlige rapporter her på Bloggen…
E&M

1 kommentar: