25. september 2011

Rodrigues til Mauritius

POS: 19*40,4'S, 061*57,8'E
TID: 10.00 LT / 06.00 UT
VIND:13-15 kn / 110-120 deg
SJØ: 2,5 m
VÆR: Skyfri himmel
BARO:1019hPa
COG: 267* SOG: 6,5 kn
DIST SISTE 24 TIMER: --- nm
DISTANSE TIL RODRIGUES: 268 nm

Elin tok i går fly til Mauritius for å møte jentene
der når de kom fra norge. Hun landet bare et par
timers tid før jentenes fly skulle komme, så hun
kunne stå og ta dem i mot når de landet:-)
Planen vår var å seile fra Rodrigues mandag morgen,
men pga dårlige værutsikter besluttet vi i går morges
å seile allerede samme kveld. Vi leiet en bil og fikk
sett mye av øya før vi satte til havs ved 19.30
tiden i går kveld.
Nå gleder kapteinen seg veldig til å treffe jentene
sine på Mauritius på tirsdag morgen!
Alt vel om bord,
JRM

Bilde: Rodrigues sørøst kyst; "N"

4 kommentarer:

  1. Hei Sailors.Ha en fin seilas til Mauritius,det blir stas med besøk av jentene tenker jeg.Her i løten er det høst,hadde noen kuldegrader en natt med rim på taket men i dag er det mildere men gråvær.Hils til alle.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  2. Ha en god seilas til Mauritius!

    SvarSlett
  3. 25/9-2011 Hei dere tre på GoBeyond!
    Ønsker dere riktig god tur, dette er vel en to - dagers reise, og dere er halvveis fremme før dette brevet når frem.

    Men jeg bare måååå nevne de store nyhetene på vitenskapens felt: Spørsmålet er nå om Einstein bommet på naturens fartsgrense? Hans relativitetsteorier innebærer at ingen hastighet kan være større enn lyshastigheten.
    Men forskningsresultater fra Cern har skapt sjokkvirkninger inn i verdens tyngste vitenskapelige miljøer, for ved Cern har forskere målt partikler, som kalles nøytrinoer, som beveger seg hurtigere enn lysets hastighet!
    ”En av grunnsteinene i vitenskapelig tenkning de siste 100 år, Einsteins relativitets – teori, kan derved stå for fall”, sier A-posten! (Overdramatisk, men trenge komplettering)

    Ekstreme nyheter:
    UTDRAG FRA ”FORSKNING.NO” Lørdag 24. september 2011.
    - Partikkelakseleratoren i CERN fyrer av sted pulser med ørsmå nøytrinopartikler, som suser igjennom Alpene og fanges opp 730 kilometer borte, ved INFN Gran Sasso Laboratory i Italia.
    - Men det er noe som ikke stemmer. Etter tre år med intens måling og feilsøking går forskerne ut med det utrolige funnet: Det ser ut til at nøytrinoene raser fra A til B i litt mer enn lyshastigheten.

    SOM Å SLIPPE EN STEIN I EI MAURTUE. I de neste ukene og månedene kommer fysikerne til å myldre rundt i opphisselse, og angripe de nye resultatene med alt de har av faglige tenner.
    - De vil prøve ut alle muligheter for å rive resultatet i stykker, men også for å finne en forklaring på det – hvis det skulle vise seg at målingene faktisk stemmer.
    - Men hva er det som er så farlig med denne fartsovertredelsen? Bør Einstein virkelig grøsse i grava og relativitetsteorien beve i bokhylla?

    Det blir utrolig spennende å se hva dette fører til!

    Regnestykker som beskriver verden
    RELATIVITETSTEORIEN HANDLER OM å finne en måte å forstå hvordan verden virker.
    Dermed kan man forutsi og forstå oppførselen til ting og fenomener som man ennå ikke har målt.
    - Tidligere brukte forskerne Newtons enkle lover til å beskrive hvordan alt fra tog til planeter beveger seg. Hvis du satt i en bil som kjørte 100 kilometer i timen, og du ble forbikjørt av en annen bil som gikk i 100 kilometer i timen i forhold til deg, så kjørte den andre bilen i 200 kilometer i timen.
    - Men så begynte det å dukke opp målinger som tydet på at dette ikke stemte i store hastigheter. Det var i forbindelse med dette at Albert Einstein lagde en helt ny teori.

