26. november 2011

Durban til Port Elisabeth

Posisjon 14.00UTC: 31*46,7'S - 29*37,5'E

Her går det unna!
Seilasen begynnte litt trått i går kveld, med stampesjø og litt
motstrøm. I løpet av natten gav vinden og sjøen seg, og vi fikk
etterhvert noe strøm med oss. Det ble motorkjøring helt til i dag
morges...
Da vi tydeligvis ikke helt hadde funnet Agulhasstrømmen, som skulle gi
oss i allefall et par knop medstrøm, gikk vi igjen nærmere land og 200m
-dybdekoten. 1/2 nm utenfor 200 m linjen fant vi endelig 2-3 knops
strøm. Vinden kom også etterhvert, og nå gjør vi gjevnt over 10 kn for
bare seil! I perioder er strømmen oppe i over 4 knop, og vi har hatt
fart over grunn på 12,4 kn!!
Været ser fortsatt bra ut, så vi håper å kunne gå helt til Port
Elisabeth:-)
Alt vel om bord!

2 kommentarer:

  1. Den 26 november. Hei GoBeyond!
    Veldig moro at det går unna, at dere fant strømmen og har vært nesten oppe i 12,5 knop! Flott!

    Noen nyheter:

    STORMEN BERIT HAR SLAGIT TILL HÅRT MOT NORGE – med översvämningar och trafikolyckor. Nu kläms Sverige av två stormar. Flera regioner har haft problem med översvämningar och trafikolyckor i det hårda vädret. Även sjötrafiken har påverkats hårt.
    – Det kommer bli rejält blåsigt och regnigt, säger Lisa Frost, meteorolog vid SMHI.
    I Sverige har det under gårdagen blåst hårt i fjällen med stormbyar upp på 27-28 meter per sekund.
    – Det blir riktigt busväder, säger Lisa Frost til DN.se. Samtidigt som stormovädret, med en hel del snöbyar, dragit in över norr – så drar ett nytt lågtyck in över de södra delarna av Sverige. (Aftonbladet)

    MANGE KUNDER I OSLO ER PÅ JAKT ETTER SMØR. Flere butikker i Oslo er i ferd med å gå tom for det tradisjonelle meierismøret. Det samme meldes fra flere andre deler av landet.

    Lavkarbo - dietter (- hysteriet) har fått skylden for at vi kjøper butikkene tomme for både bacon, smør, fløte og rømme. Men det er ikke hele forklaringen, innrømmer Tine i en pressemelding. Været må ta sin del av skylden også. De siste månedene har vært usedvanlig nedbørsrike, og har ødelagt ferier, infrastruktur, hus og humør.

    Men også kua betaler for dette. Fôrkvaliteten er rett og slett for dårlig, og resultatet er at det nå er lavere melkeproduksjon enn normalt.

    KJØRETØYET MED SEKS HJUL, offisielt kalt «Mars vitenskapslaboratorium», døpt ”Curiosity”, er skutt opp fra Cape Canaveral i Florida i dag lørdag ettermiddag norsk tid. Skal etter planen lande på Mars den 5. august.
    - Dette er en Mars-forskers drømmemaskin, sier Ashwin Vasavada, prosjektforsker på et av NASAs laboratorium. Han fortsetter:
    - Det er den mest avanserte vitenskapelige utforskermaskin vi noen gang har sendt ut. Vi er utrolig spente.

    Kjøretøyet, som har kostet nesten 15 milliarder kroner, skal gi forskere detaljert kunnskap om steinene på Mars' overflate. Forskerne håper at dette skal hjelpe dem til å finne ut om det noen gang har eksistert liv på Jordas nærmeste nabo.

    EN AMERIKANSK FLYPASSAGER MÅTTE STÅ oppreist i syv timer på en US Airways-flyvetur fra Anchorage i Alaska til Philadelphia. Grunnen var at medpassasjeren var overvektig (180 kg) og tok halve plassen av setet hans. Flyet var fullt, ingen ledig plass....

    Episoden fandt sted i juli, men er kommet frem nu, fordi USA debaterer erstatninger til flypassagerer efter den tidlige snestorm i oktober, som blandt andet betød, at et fyldt fly måtte vente i otte timer i en lufthavn uden, at passagererne måtte komme ud. (Politiken)

    EN MINUTIØS GENNEMGANG AF BEGIVENHEDERNE på Hotel Sofitel i New York, i de timer, da Dominique Strauss-Kahn blev anholdt og beskyldt for sexovergreb mod en stuepige, kan muligvis give den vanærede franskmand oprejsning.

    Historien begynder med, at en stuepige træder ind i en luksussuite på et hotel i New York, og den ender med, at flere af hotellets sikkerhedsfolk to timer senere tilsyneladende lykønsker hinanden, da politiet ankommer for at anholde Dominique Strauss-Kahn.

    Den efterfølgende skandale kostede ikke alene Strauss-Kahn jobbet som IMF's topchef; han mistede også al sin status i fransk politik, og fra at være blandt favoritterne til at vinde næste års præsidentvalg, er han nu fuldstændig ude af magtens cirkler. (Politiken)

    F

    SvarSlett
  2. Det går fykende forstår jeg :-) God seilas videre!! Klem

    SvarSlett