11. september 2011

Cocos Keeling tl Rodrigues, dag 5

TID: 09.30 LT / 03.30 UT
VIND: 18-20 kn / 120 deg
SJØ: 3,5 m svell/vindbølger
VÆR: Skyer og regnbyger
BARO: 1016 hPa
COG: 251* SOG: 5,5 kn
DIST SISTE 24 TIMER: 149 nm
DISTANSE TIL RODRIGUES: 1426 nm

Endelig har vi nett igjen og håper det forblir slik frem til Rodrigues.
Vi har fått god hjelp av nabobåten A Small Nest som har oppdatert
blogg, mottatt og videresendt værmeldinger over VHF.

Etter en natt uten regn fikk vi noen tunge byger over oss på morgensiden
og det har fortsatt slik med jevne mellomrom. Vinden er noe ustabil i
styrke da det er økende vind rundt regnbygene. Bølgene er noe variende
men ligger på ett sted mellom 3-4 m. I går hadde vi fest om bord med
pizza, brus og god stemning. Vi følte oss heldige da vi ikke fikk noen
bølger slående over båten da vi inntok festmåltidet, slik som Elin ble
utsatt for en rekke ganger i går (uten regntøy).

Gleder oss stort til å motta hilsner og mail igjen!

Alt vel om bord,
JERM

5 kommentarer:

  1. 9/9-2011 Hei GoBeyond! Ha fin tur videre!
    Noen nyheter med mer:

    Millionene ruller inn: Anne-Kat Hærland (39) har vært dronningen på humorscenen siden 2006, med 74 mill kr i samlede inntekter. Men hun pustes i nakken av utfordreren Marit Voldsæter (45). Fire år etter premieren på gigantsuksessen ”Gift, men ingen fanatiker” er Anne Katrine Hegna Hærland tilbake med et nytt soloshow ”Jakten på ærligheten”, med premiere i Oslo 24. august. (VG)

    Carl I. Hagen og Frp frykter at Hagens ordfører -kandidatur kan få potensielle Frp –velgere til å stemme Høyre, og avblåser duellen med Fabian Stang. Høyre ventes å gjøre et brakvalg i hovedstaden på mandag med parolen ”Vil du ha Fabian som ordfører, må du stemme Høyre.

    Palestinerne har fått ambassadør i Sverige. Betyr i praksis at den palestinske delegasjonen i Sverige får ambassadestatus. Tidligere har det vært et sk. Generaldelegasjon i Sverige. (AP)

    Under stor tvil tar jeg noen emner fra Se & Hør:

    ”Nytt –på -nytt” - Linn har byttet ut Jon Almaas og Knut Nærum med 30 uniformskledde menn. I høst skal Linn Skåber vise helt nye sider av seg selv. For første gang på 25 år skal hun stå på scenen som vokalist – foran en gjeng staute musikere fra Norske Marines Musikkorps. – Dette er noe annet enn Jon og Knut, sier Linn Skåber etter en svært vellykket premiere i Horten.

    Når John Fredriksen (67) pusser opp, gjør han det skikkelig. Feriepalasset ved stranden i Marabella kjøpte han for 25 mill, nå er det verdt 500 mill. Han er rikeste nordmann noensinne, er god for over 70 mrd kroner; han vokste opp på Etterstad, like ved Vålerenga på Oslo øst.
    - Han eier ytteligere en Marabella – eiendom i tillegg til perlen ved stranden. Oppe i fjellene troner den idylliske eiendommen Los Pikos. Gedigen naturtomt, verdi minst 100 mill..
    - Han har nese for gode kjøp, bla. på Dr. Holms Hotell på Geilo. Her har John funnet sin perfekte vinterplass. Har slått sammen to penthouse - leiligheter, tils. 300 kvm.
    - Han eier en 16 måls eiendom med 200 meter strandlinje på Nøtterøy. Kjøpt for 17 moll, pusset opp for 100 mill, antatt verdi 75 mill.
    - Og en perle på Bygdøy, anslått verdi 110 mill, absolutt en av Oslos aller peneste eiendommer.
    - Mest verdifull er nok eiendommen i Chelsea i London. Bolig 2.800 kvm, og har Londons nest største hage. Kun Buckingam Palace har større hage. Verdi ca 2 mrd.
    - Penthouse i Limassol på Kypros, eksklusive Sandy Beach, 500 kvm, verdi ca 30 mill. Han er kypriotisk statsborger.

