7. november 2011

La Reunion til Richards Bay - Dag 3

TID: 10.00 LT / 06.30 UT
POS: 24*07,5'S 051*54,0'E
VIND:9-11 kn/ 30-40 deg
SJØ: 1,5-2 m svell
VÆR: Lettskyet pent vær
VIS: 100%,
Baro 1018 hPa
COG: 230* SOG: 5 kn
UTSEILT DISTANSE SISTE 24 TIMER: 122 nm
DISTANSE TIL RICHARDS BAY: 1130

Det går ikke så fort, men til gjengjeld er det en flott
seilas så langt. Det ble motring fra 15.00 til midnatt
før vinden tok seg opp litt. Da kom den fra ca. 70-80*,
så vi jibbet og gikk for BB halser med spridd genua i
hele natt. På morgenkvisten skiftet den igjen, og vi går
nå for SB halser...
Vi så en stor flokk med hval i går rett etter solnedgang.
De passerte bak oss med noen hundre meter, og vi anslår
at det må ha vært 10-15 hval i forhold til hvor mange
"blås" vi så tett på hverandre.
Ellers begynner vi å komme i gjenge med vakter og livet
på havet, og det går som vanlig mye tid på lesing,
kortspill, radio (podkast), og matlaging. Apropos
matlaging, - fisken var nydelig! Første dagen spiste vi
stekte fileter med salat, og i går ble det Lofoten
Fiskesuppe med Wahoo:-)
I løpet av dagen går vi inn i et frontsystem med mye
varierende vind og nedbør. Det er også en viss fare for
lyn og torden, så vi håper det ikke blir for ille.
Akkurat nå ser det overhode ikke ut som at vi skal få
dårlig vær, - solen skinner på et lettskyet himmel og
havet er rolig og nesten flatt.
Takk for mange og hyggelige hilsener på bloggen!

Alt vel om bord

4 kommentarer:

  1. Skönt att höra att det går bra. Kul att ni har sällskap av valar :-)
    Kramar från Caroline

    SvarSlett
  2. Den 7. november.
    Hei GoBeyond! Håper at de bra forholdene vedvarer, og at alt går greit! Ja, fiskesuppe er noe av det beste, det lager jeg ofte, men sikkert ikke like god som den dere steller i stand om bord av helt nytrukket fisk… Litt nyheter, mest fra VG:

    FINANSDEPARTEMENTET VIL LEGGE TILSIDE KLIMAFORLIKET FRA 2008, og gjennomføre alle klimakutt i utlandet gjennom kjøp av klimakvoter, skriver VG.

    Iflg. klimaforliket skal to tredeler av utslippskuttene skje nasjonalt, noe som innebærer kutt på minst 15 mill tonn CO2 innen 2020. Begrunnelsen er manglende bindende internasjonal avtale, og at forliket blir dyrere enn beregnet.

    I DAG HOLDER PARTILEDERNE I HØYRE, FRP, KRF OG VENSTRE en felles presse- konferanse i Stortinget. Temaet er Oslo universitetssykehus og Helse Sør- Øst. Etter alt å dømme kommer de fire partiene til å presentere et politisk utspill om dette, som alle står bak.

    Det er første gang på lenge at de fire opposisjonspartiene samler seg på denne måten. Og når man velger å la partilederne være de som presenterer saken, er det nok fordi man ønsker å sende et signal til velgerne.

    Det har vært mange spekulasjoner i det siste om økt samarbeidsvilje på borgerlig side, og fra partitopper i KrF og unge Venstre har det kommet uttalelser som tyder på at samarbeid mellom de fire partiene ikke lengre er en fjern og umulig tanke. Dette er av stor interesse med tanke på stortingsvalget om to år.

    Sakte men sikkert tyder mye på at de fire partiene klarer å finne en felles politisk plattform i flere og flere saker. Et stadig sterkere Høyre, og redusert Frp, gjør det mere spiselig for de to minste partiene med et samarbeide mellom partiene.

    TUSENVIS AV MENNESKER BIDRAR NÅ FOR AT DEN KINESISKE regime kritikeren og kunstneren Ai Weiwei skal klare å innfri et svimlende skattekrav. Mandag var bidragene kommet opp i nesten 4,5 mill kroner av en bot på i alt 13 mill kroner. I flg. Myndighetene er beløpet straffeskatt og bøter. Nå har nesten 20.000 mennesker engasjert seg i saken!

    GRESK STATSMINISTER PAPANDREOU HAR VARSLET SIN AVGANG, og dette åpner for en samlingsregjering som vil bidra til at Hellas får de 8 mrd euro fra EUs krisefond, som landet trenger for å hindre at de misligholder tilbakebetaling av sin gigantgjeld.

    Nå går det i retning at det greske parlamentet godtar betingelsene for å få penger fra krisepakken. Årsaken til krisen er at Hellas står foran forfall av lån som må betales.

    MENS VERDENS LEDERE PRØVDE Å LØSE KRISEN I LANDET HANS under G20- møtet i Cannes nylig, skal den italienske statsministeren rett og slett ha sovnet av. Samtalene mellom verdens viktigste ledere skal ha fått Silvio Berlusconi til å duppe av, ikke bare en men to ganger!

    Etter dette ble han satt til veggs og presset til betingelser han ikke likte, og uttalte at ”…italienerne er blitt fattige etter at euroen ble introdusert…”
    Og mens dette pågikk i Cannes, begynte politikerne i hjemlandet å rope på hans avgang…

    MER ENN 30 PERSON- OG LASTEBILER KOLLIDERTE søndag i sør- vest England. Årsaken kan ha vært at røyk fra fyrverkeri la seg over veibanen slik at førerne mistet sikten. Syv mennesker mistet livet og 50 ble skadet på motorveien M5 ved byen Taunton.

    F

    SvarSlett
  3. Godt at dere har fått en så god start. Fiskesuppe og selskap av hvaler høres veldig bra ut:) Siri og jeg kom hjem fra Kina i går og er litt døgnvill, men har hatt en helt super tur med masse opplevelser. Vi tror vi har funnet noen skatter og er takknemlig for livet. Det er ikke bare på sjøen det kan være skummelt..bilkjøring på motorveiene i Kina er heller ikke uten fare for liv og lemmer.
    Her hjemme er det mørkt og snøfritt. Ikke snø på trysil heller :( God tur videre!!
    Klem fra Mona

    SvarSlett
  4. Hej alla
    Hoppas seglatsen blir bra så ses vi i Afrika
    Biljett bokad!
    Kramar

    SvarSlett