29. juli 2010

Dag 6, Bora Bora - Niue

TID: 18.00 LT/04.00 UTC
POS: 18*23,73'S 166*02,05'W
VIND:15-18 kn/ 120 deg
SJØ: 3 m
VÆR: lettskyet pent vær
VIS: 100%,
BAR: 1018 hPa
COG: 260* SOG: 6,5 kn
DISTANSE TIL NIUE: 225 nm

Fortsatt bra vær ute på havet, - men noe økt bygeaktivitet. Mye skyer i
sør og vest horisoter som kanskje har sammenheng med frontsystemet som
er meldt.
Ser ut til at vi vil kunne nå Niue utpå natten eller morgenkvisten
fredag.
Vi er nå 5 båter som seiler i konvoi mot Niue. Hyggelig og sosialt
samtidig som det føles trygt...
Godt å høre at det er klart for Røysefest i år også Harald. Skulle ønske
vi kunne vært med:-) Reidun, har du med deg mobiltelefon til Røyse, så
vi kan sende inn våre limricks? Thea og Kine, skal dere på Røysefesten?
Hyggelig at vår nyhetsformidler er på plass igjen:))
Ellers alt vel ombord!
E&M

4 kommentarer:

  1. Hei Elin og Mads på havet. Trenger dere litt vestlig kultur nå? Jeg skal bestille billetter til Leonard Cohen konsert idag, gjelder tirsdag 9. november i Sydney for Simon, Ragna J og meg. Koster AUD 196/ca NOK 1070 per billett for Gold. Litt billigere for Silver, men det er en stor arena, så tror Gold er verdt det. Spørsmålet er om jeg skal bestille til dere også? Han fikk kjempekritikker da han holdt konserter i Oz i fjor. God seilas videre! Når det gjelder innkjøp ser vi på det når jeg er tilbake i Sydney, håper å komme med fra Frankfurt på tirsdag. Astrid x

    SvarSlett
  2. Hei Elin og Mads. Etter en fin ferie på Bali er det nå tilbake til jobben og dagliglivet. Og fått oppdatert meg på bloggen deres. Litt av en fisk dere fikk. Var stekepanna stor nok??
    Ingjo og Ed er på Hvaler og tømmer hytta så det blir klart for påbygg og en ekstrem makeover i høst. Skal hilse fra ingjo.
    Ha en fotsatt god seilas.
    Karsten

    SvarSlett
  3. 29/7 Hei Elin og Mads!
    I dag har det i stor utstrekning pøsregnet i Bærum, og med tanke på fellesferien snart forbi, og skoleferien fremdeles varer, antok jeg erfaringsmessig at Baker Hansen og de fleste lunsjstedene var fullsatt av unge mødre og bestemødre med barn.

    Dro derfor til Holmenkollen restaurant, men den viste seg å være stengt pga oppgradering. Det var også veien dit, så det er bare så vidt at en kan kjøre opp.

    Kort og godt: Kjempearbeider på gang, alt pga oppgradering før VM i hopp kommende vinter. Så det blir nok bra! Og det nye hoppet er jo imponerende i sine dimensjoner!! Det ble åpnet sist vinter.

    Dro da videre til Frognerseteren (nabo Karin og jeg). Og der fikk vi godt bord og deilig lunsj, røkelaks og roastbiff. Etter hvert ble det helt proppfullt av gjester, turister og fra området. Ante ikke at stedet har så mange plasser…

    Etter denne stemningsrapporten, nyheter:

    - Profilerte Ap- politikere ønsker at Ap skal gå til valg på økt skattenivå for lønns- mottakere med høy inntekt fra 2013. Har sin grunn i at Frp og H iflg. menings- målinger har stor fremgang, ja til sammen over 50 %.
    Alle enige om at eldrebølgen er en stor utfordring. H vil satse mer på effektivisering uttaler Sanner.

    - Nå kommer regnet Østafjells! Se opp for flom! Det er sent flomvarsel i flere fylker, inkl. Hedemark, Oppland og Akershus. Folk som bor nære elver og vassdrag må holde øynene åpne sier vakthavende hydrologi hos NVE. Dette er ganske mye nedbør, men ikke ekstremt, sier meteorologene.
    Håper at det ikke blir problem for Røysefesten…

    - Al- Qaida raser mot burkaforbud i Frankrike i et tre kvarter langt lydspor på en militær nettside onsdag. Oppfordrer kvinnene til å være hellige krigere, og kle seg i burka…

    - Vennskap gir deg lengre liv, godt for sjelen og gjør underverker for helsen. Å være uten venner skal være ike ille som å røke 15 sigaretter om dagen…! (eksempel på dagens standard på "forskning" ?)

    - Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette Marit gikk 4 mil lang pilegrimsferd til Nidarosdomen i går kveld. Turen var privat, og varte over to dager. Ble tatt i mot av styreleder for Olavsfest- dagene Per Ivar Maudal og biskop Tor Singsaas.

    - Helikopter Sea King hang over søppelfylling og Orionfly var på vingene i Harstad da utrangert nødpeilesender sendte signaler. Avfallsarbeidere forsto at noe var galt. Senderen hadde vært destruert i en stor presse, men blitt aktivert! Politiet går videre med saken…

    - Regjeringen avviser sjøkabel i Hardanger- fjorden, men planlegger dette i Oslofjorden…

    Hilsen F

    SvarSlett
  4. Hallois!
    Da ble det en lengre seilas enn planlagt denne gangen skjønner jeg.
    Her er det mørkt, vått og småkaldt, og jeg har krøpet opp i sofaen og sløver med tv og mac. Det er sendt ut flomvarsel åtte fylker, blant annet Oslo. Er fortsatt optimist og satser på en knalluke før jeg begynner å jobbe igjen.
    Har vært i Tønsberg i dag, feiret Liz og Karin som har bursdag. Kåre falt i butikken i går, og ligger nå på Tønsberg sykehus med brukket lårhals, veldig leit.

    Her kommer en liten filmquiz, den heter Poster Punchlines, hvilke filmer er det snakk om her (70- og 80-tallet):
    1. Love means never having to say you're sorry.
    2. Just when you thought it was safe to go back in the water...
    3. In space, no one can hear you scream.
    4. The plane is going to Chicago. The pilot's going to New York. The passeners are going to pieces!
    5. She was the woman of Allen's dreams. She had large dark eyes, a beautiful smile and a great pair of fins.
    Seil pent!

    SvarSlett