24. juli 2010

Dag 1, Bora Bora - Palmerson (Cooks Islands)

"S/Y SUNBOY i fin driv..."

TID: 20.00 LT/06.00 UTC
POS: 16*35,84'S 152*46,97'W
VIND:16-18 kn/ 110 deg
SJØ: 3,0 m
VÆR: delvis skyet med endel byger
VIS: 90%,
BAR: 1020 hPa
COG: 265* SOG: 6,6 kn
DISTANSE TIL PALMERSON: 598 nm

Vi seilte sammen med australske Sunboy fra Bora Bora rett
før kl. 12.00 lokal tid i dag. Det blåste friskt utpå,
med vind mellom 20-25 knop, og vi gjorde god fart med
vinden inn på babord låring.
Strålende vær hele dagen, men med noe tiltagende
bygeaktivitet utover ettermiddagen.
Det er deilig å være ute på havet igjen, men det tar også
litt tid å venne seg til bevegelsene i båten med 3 meter
høy sjø inn fra siden. Trygt å ha følge med en annen båt
er det også! Sunboy traff vi første gang i Portugal, og
vi støter stadig på hverandre langs ruten. Mannskapet er
en veldig hyggelig familie fra Coffs Harbour i
(Queensland?), Astralia !
Vi regner med å bruke 4 døgn til Palmerson, og håper da
at været tillater ankring der. Det er ikke mulg å seile
inn i lagunen innenfor revet, så eneste muligheten er å
ankre på en "hylle" utenfor revet. Sjekk atollen på
Google World possisjon 18*03'S 163*10'W.
Takk for alle hyggelge hilsner hjemmefra!
Nyt ferien hjemme, og send oss gjerne noe ord på bloggen
om norsk sommer:-)
E&M

6 kommentarer:

  1. Så bra at dere har fått hyggelig følge av Sunboy mot Tonga! Her er sommerværet veldig skiftende. Akkurat nå stråler solen, men det er foreløbig bare 12 grader. I går syklet jeg til Høvik og badet igjen. Det var deilig vann, men det skyet over ut over dagen. Sneiet borti en brennmanet også. Det er skjelden på Høvik, men i år er det visst spesielt mange av dem. Er spent på været for Røysefesten neste helg. Jeg er glad for at Liv Brynhild og Fredrik har bestemt seg for å komme. Vet ikke om Victoria kommer, og Thea har visst vanskeligheter med å få fri fra jobben.
    Jeg ønsker dere en riktig fint seilas videre mot Tonga :-)

    SvarSlett
  2. Hei Sailors.Sikkert godt å komme til sjøs igjen men dere kjenner sjøgangen mer enn vi gjorde på større båter,men å komme tilbake til vante rutiner ombord er bra.Her er det fint sommer vær 22 grader og sol,ser ut som det kan holde til Røysefesten i følge værmeldingen,ha en fin seilas videre.Hilsen Astrid og Harald

    SvarSlett
  3. 24/7

    Hei Mads og Elin,nyheter:

    - I dag begynner hundedagene. Ifølge folketroen er det ikke grenser for alt som blir skummelt og vanskelig i denne perioden. Maten råtner og brennmanetene kommer til en badestrand nær deg. Fiskene er ikke så gode og mindre fast i kjøttet!!! En av de mest seiglivede mytene er at det ikke skal være mulig å vispe krem…

    - Han er et flott menneske, sa Bill Clinton nylig om sin datters Chelseas (30) valg av brudgom, finansmannen Mark Mezvinsky (32). Neste lørdag fører han sin datter opp kirkegulvet i den lille byen Rhinebeck i staten New York. Ca 400 gjester.
    Han har allerede begynt å få lampefeber, sier Hillary. En stor prestasjon hvis han kommer seg oppover kirkegulvet…

    - Stillingen i tour de France etter 18de etappe: 1. Petacchi (ITA) 213, 2. Hushovd (NOR) 203, 3. Cavendish (GBR) 197, 4. Rojas (ESP) 167, 5. McEwen (AUS) 162, 6. Boasson Hagen (NOR) 152 (jeg vet ikke hvor mange etapper det er…)

    - Fyllingsgrad i vann- magasinene for e- verkene nu 59 prosent. Denne uken har regnet fortsatt å bøtte ned, slik at en kan forvente solid oppgang. Men det er mye å ta igjen, for normalen for tilsvarende periode er på 76 prosent.

    - Robbie Williams gjenforent med gutte - pop - gruppen Take That. Gjenforeningen skal foreløpig vare i ett år. Robbie Williams forlot gruppen i 1996, etter en rekke narkotika- avsløringer.

    - Theater- cafeen er Oslos legendariske wienercafé. Nå totalrenoveres stedet. Stort prosjekt. Det dreier seg om 110 års historie, og et av byens mest tradisjonsrike steder. Vi tar stedet tilbake til fordums prakt, og skal bevare historien som sitter i veggene, sier ansvarlig Hilde Lystad. Åpner for gjester 22. august.

