30. oktober 2010

Dag 5, New Caledonia - Australia

TID: 16.30 LT/05.30 UTC
POS: 24*13,8'S 157*03,9'E
VIND:18-20 kn/ 140 deg
SJØ: 2,5 m
VÆR: overskyet, oppholdsvær
VIS: 100%,
BAR: 1016 hPa
COG: 270* SOG: 6,0 kn
DISTANSE TIL BUNDABERG: 258nm

På grunn av dårlige værutsikter for mandag/tirsdag langs kysten ned mot
Coffs Harbour, har vi besluttet å til Bundaberg som ligger rett vest for
oss.
Ved å gå dit får vi fin vind hele veien, og bør være inne mandag
ettermiddag.
Vi har hatt litt vel mye vind kombinert med rotete sjø siste døgn, men
nå er forholdene bra og vi gjør gjevn og god fart...
Alt vel om bord!
E&M

5 kommentarer:

  1. 30/10-10 Hei Elin og Mads!

    Nu begynner dere å nærme dere Bundaberg, og der treffer dere nok på A Small Nest igjen. Nu skal jeg studere kartet nøyere for å få en oppfatning om hvorledes det ser ut der dere lander, og oversikt over resten av turen til Sydney.

    Noen nyheter:

    - Halloween, skrekk og gru som det øker! For 10 år siden var det noe vi så på amerikanske skrekk - og ungdomsfilmer. Siden er vi blitt stadig mer opptatt av å grøsse og fråtse i godteri her hjemme også.
    "Det nytter ikke å heve en moralsk pekefinger mot kommersialisering og mørke krefter", sier sogneprest Caspar Thomassen

    - Kong Harald og dronning Sonja ble mottatt som popstjerner da de besøkte vulkanbyen Banska Stiavnica i Slovakia i går. Byen ligger i det som en gang var krateret til en stor vulkan. Byen har ca 10.000 innbyggere, og det virket som om halvparten av disse var på plass for å hilse kongeparet velkommen.

    - Cecilia Brækkhus (weltervekt) manglet motstandere og følte at proffkarrieren gikk mot slutten. Nå står kvinnene i kø for å møte henne! Og 29- åringen vifter med sine tre VM- belter (WBA, WBO, WBC) foran øynene på svenske Mikaela Lauren (34) i Rostock lørdag kveld. Hun har også VM- belte i weltervekt (WPFF). Brækkhus er eneren på boksernes gjeveste rangeringsliste.

    - Riksrevisjonen og Human Rights Watch ut med hard kritikk av regjeringens bistand til Etiopia. Statsminister Meles Zenawi bruker bistanden til å knuse regimekritikere. Nesten 240 mill kroner i bistand til Etiopia i fjor. Men Erik Solheim mener Etiopia er en suksess…

    - * Sp: Skyt flere rovdyr! Vil redusere antallet betydelig. * SV: La rovdyrene yngle! Det er for få ulv og bjørn! * Ap: Tja… Statsministeren må megle. Og svenskene kan skape enda mer trøbbel. Beinhard rovdyrkamp i regjeringen…

    - Farhat Khan (30) trives godt som eneste kvinne på sin avdelig hos Statoil. Mange forventet at hun skulle være hjemmeværende, da hun giftet seg med en norsk pakistaner. I kveld kan hun bli kåret til Europas mest innflytelsesrike muslimske kvinne, da hun vil konkurrere med 26 andre nominerte om tittelen. Tvi - tvi !!

    - Feil i tusener av lege- resepter. Mange av reseptene som skrives av sykehusleger og fastleger har feil eller mangler, vedrørende styrke, dosering og bruksanvisning. Nær 20 % av feilene kunne gitt alvorlige følger for pasienten om de ikke ble oppdaget av farmasøyt. Delvis har også utydelig håndskrift noe av skylden for feil. Dette fremgår av en undersøkelse av mer enn 85.400 ekspederte resepter i 2006, gjengitt i Dagens Medisin. I alt 2.385 feil ved foreskrivingene (2,6 %)

    ------------------------------------------------

    God tur videre! F

    SvarSlett
  2. Hei Sailors.Foenuftige seilere kommer alltid frem,bra at dere tenker sikkethet hele tiden.Her er det tungt høstvær med regn,men vi tok en lang skogstur alikevell,det er bare å kle seg.Ja nå er det vel bare sjøvakter og utkikk som gjelder for dere,det blir bra med en stopp i Bundaberg tenker jeg.I kveld blir det rakfisk,lite av det i stillehavet kansje?.God seilas videre.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  3. Hallo. Bundaberg er kjent for rom. Godt når man drikker det i Queensland, skrekkelig utenfor den staten. Så hvis dere er glad i rom: Enjoy it while you are there. Lykke til med å komme inn til australsk kyst, vi krysser fingre, tær og øreflipper!!

    Vi har sjekket når det gjelder ankring. Vi venter på tilbakespill når det gjelder vårt aller nærmeste nabolag, the jetty 2 minutes away, men vet at en yatchklubb med "service and maintenance" også for seilbåter 10-15 minutter unna også har ankringsmuigheter, så dette ordner seg. Kommer snart tilbake.

    Har dessverre måttet avlyse tur til Bangkok for å møte mamma Ragna, staff travel med Qantas og Jet Star tilobake fra Bangkok tirsdag-onsdag så ikke bra ut. Nå gleder jeg meg veldig til å ta imot henne i Sydney på onsdag. Veldig trist at vi ikke får opplevet Bangkok sammen. Håper derfor at Sydney og omegn byr på mange gode opplevelser. NOTER: Tania og Matt har invitert mamma Ragna, dere og oss til farmen slik at det blir bursdagsfeiring der, inkludert grilling av smågris og diverse. Det er et sted jeg elsker og ekte australsk villmark som man kanskje ikke kommer til med mindre man kjenner noen, so hope you are here and in for it!!! Avgang fra Sydney onsdag 17.11, torsdag eller fredag.

    Vi har hatt veldig variert vær, i dag var det nydelig. Looking forward to see you here, guys! Astrid & Simon

    SvarSlett
  4. Edvard og jeg sitter her hjemme og leser om dere(mens de andere jobber med hybelen). Edvard er byggeleder og tar seg en velfortjent tv-pause. Edvard sier at han savner dere veldig, og den slenger jeg meg på og! Håper at vær og vind er på deres side resten av turen! God og trygg tur til Bundaberg!

    SvarSlett
  5. Hei! Ja nå er vi flere som nærmer oss Australia.
    Jeg drar i morgen, - Bangkok første, - singel i storbyen, - spennende?!
    Sydney onsdag kveld, gleder meg til gjensyn med kjente og kjære!
    Alt vel i heimen, Ivar hilser masse og er med på ønsket om god tur til dere! Klem mamma Ragna

    SvarSlett