Nå nærmer det seg! Vi regner og regner og tipper og tipper på ETA Rodney Bay,
dagsetapper, gjennomsnittsfart osv. osv.
Vi ligger godt an fortsatt, men venter i skrivende stund på siste ferske resultater
fra ARC og dagens posisjons rapporter. Vi regner og regner på hvor mye vi må slå
våre konkurenter med for å kunne ta andreplassen også på korrigert tid. En stor takk
til Fredrik (Mads far) for en fantastisk resultat service som hjelper oss i dette
arbeidet. Mads fra Frivind gir også fin input her, samt noen råd for seil-strategi
den siste biten.
Alle tenker på å komme fort fram så vi tenker fart og kurs så ofte vi kan. Sånn som
her i natt da det kom en vind-dreining som satte vår kurs mot Grønland (sånn ca. i
hvertfall). For å slippe å seile mot Grønland en hel natt ble det beordret jibb i
nattemørket. En slumrende matros ble purret med vantro i blikket. Jibbe nå??? Å
jibbe med spridd genoa krever noe jobb fremme på dekk. Dekks-lys ble tent, alle
sikkerhets messige foranstaltninger tatt osv før jibben ble gjennomført. Operasjonen
foregikk knirke-fritt takket være godt samarbeid mannskapet mellom. Etter jibben
kunne det konstateres at kursen gikk i rettning av St. Lucia og varmere strøk igjen.
Ellers er følgende samtale blitt overhørt på dekk i natt:
Mannskap 1: Men der la jeg merke til at du brukte "venstre". Når bruker man
uttrykk som "babord" og "venstre" omhverandre?
Mannskap 2: Det kommer an på om man står ved styrbords rær det. Står men
vendt mot styrbords rær, så vil draftet vise at babords venstre er lik
styrbords høyre fra den ene taljen hvis man går mot
kompassretningen og sier øst vest nord syd, så vil alltid babord
vende sydover mot vest når ræret er på stampen. Det er klart.
Mannskap 1: Ja, det er selvfølgelig avhengig av om man befinner seg
aktenfor tvers med styringsplakaten.
Vi sier ikke mer....
Anne kan forøvrig melde at hun har fortsatt en tåre i det høyre (styrbord?) øye etter
det rørende innlegget på bloggen fra hennes sønn.
En rask statistikk over kommentarer på bloggen sier oss at det er vesentlig høyere
aktivietet på innlegg på ukedager. Hmmmm? Hyggelig at dere prioriterer innlegg til
oss fremfor arbeidet. Det får oss til å føle oss beæret! Og vi skjønner godt at
helgene blir for travle for å sette seg ved PC'n og skrive. Vi har det samme måte.
Glad det snart er mandag :-)
Da var det dagens Quiz:
Selv om vi har det fortreffelig her ute på havet så er det som dere sikkert skjønner
enkelte ting vi begynner å savne litt. Nå skal dere få gjette; hvilke tre ting gleder
vi oss mest til når vi er fremme?
Et par spørsmål til fra Anne, gjerne til svigermor Liz fra Trinidad, hva heter de
skumle eplene(?) som man ikke skal ta på, og hva skjer hvis man gjør det? Hvor ofte
høster man breadfruit, er det noen sjangs å få det på menyen nå? Flere anbefalinger
om hva vi bør spise, eventuelt unngå av skumle saker? Håper det står bra til med dere
begge!
Over og ut fra S/Y Go Beyond
Lars, Anne, Mads og Elin
Hei,
SvarSlettNå er det vel ikke mange dager igjen før dere setter føttene på St. Lucia og dere har selvfølgelig fått SØLV i deres klasse. Dere vinner hvertfall blogg-side konkuransen blandt de Norske båtene. Både Seilas og Seilmagasinet er klare i sin dom. :-) som jeg tyder det. Godt jobbet og ikke slapp av for mye før målstreken er passert.
