24. desember 2009

Admiralty Bay, Bequia


Anne mønstret av på søndag, og etter å ha sett henne vel av gårde i en taxi, sjekket vi ut fra Rodney Bay. Nå er Kine og Thea vårt nye mannskap, og de er med oss til 29. desember.

Vi seilte til Marigot Bay og ble liggende der i to netter før vi satte kurs for Bequia tidlig tirsdag morgen. Planen var å nå frem til Admiralty Bay i god tid før solnedgang. Men etter et par timers seiling fikk vi melding over radio om at den norske båten Odin hadde observert en kantret motorbåt i stredet mellom St. Lucia og St. Vincent. Rett etter kom det en melding fra en kanadisk båt om at de hadde plukket opp to overlevende fra havet. De overlevende hadde fortalt at båten deres hadde kantret ved 5-tiden samme morgen, og at det hadde vært ytterligere to personer om bord som skal ha prøvet å svømme til land.

Den norske båten Escape var også i området, og vi ble alle med på søk etter flere overlevende, samtidig som Escape prøvet å kontakte myndigheter på både St. Vincent og St Lucia. Ingen av delene gav resultater. På Martinique oppfattet heldigvis redningssentralen våre meldinger, og de sendte ut en generell melding på VHF. Det kom etterhvert mange båter til området som ble med på søket.
Vi besluttet å prøve å slepe den kantrede båten til Wallilabou før mørket, og fikk med hjelp fra Odin festet en trosse i baugen på båten. Vi forstod straks at vi ikke kom til å rekke til land før kvelden med båten på slep, da vi ikke klarte å holde mer enn ca. 2 knop. Etter et par timers fikk vi heldigvis hjelp av en lokal rutebåt, Admiral Bay II, som var villige til å ta over slepet. Vi kunne haste videre mot Wallilabou før mørket, mens de klarte å snu den kantrede båten å tømme den for vann. Når vi nærmet oss Wallilabou, passerte slepet oss med god fart. Admiral Bay II kunne over radioen fortelle oss at nå var det endelg kommet en Kystvaktbåt til området for forliset, og de ville fortsette søket. Vi håper de savnede har klart å komme seg til land, eller blitt reddet av en annen båt, - da vi innser at at det dessverre ikke finnes noen redningstjeneste her med tilsvarende ressurser som det vi har hjemme...

Vi kom oss til Wallilabou, hvor vi traff igjen Odin og Escape. Det ble en tidlig kveld, og neste morgen bar det igjen mot Bequia. Vi kom frem hit ved 14-tiden, og fikk lagt oss til i en bøye innerst i bukten.

Her i Admiralty Bay er det nå fullt av båter som forbereder seg til feiring av jul. Det har blitt en tradisjon blant norske båter å feire julen her nede.

Lille juleaften pyntet vi båten for å få den riktige julestemningen . Til middag hadde vi tradisjonell risengrynsgrøt med mandel, og rød saft. Pepperkaker og annen julebakst hjemmefra er også satt frem og prøvesmakt.

På Juleaften skal vi først spise julebuffet på Jack's, og etterpå blir det beachparty med de andre norske og skandinaviske båtene.

Det blir en annerledes jul for oss i år, og vi vil savne familie og venner...

Vi ønsker alle hjemme i Norge en fantastisk HVIT jul, og et godt nytt år!!!

3 kommentarer:

  1. Hei på dere!
    Ønsker dere en god, annerledes og varm jul i karibien. Turen og bloggene deres har gitt oss masse inspirasjon - ser ikke bort ifra at vi følger i deres "seilspor" neste år. Vi hilser dere fra et skikkelig vinterkledd Hafjell med godt med snø og minus 6 grader. Gleder oss til mange dager her i fjellheimen med familie og venner.
    Godt nyttår og god tur videre med spennende opplevelser på nyåret. Klem Ellen og Haakon

    SvarSlett
  2. Flinke redningsmenn, jeg er stolt av dere - godt det ikke var midt i racet! God jul, kos dere, og hils til kjente båter!

    SvarSlett
  3. Det står i Seilmagasinet at vi kom på 26. plass til slutt. Bra, hva?

    SvarSlett