10. november 2011

La Reunion til Richards Bay - Dag 6

TID: 10.00 LT / 06.00 UT
POS: 27*44,5'S 045*03,03'E
VIND:19-23 kn/ 70 deg
SJØ: 2-3 m
VÆR: Skyfri himmel
VIS: 100%,
Baro 1016 hPa
COG: 250* SOG: 6 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 165 nm
DISTANSE TIL RICHARDS BAY: 686

5 døgn og halveis! Jippi:-)
Vinden tok seg betraktelig opp på kvelden i går, og det
har blåst rundt 25 kn+ meste parten av natten. Bølgene
har økt betydelig også, så det er ikke fullt så behagelg
om bord lengre, men vi klager ikke...
Vi har passert ca. 130 nm under sørspissen av Madagaskar,
og seiler nå kurs direkte mot Richads Bay.
Alt vel om bord!

2 kommentarer:

  1. Den 10. november. Hei GoBeyond! Ha fortsatt fin seilas!

    LITT STYGT SLADDER OM BERLUSCONI, utdrag fra VG: Smørsangeren, støvsugerselgeren, entreprenøren, mediemogulen og politikeren Silvio Berlusconi (74) gjorde bare det som italienske menn drømmer om: Da han fikk sjansen veltet han seg i rikdom, kvinner og politisk makt. - Neste uke er det slutt.

    I over 17 år har Berlusconi preget støvlelandet på godt og vondt, mest det siste. Nå felles den endelige dommen over landets statsminister: Han har vært en katastrofe for landets økonomi. Nå synes det et visst håp for Italia.

    Han, Italias tredje rikeste mann, skal ha fylt mange sentrale politikere og byråkraters lommer gjennom de siste 17 årene. (han kan ikke ha vært bare dum da… Fs anm.)

    ITALIENSKE AKSJER PÅ VEI OPP. Til tross for EU-kommisjonens lave anslag for økonomisk vekst i eurosonen, økte troen på mer stabilitet i politikken. Berlusconi gav offentlig sin støtte til den sannsynlige etterfølgeren, tidligere EU-kommisjonær Mario Monti. Nasjonalforsamlingen vil trolig vedta Berlusconis innstrammingspakke neste uke.

    GRESK REGJERING TAS I ED I MORGEN. Tidligere nestleder i den europeiske sentralbanken, Lucas Papademos, blir formelt tatt i ed som statsminister i Hellas i morgen. Han har også vært sentralbanksjef i Hellas, også da man gikk over fra drakmer til euro.

    DET HAR VÆRT SÆRLIG MANGE OVERFALL, RAN OG ANNEN STYGG VOLD og voldtekter i Oslo dette året. Nu gjennomgås politiets håndtering av dette forholdet. De store problemene oppstår natt til lørdag og natt til søndag, og da gjerne i forbindelse med inntak av alkohol. Da eksploderer disse forbrytelsene.

    Det viser seg at nettopp på de tidene denne kriminaliteten er som verst, er det færrest politifolk på jobb i Oslo. Det er ni ganger flere politifolk i Oslos gater i ukedagene enn på nattetid i helgene. Når kriminaliteten skjer, har store deler av politistyrken fri.

    Siste helg på nattestid var ekstra politi satt ut, og da skjedde det nærmest intet kriminelt. Dette er i henhold til råd fra Oslo Politiforening gjennom mange år, som har ment at det er alt for lite synlig politi på de kritiske tidspunktene. Og Oslos politikere er sjokkert over hvor lite politifolk som er på jobb når vold - og voldtektsfaren er som verst. (politikerne har altså ikke fulgt opp? Fs anm.).

    DEN ANTATTE LEDEREN AV HELLS ANGELS I NORGE, Leif Ivar Kristiansen, er funnet skyldig i trusler, ran og grove narkotikaforbrytelser i Frostating lagmannsrett i dag. Han ble dømt til fire år og ni måneders fengsel i mai i år. Aktor har nu i lagmannsretten lagt ned påstand om samme fengselsstraff.

    Også fire andre ble dømt etter beslag av 9,9 kg hasj i 2009. Tingretten mente at Kristiansen var hovedmannen. Også i oktober ble han dømt til 15 måneder for skattesvik og heleri.

    SOS RASISME ER DØMT TIL Å BETALE TILBAKE 9,7 mill kroner etter å ha oppgitt for høye medlemstall. I tillegg kommer saksomkostninger i alt 800.000 kroner. Også dømt for å beholde penger sentralt som skulle gått til lokallagene.

    OPPOSISJONEN I BYSTYRET I OSLO GÅR SAMMEN om å si nei til nytt Munch-museum, det sk. Lambdabygget i Bjørvika, og ber om at det utredes to andre alternativer, et nytt museum på Tøyen og Nasjonalgalleri- bygningen i sentrum.

    REGJERINGEN VIL IKKE HA LIKELØNN FOR MANN OG KVINNE, sier Berit Aas og Siv Jensen. Nå vil de ha høyere kvinnelønninger. Regjeringen har ingen konkrete forslag for dette trass i mange politiske løfter.

    RUSSLAND PÅ VEI INN I WTO. Verdens handelsorganisasjon, WTO, ga i dag den første av to godkjennelser som trengs før Russland kan bli medlem av organisasjonen. Arbeidsgruppen anbefaler at Russland får medlemsskap etter å ha søkt om dette i 18 år. Et viktig hinder har vært det dårlige forholdet mellom Russland og nabolandet Georgia.

    RESERVEDELSMANGEL STOPPER THINK. Eiere av Think må la bilene stå fordi den konkursrammede fabrikken ikke kan skaffe reservedeler. Forhandlere har heller ingen å rette klagene til.

    F

    SvarSlett
  2. Hej

    Hoppas vinden blåser er lagom mkt i ryggen så ni fort kommer fram.
    Här har varit en solig dag igen. Hög klar luft som är härlig att andas in.
    Har varit på kurs så att vi ska kunna köra våra traktorer sparsamt.
    Sedan direkt på spinning där även Charlotta var med och momrmor barnvakt (på gymmet)
    Fred har opererats idag och dt har gått bra. Får gå med gips i 3 v.
    Ser fram mot RESAN.
    Nattiskramar

    SvarSlett