    I ny kjole fra Valentino tok Mette-Marit pusten fra resten av selskapet da hun, med Haakon ved sin side, skred inn i Slottets festsal i en ny kreasjon fra Valentino, ved gallamiddagen på Slottet. Prisen på kjolen er drøye 62.000 kroner.
    Hun hadde også et kjent hodesmykke, diamantdiademet som var en gave til kronprinsparet fra kongeparet da de giftet seg.

    Vits:
    En hyggelig mann fylte 90 år, mange ville hylle ham. Den unge presten kom også på besøk, og ville si noen vennlige ord. Den gamle hadde hatt yrke som trappesnekker, derfor sa presten: - Hvis det var mulig å sette sammen alle trappene du har laget, ville de rekke til himmelen. Jubilanten lo litt oog sa: - Jeg har nå laget flest kjellertrapper, jeg.

    F

    SvarSlett
  2. Hei Sailors. Seilasen går fint ser vi,det er bra dere har kontakt med nabobåten.Her i Løten har regnet kommet tilbake etter noen fine soldager,svatrelva har steget til en liten vårflom, men det er langt igjen til Røysetrappa så det går bra.Går dere vanlige sjøvakter nå? med 4 timer på og 8 timer fri.Ha en fin seilas videre.Hilsen Astrid og Harald

    SvarSlett
  3. Det var så godt å høre fra dere personlig igjen!
    Jeg føler det betryggende at dere har kontakt med A Small Nest

    Jeg holder nå på med å dekke bordet til Thea, Kine og bestefar kommer til middag. Kjøttsauaen til pastaen virker lovende, og eplekaken er nybakt, så jeg håper det blir bra.Solen tittter fram etter en regnfull formiddag. Tessie er også med. Jeg er spent å hvordan det står til med henne stakkar.

    Jeg ønsker dere god tur videre til Roderigues. Ikke flere ufrivillige kaldd
    usjer håper jeg, Elin! Klem klem

    SvarSlett
  4. 11/9-2011 Hei GoBeyond! Så bra at dere fikk tilbake nettet! Utrolig bra at A Small Nest kunne yte dere bistand! Nu håper jeg at dere får beholde nettet, og ha fin tur videre!

    I dag er det 10 år siden ”Nine Eleven” som amerikanerne sier, altså siden tvillingtårnene i NY ble lagt i grus, da to passasjerfly fulle av passasjerer og brennstoff ble styrt inn i hvert sitt tårn. I tillegg et fly inn i Pentagon, og et annet ble hindret av modige passasjerer i sin plan om å styrte annet sted i Wash DC. Det styrtet på et jorde i Pennsylvania.
    Jeg satt i flere timer i går og så på dokumentarfilm fra den gang. Meget dramatisk, viste fra selve terrorhandlingen, redningsfolkenes innsats, Bush-administrasjonens handlinger, og intervjuer med folk som opplevde dette på nært hold. Og i dag er dette gjennomgangstema i aviser og TV verden over, inkl A-posten.
    Og NRK har 7 timer sammenhengende sending fra NY i dag, dette er minnedag for de 2.975 omkommene. Hele seks ganger i dag kommer hele byen NY til å stå stille for å minnes og ære dem som mistet livet for 10 år siden.
    Det er spent foran markeringen i NY i dag. President Barack Obama har gitt politi og etterretning beskjed om å iverksette alle nødvendige tiltal for å avverge terrorangrep i dag.


    - Libyas revolusjonsstyrker tok nesten seieren på forskudd. Utover gårsdagen møtte de uventet stor motstand. Og slagene om byene Bani Walid og Sirte blir voldsomme.
    - I over 150 av landets kommuner, får foreldre som har sosialhjelp, kutt i støtten hvis tenåringen i huset tar seg ekstrajobb og begynner å tjene penger selv.
    - Mandag er det kommunevalg. Opptur for venstre: Vi føler oss i siget, sier Venstres leder Trine Skei Grande. Partiet går mest frem på den siste målingen før valget.
    - Eldre mennesker betaler private firmaer 400 kroner for å bli tatt ut og trillet en tur i rullestolen, selv om dette er sykehjemmenes ansvar. Men noen, for eksempel Reidun Næss (97), er så heldig at hun har Anna Fiske fra Røde Kors til å trille seg rundt frivillig.

    Nå begynner jakten. ”Hva er det som er så stas ved å skyte fugler og dyr?” spør Aposten. ”Naturopplevelse, spenning, noe ekstra i forhold til turen. Og jakt ligger i menneskets natur. Og så maten da! Jaktet i Sverige sist helg, da spiste vi skogsfugl tartar: Bryststykke fra orrfugl med kapers og rå eggeplomme…”, sier Beate Aase Heidenreich (43), fylkessekretær i Norges Jegerforbund og ivrig jeger (storfugl, rype, villrein).

