12. september 2011

Cocos til Rodrigues

Johanna på vakt. Mastetoppen til A Small Nest sees over bølgen...

3 kommentarer:

  1. Jeg synes også at dette bildet er spesielt, med båten, ror-vakten, det sterke havet og seilet bak bølgen...

    SvarSlett
  2. 12/9-2011 Hei GoBeyond! Nå unner jeg dere virkelig litt roligere forhold på havet!!!

    I dag er det mandag, og valgdag attpåtil, så kanskje det er grunnen til svært få interessante emner i avisene. Men skal se hva jeg kan finne…

    Bomstasjonen ved E 18 ved Sandefjord er den første av syv på veien sørover. Regnskapet for 2010 viser at av pengene som bilistene betaler her, går 6 av 10 kroner til administrasjons- og finansierings kostnader.

    Titusener av boliger skal bygges i Oslo de kommende årene. Dette vil dempe boligprisene i hovedstaden, mener noen eksperter, og Oslos politikere er samstemte om dette. Boligbyggingen ser ut til å bli stor nok til å dempe boligprisveksten, mener en meglertopp. Men det allerede hete boligmarkedet i Oslo får byens politikere til å svette; og boligbyggingen nu ligger godt under det man anslår er behovet hos Osloborgerne og innflyttere fra inn- og utland.

    Som første land i Europa har Frankrike vedtatt å støtte det nye kriselånet til Hellas. Det øvre kammeret i den franske nasjonalforsamlingen stemte torsdag kveld ja til dette. I mens fortsetter grekere å protestere mot enda flere kutt. Allerede i juli ble lånet godkjent av eurolandene, men senere har det skapt bråk i flere EU-land, bla. Finland, som har krevd garantier for lånet.

    Grekerne synker ned i fattigdom. Store demonstrasjoner i helgen. Hellas gjennomfører de mest brutale nedskjæringene siden annen verdenskrig. Resultatet er eksplosjon i arbeidsledigheten, halvering av levestandarden på få år og mange nye fattige. Lørdag holdt statsminister Papandreou en tale der han lovet å fortsette innstramnings –politikken slik at gresk økonomi kommer på fote igjen. Og 20.000 mennesker demonstrerte mot hestekuren og politiet måtte bruke tåregass mot den rasende folkemengden.

    I Oslo har nesten 40 % av skolene fått ny rektor siden januar i fjor, og syv skoler mangler fortsatt rektor. Eksperter mener at den store utskiftingen kan være skadelige for gode skoler. Men det er få søkere til rektorjobbene, og flere steder i landet har det vært vanskelig å få nok gode søkere til stillingene.

    I Gøteborg er fire menn pågrepet av svensk sikkerhetspoliti etter lang tids spaning, mistenkt for å ha planlagt terrorhandlinger. De fire skal iflg. Expressen tilhøre et terrornettverk med koplinger til Al-Qaida. Pågripelsen skjedde i nærheten av Røda Stens Konsthall ved Ælvsborgsbron. Der var 400 gjester samlet, og dette kunne vært mål for terroristene. Området ble sperret av og gjestene ble evakuert i forbindelse med politiaksjonen.

    Vits:
    En gammel mann ringte til sin sønn noen dager før julaften – Jeg vil ikke ødelegge julen for deg, men det er noe jeg må fortelle deg. Din mor og jeg skal skilles…
    - Hva? Skrek sønnen i telefonen; det kan ikke være sant!
    - Jo dessverre, sa faren – Jeg vet det er trist. Kan du ringe å fortelle det til din søster. Jeg orker ikke.
    Sønnen ringte til søsteren med en gang, og fortalte den sørgelige nyheten. – Aldri i livet om de skal skilles! ropte søsteren. – Dette skal jeg finne ut av.
    Hun ringte til faren og sa bestemt – Det blir ingen skilsmisse! Ikke gjør noen ting før vi kommer!
    Faren la på røret. Han snudde seg til kona og sa: - Alt i orden. De kommer hjem til jul. Og reisen betalte de selv…

    F

    SvarSlett