    Underlige nøytrinoer
    FORSKNINGEN PÅ DE ØRSMÅ PARTIKLENE som kalles nøytrinoer, er et helt nytt felt innen fysikken og man lurer fortsatt på hvorfor de er så vanskelige å oppdage. Her kan det ligge mange overraskelser på lur.
    - Nøytrinoer er utrolig sære. Det er godt mulig at et eventuelt brudd på lyshastigheten bare gjelder disse partiklene. Men vi vil jo likevel trenge en forklaring på hvorfor det er slik, sier Samset. Verken Samset eller Sandaker (forskere) tror det vil mangle på gode forslag.
    - Det er nok en av grunnene til at CERN-forskerne har gått ut med resultatene nå, sier Sandaker.

    F

    SvarSlett
  4. 25/9-2011 Hei dere tre på GoBeyond!

    Noen flere nyheter:

    Etter måneder med spekulasjoner og tvetydige uttalelser, er det nå klart at Dimitrij Medvedev blir en en – perioders president. Etterfølgeren blir forgjengeren, Vladimir Putin, som fra neste vår kan føye seks nye år til sine tidligere åtte år som Russlands fremste leder. Riktignok skal det holdes valg først, men det er en ren formalitet etter at delegatene på landsmøtet i det viktigste og fremste partiet, Det forente Russland, i går med stående ovasjoner godkjente Medvedevs forslag om å gjøre Putin til presidentkandidat.

    Psykiaterne har snakket ferdig med Breivik. De rettspsykiatrisk sakkyndige er ferdige med sine møter med Anders Behring Breivik. Samtalene tok lengre tid enn planlagt. Målet er å finne ut hva slags tilstand han er i nå, og hvordan tilstanden var 22. juli. Deretter skal de to avgjøre om han er strafferettslig tilregnelig.

    Fra nyttår i år, ble pensjonssystemet lagt om. Hovedbegrunnelsen var å spare penger, sørge for et mer økonomisk bærekraftig system. Politikerne var bekymret for en utvikling der folk stadig lever lenger samtidig med at det blir relativt færre i yrkesaktiv alder til å finansiere folks pensjoner.
    Et viktig mål med reformen var derfor å få folk til å stå i arbeid lenger. Men langt flere enn antatt tar i år ut pensjon før de fyller 67 år. På kort sikt blir derfor pensjonsreformen mye dyrere enn forventet, og dette har skapt problemer med neste års statsbudsjett.

    Over hele landet tar forskere sine prosjekter og eksperimenter ut på gaten og tegner og forklarer for nysgjerrige sjeler. Sammen med flere hundre skoleelever fikk kronprinsen en omvisning på Forskningstorget som er satt opp på Universitetsplassen i Oslo. Han rakk både å lage gørrete slim, og sende opp en rakett.
    På Forskningstorget kan vitebegjærlige i alle aldere se utstillinger og delta i aktiviteter som i år har kjemi som hovedtema, ettersom 2011 er det internasjonale kjemiåret.

    Hermansen risikerer 32 måneder i fengsel. Aktor la i går ned påstand om to år og åtte måneders fengsel for den tidligere administrerende direktør i Store Norske Spitsbergen Kullkompani, Robert Hermansen, som fredag erkjente seg skyldig i grov korrupsjon. Første statsadvokat Bård Thorsen mener at grov korrupsjon har store negative konsekvenser for samfunnet, og derfor må straffes hardere enn annen økonomisk utroskap.

    Jenta var ikke eldre enn 15 år gammel, da hennes egen mor begynte å planlegge hvordan de sammen skulle melke trygdesystemet. I de neste årene fødte hun fysisk to barn, men fikk også ”papirtvillingene” Maxima og Håkon uten en gang å ha vært gravid. Så krevde hun å få utbetalt: - Engangs stønad ved fødsel, - Overgangsstønad, - Utvidet barnetrygd, - Ekstra småbarnstillegg, - Bidragsforskudd, - Kontantstøtte.
    Fra 2003 til 2010 fikk hun utbetalt 987.594 kroner til kontoen sin, som hun aldri skulle fått. Nå er 24-åringen fra Oslo dømt til 7 måneders fengsel for grovt trygdebedrageri, hvorav 90 dager betinget. Normalt ville slikt bedrageri gitt 11 måneder, men kvinnen fikk 30 prosent tilståelsesrabatt.

    President Mahmoud Abbas ba om at Palestina må bli FNs 194. medlemsland. Hjemme på Vestbredden var den historiske dagen preget av både feiring og uro.
    Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa at konfliktens kjerne er at palestinerne ikke er villige til å anerkjenne Israel som jødisk stat. Palestinerne må først slutte fred med Israel, sa han.

    F

    SvarSlett