    Ble kristen, trues på livet. Abbas Khezri (29) lever i frykt. Han har fått flere drapstrusler etter at han konverterte fra islam til kristendom. Han måtte flykte fra Iran fordi han hadde kritisert det politiske regimet i landet. For to år siden ble han døpt og medlem av en frikirkemenighet i Bergen, noe han ikke har lagt skjul på. Etter det begynte truslene å hagle. Mest muntlige trusler fra vanlige muslimer som mente at det var deres plikt å straffe meg med døden, sier Khezri til Bergens Tidende.

    Hardt mot hardt i makrellstriden. Norske fiskere beskylder Island for piratfiske. Resultatet kan bli ødeleggende for det lukrative makrellfisket. Havet er fullt av makrell, og prisene gode. - Det er tragisk det som skjer. Islendingene driver regelrett piratfiske, hevder han. Grunnen er at makrellen har vandret stadig lengre inn i islandsk sone. Det har islendingene benyttet seg av, og for fjerde år på rad gitt seg selv betydelige makrellkvoter på siden av den ordinære makrellforvaltningen.

    NORGE ER I FØRERSETET. De beste filmene i Norden kommer nå fra Norge! Det sier redaktør Todd Brown i det kanadiske nettstedet ”Twitch Film”. Han mener at det norske filmmiljøet har pleiet frem flere talenter enn nabolandene. (norsk skryt med store overskrifter)

    F

    SvarSlett
  5. Hei på dere !
    Jeg ser nå at dere er på "lufta" igjen, etter at "Det lille redet" kom dere til unnsetning og videreformidlet "radiokontakt". Ja det er som det skulle vært i "gamledager". Det skjedde også da at telegrafistene måtte hjelpe hverandre og viderformidle meldinger etc. det hendte av og til, men dog - (men meget meget sjeldent at ved hjelp av "trikker'n") at gnista (gnisten) ikke fikk radiostasjonen til å funke.
    Jeg observerer imidlertid at "F" over skriver fantastisk godt. Skulle tro vedkommende var i familie med reisebrevforfatteren ombord.
    Uansett, det fritar oss andre å skildre hendelser både fra komikersiden og politikken så lenge bidragene er så fantastiske som her.
    ja, det går utvilsomt mot høst i Norge, og jeg har begynt å forberede vinteropplag. har fått målt opp skuta for skreddersydd opplagspresenning, og boblehavnplass på Dronningen er "i boks". I helgen har jeg bl. annet fra båten vært tilskuer til den unge gardes regatta med laser og 29'er arrangert her ved Bærum Seilforening. 29'erne konkurrerte nærmest og det var gøy å se hvor fantastisk høy fart de får på båtene.
    Som F skriver så er det altså 10 år siden det utrolige skjedde i NY. jeg hadde akkurat kommet inn på et Hotel i Napoli (skulle i forhandlinger med Eni om en FPSO)da resepsjonisten sa at det var "noe" som forgikk i NY. Og da vi så det på TV'n i lobbyen trodde vi ikke det var sant, men fra en filminnspilling. I morgen er det valg, og det er litt frustrerende (les irriterende) å se hvordan rikspolitiker'ne gjør sine fremstøt for å kapre velgere, og ikke slipper kommunepolitikere mer frem i media. I Hole kommune er det ganske stabilt, men stor diskusjon rundt ny E16 og Ringeriksbanen (forkortelse av Bergensbanen)I all enkelhet kan jeg si at E16 er et prosjekt jeg tviler mye på da Statens Veivesen antagelig er den statlig etat med høyest inkompetanse. Det viser tydelig alle tragiske prosjekter og deres resultater.
    Vel, dere har andre ting å tenke på, og det som ikke utenkelig er det som opptar dere mest er vel været. Om ikke farten er like stor nå som i starten over til C I og C K, så er det jo ikke så værst nå heller sammenlignet hva vi her hjemme på en week-end seilas etterlater oss i distanse. Nå er week-enden på hell og "butler'n" ønsker dere en fortsatt fin seilas. PS! den Norske båten S/Y Empire er også på vei til samme POC som dere, men jeg kunne ikke få frem noen ETA på de. De har ikke tatt med seg Indonesia, men gikk rett fra Darwin til Cocos Keeling. Tror de ligger litt foran dere.
    Godt valg i morgen. Dere gjør vel det ombord dere, og pass på Johanna at hun legger sin seddel i rette urnen.!!! (P.S. Vi er få i Hole)
    Bon Voyage
    Thore

    SvarSlett