27. juli 2010

Dag 4, Bora Bora - Palmerston (Cooks Islands)

TID: 19.00 LT/05.00 UTC
POS: 17*41,15'S 160*31,51'W
VIND:13-15 kn/ 110 deg
SJØ: 2-3 m
VÆR: lettskyet pent vær
VIS: 100%,
BAR: 1019 hPa
COG: 260* SOG: 7,0 kn
DISTANSE TIL PALMERSON: 152 nm

Selv om det har vært mindre vind i dag, har vi kunnet
seile med fulle seil i mye roligere sjø, så farten har
vært bra. Men det spørs nok om vi kommer frem til
Palmerston før solnedgang i morgen... Gjør vi ikke det,
kan det hende vi seiler videre mot Niue fremfor å ligge
hele natten utenfor revet før vi kan ankre opp.
Sunboy ligger ca. 6 m foran oss, og det virker som de
tenker det samme, - så jeg regner med vi rådfører oss
litt med dem hvis de er fremme før oss.
Fisken har nå blitt tilberedt rå som Poisson Cru, og
stekt med erter - og smaker fortreffelig hver gang.
Spørs om vi klarer å spise hele før den ikke lenger er
spiselig. Vi har ikke plass i fryseren, - så det store
spørsmålet er hvor lenge man kan konservere fersk fisk
i kjøleskapet..? Noen som vet?
E&M

5 kommentarer:

  1. Vi har hatt hygelig besøk av 3 fine jenter fra Nordstrand, - savnet Thea, men hun får komme sterkere igjen. Låner nå 5's PC siden jeg ikke har tilgang på Internett. Vår fiskefangst har bestått av 2 fine makrell (!), og vi har hatt deilig markjordbærsyltetøy og mange villbringebær-desserter! Været litt opp og ned, - i dag er det opp! Astrid maler i annekset og hun og Ivar skal til Brokelandsheia for materialinnkjøp mens jeg blir med 5 til Risør for andre kjøp! Margrethe og 5 forlovet set i hemmelighet på lørdag. Vesla vae vitne. Litt for mange brennmaneter for de store badenytelsene, men 18 gr. I morgen forsvinner Astrid og 5-fam, Lars Chr. og Joachim overtar. Ivar og jeg hjem på mandag for noen dager. Fortsatt alt godt og dtor klem fra oss på Verven

    SvarSlett
  2. Sender en hilsen fra Risør. Vi har vært her fra 15.7 og hatt stort sett pent vær hver dag. De siste dagene hele dagen. Kun noen raske skurer på kvelden. Vant rokonk. i Skagerak festivalen for klassen 25-50, tok innersningen i vendingen rundt bøya. H var glad for kusine besøk og hang med K&H den tiden de var her. Vesla var stort sett grei med Tessie så snart hun hadde fått sjefet litt. Celine er stort sett på båttur med gutta på nabohyttene. Vi har fisket to makrell som ble grillet (gourmet) og satt en krabbeteine...men krabber liker ant ikke rødvinspølse? Mye maneter og da har lysten til å sette og rense garn vært begrenset. Nå bærer det hjem for å beise litt før jobb. Kos dere videre og mitt tips er at etter et par uker med fisken i kjøleskapet kan dere grave den ned til senere ankommende seilere...

    SvarSlett
  3. Mitt seriøse forslag er at dere koker fisken fortest mulig og lager plukkfisk av den:

    Lag en tykk hvit saus og bland inn de kokte fiskerestene og ev. lettstekt løk eller lignende.
    Krydre med salt, pepper og ev. annet krydder. Bland inn kokt makaroni, eller hvis dere har, kokte poteter.
    Ellers forbereder jeg meg på turen til Røyse. Vanskelig å velge klær med det skiftende været vi har. Reiser vel opp torsdag. Har lovet å være der når Else Marie kommer fredag. Får krysse fingrene for godvær fredag og lørdag i alle fall. Det er jo som vanlig mange som telter. Ønsker dere god bør med passelig vind videre! Klem

    SvarSlett
  4. Fint å lese om dere igjen etter en herlig langhelg på Tyin. Vi var der torsdag til mandag i bare flott vær(mye regn i Oslo)! Vi hadde med mor og far til fjells så de fikk luftet seg litt. De fikser ikke å reise dit alene. Ingen moderne hytte med bilvei fram og innlagt vann, nei...så der må vi trå til.

    Vinjerock-festivalen inne ved Eidsbugarden var vi på for andre gang. Et herlig tiltak. For 2 år siden regnet det, men det satte ingen demper på stemningen da, og i år var det knallvær og masse glade folk! Karsten hadde et møte der oppe mandagen, så vi andre fikk en ekstra dag.

    I morgen skal jeg til Hvaler for å tømme og rive mer i hytta før ombygging. Sigurd blir med for å jobbe han og. Karsten kommer til helgen. Mandag reiser Ed og jeg noen dager til Kristine og Espen+Kiri. Håper brennmaneter har reist til fjernere strøk og at sommerværet virkelig setter inn!

    Kasper fikk lappen rett etter at vi kom hjem fra Bali. :)
    Nå blir det kamp om bilen.. Det ser ut som Isabel og Kasper flytter inn i hybelen vår. Der trengs det også en oppgradering... Nok å holde på her hjemme!!!! Jeg fortsetter på Helsepedagogisk Steinerskole 1 år til, men først blir det en tur til N.H for å besøke Gibbsie. Vi har planlagt en reise til isfabrikken hvor de lager Ben&Jerry is+masse hummerspising seff! Lobsterroll, lyder det kjent??

    Edvard jobber som dere vet hos naboer med plenklipping, og da vi tømte sparebøssen som var stappa full, viste det seg å være 3600 kr.der etter flere års jobbing, suverent! Han er superfornøyd!

    Det kan se ut som det blir grilling på oss i dag.
    Kanskje på badehuset? 20 grader i skyggen, deilig sol.

    Det var alt av agurknyheter fra disse kanter.
    Tenker og snakker masse om dere. Klem

    SvarSlett