17. juli 2010

Taha'a, Selskapsøyene, Fransk Polynesia

Mandag seilte vi over fra Tahiti til Moorea. Vi gikk til en ankringsplass i Oponohu Bay, som vi ble anbefalt av en lokal seiler på Tahiti Yacht Club.  Moorea og ankringsplassen var fantastisk vakker, men det var for mye charterbåter og turister der. Vi ville heller finne tilbake til paradis, og nyte noen dager for oss selv, - så vi seilte videre til Raiatea fra Moorea tirsdag.

Onsdag morgen kom vi til Raiatea, hvor vi også hadde fått tips om en fin plass rett innenfor det sørligste passet Passe Naonao.  Denne ankringsplassen har bare plass for to båter, men det var sjelden båter der i følge tipset. Men da vi kom frem viste det seg at det lå to båter der allerede, og enda et par som hadde lagt seg like ved i håp om at en av båtene gikk ut…

Vi seilte derfor videre opp langs østkysten av Raiatea, og videre over til Taha’a som ligger innenfor det samme revet. Vi fulgte vestkysten av Taha’a opp til Motu Tautau som er en øy på revet utenfor Taha’a. Her ankret vi opp på en idyllisk plass rett innenfor revet.

Mellom Tautau og en liten naboøy ligger ”Coral Gardens” som er et kjent sted for bra snorkling. På selve Tautau ligger den flotte 5 stjerners luksus-resorten Le Taha’a. I går snorklet vi ”Coral Gardens” og spiste middag på en av de flotte restaurantene på Le Taha’a…

Vi blir liggende her til søndag, da skal vi ned til Marina Apooiti, som ligger helt nord på Raiatea, for å få fikset riggen. Samtidig tar vi båten på land en dag for å få byttet rorlagerene. Sistnevnte er strengt tatt ikke nødvendig, men det er greit å vite at dette er 100% før vi seiler videre vestover…

Vi har litt problemer med datamaskinen etter at vi oppdaterte NORTON 360 (antivirusprogram), på den måten at vi får ”Bluescreen” og shutdown stadig vekk. Dette er krise i forhold til at vi er avhengig av maskinen for  vår kommunikasjon med omverden. Tips i denne forbindelse tas i mot med takk!

 

Vi har klart å oppdatere posisjonene på kartet på hjemmesiden vår, for de som vil se hvor vi er og har værtJ

 

Til slutt; Anne sendte oss en ”sommer Quiz” for et par uker siden som vi helt har glemt bort. Her kommer våre svar på den…  

 

1. Hvem hadde en hit med Golden Years - 70-tallet? DAVID BOWIE

2. Hvem hadde en hit med Buffalo Stance - 80-tallet? NENEH CHERRY

3. Hvem hadde en hit med Bring me to life 90-tallt? EVANESCENCE

4. Hvem hadde en hit med Heart - 80-tallet? NENEH CHERRY

5. Hvilken LP finner vi Sweet Painted Lady, og hvilken artist? PASS…

6. Hvem hadde en hit med Tha Saints are Coming - 90-tallet? U2

7. Hva het den første hiten til Lilly Allen, den går litt sånn:

I want to be rich and i want lots of money

I don't care about clever i don't care about funny

I want loads of clothes and fuckloads of diamonds

I heard people die while they are trying to find them: THE FEAR

 

E&M

5 kommentarer:

  1. Hei Sailors.Ser det blir trangt om plass på de beste ankringsplassene,men sånn blir det vel når flere vil oppleve disse herlige plassene,men dere er jo så flinke til å finne alternativer.Som gammel maskinist er det betryggende å se at kapteinen vil ligge i forkant med vedlikeholdet,det er bra.God seilas videre.Hilsen Astrid og Harald.

    SvarSlett
  2. Hei Mads og Elin, fint å lese om hvor dere har vært i den senere tid, og planene.

    Noen nyheter:

    - Finansrådgivere sliter med teorien. Alle som vil kalle seg finansrådgiver, må fra 1. april 2011 ha bestått skriftlig teori og praktisk rollespill på 4 timer. Nesten 40 % stryker ved første forsøk på denne prøven. (AP)

    - Russland, Tyrkia, Frankrike, Spania, Storbritannia, Sveits har forbud, eller vurderer å forby, ansiktsdekkende slør på offentlige steder. (Frankrike har 1.200 kr i bot for å bære slør) (AP). Norge vil ikke vurdere dette nu.

    - Færre velger badekar i Storbritannia! Badekar på vei ut også der. Men halvparten av de spurte sier at de gjerne skulle tatt seg et bad dersom de hadde tid…! (VG)

    - Fylleorgie i det britiske Parlamentet. Et 10- talls medlemmer drakk seg stupfulle i parlaments- baren før de skulle stemme over viktige budsjettkutt, mens de var på jobb… Den ferske torypolitikeren Mark Reckless (ekstra morsomt navn!!!) var så full at han måtte sendes hjem i drosje… (VG)

    - Oljeutslippet i Mexico-golfen er nu muligens stanset permanent, men ytterligere kontroll er nødvendig (BP) før en vet sikkert.

    - Delstaten California er på randen av konkurs. Innsparing bla. ved at 80.000 fanger settes fri, hver 10- ende politimann sagt opp fra sin stilling og kutt i utdanning, miljø og offentlige etater.


    Ha det fortsatt fint. F

    SvarSlett
  3. Vedr. problemer med datamaskinen:
    - Jeg har to antivirus program i min PC, men benytter bare det ene (AVAST). (Det andre er ikke aktivert og skal fjernes)
    - På det andre (McAfee Security Sc...) står det advarsel mot å benytte to slike programmer, fordi det kan forventes å skape problemer (det ene "tror" at det andre er virus).
    - Har spurt Fredrik og en annen om de har noen tips til deg.

    Hilsen F

    SvarSlett
  4. En liten hilsen fær avreise til Risær, med takk for masse morsom og fin informasjon og vakre bilder! Her har det vært stor og vakker begravelse for Ivar S. Er imponert over hele familiens innsats. Fru W. døde 10.7, og jeg ble "innkalt" til å tilbringe noen timer i kapellet like etterpå i den forbindelse. Så det har vært litt sånn som det må bli i voksen alder. Onkel Ø. ligger påsykehuset, men Ivar og jeg har det bra. Gleder oss sammen med Kine som er kjempeglad over å ha kommet inn på Idrettshøyskolen. Hanna og hun vil komme på besøk til Risør, mens Thea jobber og strever, men er glad for å flytte! Gleder meg til ferie med Astrid og 5-familien og ønsker dere alt godt videre! Stor klem fra mamma Ragna

    SvarSlett
  5. Bekreft mottakelse av tips for datamaskinen fra Sigurd som jeg nettopp sendte til din online- adresse. F

    SvarSlett