31. juli 2010

En liten hilsen til Roysefesten

Vi er nå kommet til Niue, og nyter dette Stillehavsparadiset med alle
våre sanser. Men akkurat i dag skulle vi gjærne vært et helt annet sted,
nemlig på Løten.
Der samles så mange av våre kjære atter en gang til Olsokfest, mens vi
er på andre siden av kloden.
Vi ønsker dere en super fest, og håper været holder!
Her kommer vårt bidag til årets limricks:

På en stillehavsøy ligger båten for anker
Men det er Røysefolket som fyller våre tanker
Vi kan lukte lam som gilles på kull
Og hører ekte latter sang og tull
Det er for Røyse våre hjerter nå banker...

Store varme klemmer til alle og en,
Elin og Mads

2 kommentarer:

  1. Hei begge to! Fint at dere er vel fremme i Niue etter en god seilas. Skal bli interessant å vite mere om det stedet, som dere tydeligvis synes er helt herlig.
    Da jeg ikke vet om noen overbragte hilsen fra dere (ingen internett på Røyse tror jeg) har jeg formidlet limerick + det meste på sms dit!
    I dag har jeg vært hos Anne og Sigurd til deilig middag, med påfølgende dessert og kaffe. Deretter koselig prat, og litt seing på TV, gamle godet humoristiske programmer.
    Her svært variabelt vær, og er spent på å høre fra Røyse om hvordan de har hatt det.
    Nettopp kommet hjem, for sent til å skrive nyheter, får vente å se til i morgen... Har dere internett?
    Ha det fint. F

    SvarSlett
  2. 1/8-2010 Hei Elin og Mads!

    Nu har jeg installert meg på stuen med batteridrift på pc'n for å skrive nyheter til dere. Det jeg skal gjøre, er å sette på text- tv, og bla der istf i aviser! Så får vi se…

    - Røros er på UNESCO's verdensarv- liste. Vedtaket ble gjort lørdag kveld under UNESCO møtet i Brasil. Innebærer at en nå har erkjent at den viktige sammenhengen mellom selve bergstaden og dens omgivelser. Den gamle trebebyggelsen på Røros har stått på listen i 30 år, nesten like lenge som bryggen i Bergen. Området som nu er innskrevet, dekker områder i Holtålen, Røros, Os, Tolga og Engerdal kommuner.

    - Fem personer reddet av kronprinsen. Kronprins Haakon hjalp til med å redde fem personer i land da båten deres sank utenfor Kristiansand. Båten gikk ned under "Tall Ships Races" søndag. Alle er i god behold. I juni måtte kronprinsen selv bli reddet opp av sjøen da han falt over bord ved Randesund i Kristiansand.

    - Flere Ap- veteraner, bla. Thorbjørn Berntsen, ber regjeringen finne en ny løsning for kraftlinjene i Hardanger. Det er en politisk belastning for Ap å bygge ut en kraftlinje trasse over Hardangerfjorden sier Berntsen. Han får støtte fra tidligere finansminister Per Kleppe og 38.000 medlemmer på facebook sida "Bevar Hardanger".

    - En av ti barn i alderen 7 - 10 år har problemer med det muntlige språket, noen kan ikke snakke rent og andre sliter med å forstå ord. Spesielt alvorlig er det at problemene oppdages så sent.

    - Iranske myndigheter sier at de vil sette Tel Aviv i brann hvis Israel forsøker seg på et militært angrep på Iran. Landet frykter angrep på atomprogrammet.

    - Pave Benedikt XVI roser det internasjonale forbudet mot klasevåpen som trådte i kraft søndag. Forbudet ikke undertegnet av stormaktene USA; KINA; RUSSLAND mfl.

    - Flommen i Pakistan har krevet over 1.000 menneskeliv i løpet av en uke. Kraftig nedbør har ført til flom og oversvømmelser de siste ukene.

    - Over 100 raketter og granater er avfyrt fra Gazastripen mot Israel dette året.

    - Avtalen som gir amerikanske myndigheter innsyn i EU- borgeres bankopplysninger trådte i kraft søndag (sk. SWIFT- avtalen). Er et ledd i USA's kamp mot terror- finansiering.

    - TV- lisensen kan bli byttet ut mot medielisens, en avgift på datamaskiner og mobiltelefoner. Dette er allerede gjennomført i mange europeiske land fordi datamaskiner og mobiltelefoner kan brukes for å se på TV.

    - EU har nå en halv mrd. Innbyggere, Europa totalt har 800.000 innbyggere.


    Hilsen F

    SvarSlett