Svar på dagens quiz er : dere lengter etter ferskvannsdusj, friske grønnsaker/frukt ,samt surfe på internett. Tenk på alle nyheter dere har sluppet å ta stilling til. Ellers tror jeg Elin og Kapteinen har lastet båten full med god mat og drikke så dere har ikke manglet så mye.
Kristine
Javel, dere begynner virkelig å nærme dere mål nå. Både bokstavelig, og i den forstand at dere fantaserer om hva dere skal spise og gjøre når dere kommer på land. I forhold til quizen er dusj, internett og en diger iskald øl, som kan følges av en til helt lik det dere savner mest.
SvarSlettHet hjemme savner vi matrosen, og sol gjerne med kuldgrader og snø. Dette savnet blir forsterket av at dere snart er framme. Ikke sånn å forstå at jeg ikke vil at dere skal komme fram, tvert i mot. Det er bare det at fram til dere er framme har jeg ikke misunt dere noe. Vel framme endrer det seg betraktelig.
Men, dere får ikke la det legge noen demper på gleden ved å se land i horisonten. Vi gleder oss hver dag det er mulig å se nabohuset gjennom tåka og det lave skydekket.
Av nyheter kan det nevnes at våre blide myndigheter "fanget" tretti irakiske asylsøkere klokken 0100 i natt og satte dem rett på flyet til Bagdad. Det er ett eller annet helt galt med norsk politi som utfører aksjoner midt på natta natt til søndag. Konstruert for at medier og organisasjoner ikke skal få nyss om det. Jeg får lov til å si dette til det norske folk på dagsrevyen i dag.
Ellers skal Anna og Paul Anka skilles!
Lår babord halser!
Jeg tror dere gleder dere mest til:
SvarSlett1) Se igjen deres vakre døtre Kine Marie og Thea Nicoline.
2) Gi oss masse fine gaver! :)
3) Lage mat og varte opp for oss under hele oppholdet.
hohohoho
Hei der ute!
SvarSlettGodt at dere er på rett kurs igjen, og ikke på vei til Grønland. Bra jobbet.
Tror dere lengter etter fersk melk, dusj med ubegrenset tilgang på ferskvann, som holder mer enn 30 gr., og en god seng som ikke beveger seg.
Full fart forover mot St Lucia! Reidun
Det ble nesten julefeiring på Grønland...
SvarSlettHold tunga rett i munnen nå, dere er SNART framme!
Dere lengter etter ubegrenset tilgang til vann, ubegrenset tilgang til alkohol, ubegrenset tilgang til god nattesøvn, gjetter Karsten og jeg.
Karsten og Edvard er nå ferdig med et flott pepperkakehus, og jeg har sett på film(PS.I love you) med Isabel. Edvard har full jobb hos juletrefolket på Holtet, men hus rakk han å bygge. Edvard har invitert juletredamen på middag neste onsdag.
I kveld blir det Dexter, sesong 2.
Lørdag ble det ingen melding fra meg, var hos Stine på rakfisk fredag...men hva har det med lørdag å gjøre???
Sånn går nå dagan..
Heisann!
SvarSlettJeg tror dere gleder dere mest til å 1) stå på fast grunn 2) komme hjem 3) Air Condition
Hilsen Tobias
Vi regner med at dere ønsker:
SvarSlettDusj
Bevege seg på fast underlag uten å holde seg fast
Sove en hel natt uten store bevegelser
hei,
SvarSlettdere savner:
1.å gå tur lengre enn 12m frem og 12m tilbake.
2.sove en hel natt
3.svømme i den turkise og deilige varm sjøen.
vi skjønte at dere hadde funnet ut hvem vi var , da dere satt opp list med tre alternativer. Det er bare 2 First 40 i Norge.
Stå på vidre, følg med på alle vindreininger. Det er morro og følge dere.
Trine.
Jeg tror dere gleder dere mest til å:
SvarSlett1) Drikke champagne og feste når dere kommer i mål
2) Sove en hel natt
3) Sjekke mail og facebook?
Eventuelt møte alle seilie-vennene deres igjen på land.
