8. november 2011

La Reunion til Richards Bay - Dag 4

TID: 10.00 LT / 06.00 UT
POS: 25*20,5'S 050*16,6'E
VIND:14-15 kn/ 140 deg
SJØ: 1,5-2 m svell
VÆR: Overskyet, oppholdsvær
VIS: 100%,
Baro 1019 hPa
COG: 230* SOG: 7,5-8 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 120 nm
DISTANSE TIL RICHARDS BAY: 1010

Vi gikk for motor gjennom hele natten, inntil vi allerede
ved 08-tiden i dag tilsynelatende kom i gjennom fronten
og fikk stabil vind fra SØ. Nå har vi fulle seil og gjør
god fart:-)
Bortsett fra noen vindbyger opp i 25kn +, og en times tid
med regn i går kveld, har vi passert frontsystemet uten
noe dårlig vær. Vi har heller ikke sett moe tegn til lyn
eller torden.
Dagene går fort og vi begynner å nærme oss runding av
Madagaskar, hvor vi vil være nesten halveis...
Vi har gående en konkurranse med "Small Nest" som går ut
på poeng for observasjoner og fiske;
100p - flytende konteiner
20p - farlige flytende objekt
10p - pr. hval
5p - pr. seilbåt (førstemann som ser får poenget. Minus
poeng hvis man tror man ser noe og det viser seg å ikke
stemme)
2p - bøyer eller fiskeredkap
2p - skildpadde
1p - lasteskip eller fiskebåt
1p - pr. delfin
1p pr. 10 cm fisk man fisker
Pr. idag leder vi med 64p mot 55p:-))
Nå er fisken spist opp, så vi får prøve fiskelykken
igjen....
Som alltid koser vi oss med meldingene hjemmefra og ikke
mnst nyhetene fra "F".

Alt vel om bord!

5 kommentarer:

  1. Hei alle tre!

    Det høres ut som dere har det fint, og kokuranseånden er på topp skjønner jeg. Godt at dere har så gode naboer.

    Her er det strålende sol for første gang på lang tid. Da ser en straks litt lysere på livet:-)

    God seilas videre! Håper dere ikke møter skumle flytende objekter. Klem

    SvarSlett
  2. Hei Sailors.Dette går unna ser vi,da er det snart rake seilasen mot afrika,utkikken er en viktig mann ombord, å gjøre det til en konkuranse skjerper det ytterligere smart tiltak.Dårlig med fisk,dere skulle kjøpt med rakfisk den holder seg og hvilken lukt det hadde blitt i kabinen.Skitt fiske og fin seilas videre.Hilsen Astrid og Harald

    SvarSlett
  3. Den 8. november. Hei GoBeyond! Ha fortsatt fin tur!

    Nyheter:

    VANNMAGASINENE ER NÆRMEST FULLE, MEN ALLIKEVEL varsler Hafslund et gigantisk prishopp for strømmen fra 17. november (fra 33.8 til 45,9 øre pr. kWt). Hafslund forklarer dette med at det svenske kjernekraft– markedet er ute, og det meldes om kaldere og tørrere vær fremover. Og andre leverandører vil komme etter.
    Nå stemples Hafslund som strømversting av Forbrukerrådet og flere andre forståsegpåere, som sier at denne argumentasjonen er feil og misvisende.

    SOM EN DIREKTE FØLGE AV TERROREN MOT OSLO OG UTØYA den 22. juli, er piloter og system- operatører ved 720- skvadronen på Rygge flystasjon satt i døgnkontinuerlig beredskap. På 2 timers varsel skal disse helikoptrene være klare til å frakte politi og soldater til innsats mot terror og andre kriseoppdrag.

    GREKERNE MÅ INNFRI HARDE BUD for å komme ut av krisen: 1) Høyere skatt og avgifter 2) Kutt i lønn og pensjoner 3) Kutt i offentlige ytelser 4) Færre offentlig ansatte 5) Bekjempe korrupsjonen 6) Privatisering av statsbedrifter 7) Skape ny vekst

    TILLITEN ER BORTE, OG KRAVENE OM AT SILVIO BERLUSCONI (75) må gå av er nå øredøvende. Renten på den italienske statsgjelden er på full fart oppover, og presset på statsministeren øker tilsvarende. Italia må nu sette kraftige sparepakker ut i live, og flere og flere tviler på at Berlusconi er i stand til dette. Italia er også verdens 10. største økonomi, og Hellas, Portugal og Irland er som lilleputter å regne i forhold.

    EN SAMLET OPPOSISJON VIL HA en fullstendig gjennomgang av fusjonen ved Oslo universitets- sykehus. Mener at situasjonen er ute av kontroll. Legeforeningen og sykepleierforbundet har varslet at endringene skjer for fort. Mens ledelsen akkurat nå vurderer hvordan de kan si opp leger og sykepleiere, ber opposisjonen på Stortinget om at prosessen legges på is.

    MICHAEL JACKSONS LEGE CONRAD MURRAY (58) ble i går dømt skyldig i uoverlagt drap på Jackson. Juryen valgte å tro på aktor som omtalte Murray som ”… en egoistisk doktor som tok 150.000 dollar i måneden for å gi Jackson nattlige injeksjoner med Propofol i sitt hjem – noe som en doktor med etisk sans aldri hadde gjort.”

    Jackson hadde hyret Murray som sin private lege mens han forberedte seg på comeback med 50 konserter i London sommeren 2009 – og som aldri ble noe av. I stedet ble verden rystet av pop- kongens død den 25. juni samme år. Jackson ble 50 år gammel.

    VERDENS RASKESTE FAMILIEBIL, FERRARI FF, er nå kommet til Norge. Fireseter med 660 hestekrefter V– 12 motor, vekt 1.880 kg og toppfart 335 km pr. time, noe ingen andre firesetere på markedet i dag er i stand til å oppnå…

    Pris fra 3,7 mill, noe som ikke har forhindret Autostrada Sport i å motta foreløpig 8 bestillinger, sier Olav Medhus, daglig leder i firmaet. Og kun en av disse kjøperne har sett bilen. Nå har den første kommet til Norge.

    ASTEROIDEN 2005 YU55 BEFINNER SEG NÆRMEST jorda kl. 00.28 norsk tid i natt (9/11). Men den er spesielt mørk og vanskelig å observere uten teleskop med 15 cm dia objektiv. Nærpasseringen skal kunne følges på ”astroevents.no”.

    F

    SvarSlett
  4. Tilleggs- opplysninger fra astroevents.no :

    En lang rekke teleskoper og radarer står klare til å observere asteroiden mens den passerer Jorden. Etter hvert som bilder og data fra disse blir tilgjengelige vil vi legge disse ut på disse nettsidene og kommentere hva som er funnet. De beste radarbildene vil ha en oppløsning på 4 meter.

    Fra det mørkner onsdag 9. november vil asteroiden være bra synlig fra Norge. Da vil vi forsøke å gjennomføre en webcast her. F

    PS:
    Må benytte kikkert, og kanskje det da blir mulig å se en liten lysende prikk som beveger seg mellom stjernene...

    SvarSlett
  5. Heia Go Beyond! Og fortsatt god seilas. Må lese mer når jeg kommer hjem.
    Hilsen fra India!

    SvarSlett