    - Siv Jensen gir Liv Signe Navarsete tips for ikke å fremstå som sint!!! De 5 råd: *Vær blidere og mildere *Vær roligere og mer tilbakelent *Snakk saktere *Pass på at stemmeleiet ikke ligger for høyt *Ikke bli sint. !!!

    - EU har innført 16- års grense for hårfarge. Avd. dir. (og proff. i allergi) ved Folkehelse- instituttet i Norge mener at hårfarger bør være reseptbelagt fordi det inneholder sterkt allergifremkallende stoff PPD. Mange klager over sterke plager.

    - Norske par velger å være "sær- boere", nu minst 35.000 par.

    - Sørlandets største fyrtårn, 50 m over høyvann, har magisk tiltrekningskraft på turistene. Blir besøkt av 80.000 turister hvert år.

    - Oljerensingen i Mexico- golfen har stått på vent i noen dager. I dag forventes den tropiske stormen "Bonnie" å nå sitt høydepunkt. Myndighetetene bekymret over hva stormen kan komme til å bety for naturkatastrofen. Rensingen er helt avhengig av rolig sjø.

    God tur videre. F

    SvarSlett
  4. Hilsen fra Axel, JP og Anne på Norefjell.
    Vi har badet i kulpen i dag, bortsett far JP som hevder ha er blitt voksen nok til å velge å la være. Snakket om dere og hvor fint og varmt det var da dere var med til vår hemmelige sted i skogen på hytta for noen år siden.
    Her er en liten quiz fra oss, Hvis du måtte- quiz :-)
    1. Hvis dere måtte velge mellom country og hard core death sludge, hva ville dere valgt?
    2. Hvis du måtte, hvem ville du leve resten av livet på en øde øy med , Elin: Donald Trump, eller Tande P? Mads: Angela Merckel eller Imelda Marcos?
    3. Hvis du måtte, hvor ville du bo, Antarktis eller Sahara?
    4. Hvis du måtte, hvilken drink ville du hatt servert, Pina Colada eller Gin Tonic?
    5. Hvis du måtte, ville du hoppet et basehopp, eller vært programleder for Melodi Grand Prix (internasjonal finale!)
    Vi vil gjerne ha begunnelse for valgene deres!
    Seil pent, Axel, JP og aNNE

    SvarSlett
  5. Det eneste jeg vet, er at jeg ville valgt Gin Tonic... F

    SvarSlett
  6. Hei,

    Jeg sniker meg til en egen kommentar også. Beklager at det er så lenge siden sist. Først må jeg dessverre korrigere en av nyhetene til F.(sory F). Hushovd er dessverre ikke på 2.plass i TdF. Han er på annenplass i konkurransen om den grønne trøya. Contador leder, og de fleste mener har vunnet TdF med Andy Schleck på annen. Det beste Hushovd kan håpe på nå er å vinne sjarmøretappen i Paris i dag. Vinne på Champs, men han har spurtet elendig i år, så det skjer nok ikke.

    Spania vant fotball VM, men selv ikke Tonga er vel så langt borte at dere ikke vet det (he-he. Axel kom på tredje og vant beste triks på Ekstermsportveko i Voss, men selv ikke Tonga er vel så langt borte at dere ikke vet det.

    Norefjell starter dagen med lettskyet, men for første gang i vår ferie, varmt vær. 20 grader. Det borger nok for at frua krever vi skal på stranden på Krødern. Dere kjenner henne når det gjelder vann. Salt ellet ferskt - uti skal'a i tide og utide. Hun vurderer å mønstre på hos dere igjen som drivanker (jeg antar at det er et anker som driver i vannet).

    Norsk politikk er som vanlig preget av de store saker. Hva skal vi gjøre med at Navarsete har hatt zenbuddhistisk coach!? Moropetterne synes ikke det er noe rart siden hun leder zenterpartiet, men jeg er sjokkert. Skal man ha coach bør det være en middelaldrende pluss mann i dress som har kjørt minst to større bedrifter i grøfta. Hva ellers skal de stakkarene leve av?

    Ellers er det selvsagt interessant at dersom det var valg i dag ville Høyre og FrP sammen få over 50% av stemmene. En høyrebølge i meningsmålingene som får det tidlige 80-tallet til å se ut somm en sosialistisk revolusjon, med Willoch som leder.

    Personlig skal jeg nyte litt over en uke til med ferie, så skal jeg jobbe i Oslo en uke, før jeg reiser til Kambodsja. Uansett hvordan vinden blåser er det vel å ta i å forvente at dere legger om kursen for et lite treff?

    Vel, det var dagens uvesentligheter, skal prøve å belemre dere med fler litt oftere. Husk hvilken side dere skal tisse på og at rever ikke hører hjemme til sjøs (ingen av typene).

    SvarSlett