Ellers fant jeg dette om karibisk mat, vet ikke om det står noe interessant eller ikke for har ikke giddet å lese det selv. haha. Thea
PS. Selv om jeg ikke har kommentert i helgen skjønte jeg faktisk at det var skammekroken jeg også! Så nå kan jeg angre nå!
What to Eat in The Caribbean
A few decades ago, the Caribbean people thought their food not good enough for the annual hoards of vacationing tourists. They considered their local dishes too native and uninteresting, and chose to offer visitors French food instead. Fortunately, after constant demand, Caribbean hoteliers and restauranteurs now offer a variety of traditional foods throughout the islands.
From the lush tropical vegetation of the Caribbean comes an astonishing array of fruit. There are coconuts, pineapples, passion fruits, papayas, mangoes, apples, oranges, bananas, melons, figs, pomegranate, and limes. Others include the breadfruit, ugli, naseberry, tamarind, sapodilla, soursop, plantains, cherimoya, monstera, loquat, carambola, guava, and mamey sapote. Some exotic fruits are not exported because they are too delicate, which is why many Caribbean fruits are unfamiliar to those who do not travel to the Islands.
Some fruits are enjoyed right off the trees as part of a meal or snack, but many are used for a variety of both sweet and savory dishes. Mangos and papayas are used in drinks, desserts like sherbets and mousse, and in fiery chutneys. Coconuts are used for coconut bread, coconut ice cream, flan, and that world-famous Pina Colada. Coconut milk is also used for meat sauces, and even cooked with beans. Plantains, which are similar to bananas, are eaten grilled, fried, prepared as crispy chips, or baked in meat pies.
Vegetables, likewise, are prolific on the islands. Yams, pumpkin, yuca, calabaza, callaloo, chayote, sweet potatoes, okra, tomatoes, zuchinni, cucumbers, and bell peppers are all used to their full advantage. A variety of legumes are also popular, especially black beans used in popular Cuban black bean soup. Other common beans are pigeon peas, black-eyed peas, and red beans. Most bean dishes are served with rice and cornbread, similar to Creole menus of the Southern U.S.
Poultry dishes are widespread throughout the Caribbean, mostly because chicken is the most economical meat. It is often marinated with ginger, lime, and chiles before grilling. Beef and pork dishes are common in Caribbean cuisine, but more so on the Spanish Islands. Goat, and less popular lamb, are used on some islands. Curried Goat is a holiday specialty of Jamaica.
Treasures from the sea are another reason to experience Caribbean cuisine. These are the fresh fish, shellfish, and other tropical delicacies caught daily in the warm waters of the Caribbean Sea. Hundreds of varieties of fish are available, including sea bass, swordfish, pompano, mullet, kingfish, yellowtail, tuna, wahoo, snapper, grouper, mackerel, and dolphin fish. They are grilled, baked, or served in chowders and stews.
Salt codfish is a Caribbean specialty. Its most common presentations are in salads and stews, or with scrambled eggs. Shellfish like the spiny lobster and shrimp are ubiquitous, and both given the special Caribbean touch with specialties like Lobster Creole and Coconut Shrimp. Other Carribean specialties include conch, sea urchin, and turtle.
Probably because of the preponderance of sugar cane in the islands, desserts are an important part of a Caribbean meal. They come in every form, from cakes, dumplings, bread and rice puddings, to flan, souffle and mousse. There are also frozen ices and sherbets. Many desserts utilize local fresh and dried fruits, sometimes sweet potatoes, pumpkin, and avocado; rum is sometimes an ingredient.
Hei, da har endelig FEM lest bloggen også, utrolig artig og fint at alt har fungert så bra! Kan rapportere om skitur i -14 på golfbanen i Drøbak i dag med Vesla. Hun bæsjet i løypa og uten pose vippet jeg den ut i periferien. Ikke lurt! Gikk med hundebæsj på skituppen ca 1m foran nesa og det luktet noe særlig! Det er meldt kaldere i morgen, nyttårsaften (-23 i Drøbak) så kos dere i varmen. Hilsen alle oss i Drøbak!
SvarSlett